ASAYİŞ - 31 Mart 2025 Pazartesi 01:38

Susurluk’ta zincirleme kaza: 2 ölü, 4 yaralı

A
A
A
Susurluk’ta zincirleme kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Balıkesir’in Susurluk ilçesinde Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi yaralandı.

Kaza, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu 191. kilometre İstanbul istikametinde meydana geldi. T. E. E. idaresindeki 45 ADA 79 plakalı araç, O. R. idaresindeki 09 AHE 833 plakalı araç, S. A. idaresindeki 10 BV 130 plakalı araç, E. C. B. idaresindeki 06 BNJ 702 plakalı araç ve K. A. idaresindeki 34 BYR 469 plakalı araçlar birbirine çarptı. Kaza sonucunda S. A. ve E. C. B. hayatını kaybederken, M. R. D., İ. P. D., K. A. ve E. A. yaralandı. Hayati tehlikeleri bulunmayan yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi ve Balıkesir Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazanın ardından olay yerine 6. Oto Jandarma Timi ve 2. Adli Asayiş Timi sevk edildi. Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığı Karesi Grup Amirliği ekipleri de olay yerine ulaşarak gerekli müdahaleleri gerçekleştirdi. Alan güvenliği sağlandıktan sonra bölge kolluk kuvvetlerine teslim edildi. Kazanın sebebine ilişkin soruşturma başlatılırken, yetkililer kusur tespit çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da görsel şölen: "Pembe Dolunay" Erek Dağı’ndan yükseldi Van’ın doğusunda yer alan 3 bin 204 rakımlı Erek Dağı, bu akşam yılın en özel doğa olaylarından birine ev sahipliği yaptı. Baharın gelişini müjdeleyen ’pembe dolunay’, dağın zirvesinden yükselerek Vanlılara unutulmaz bir görsel şölen sundu. Van’da baharın habercisi olarak bilinen ’pembe dolunay’, akşam saatlerinde Erek Dağı’nın zirvesinden yükselerek muhteşem manzarasıyla izleyenlere görsel şölen sundu. Kent genelinde açık ve sakin havanın etkili olmasıyla birlikte gökyüzünde beliren dolunay, kısa sürede vatandaşların ilgisini çekti. "Şehrin üzerinde bir mücevher gibi parladı" Nisan ayının ilk dolunayı olan ve adını baharda açan yabani çiçeklerden alan ’pembe dolunay’, akşam saatlerinde Erek Dağı’nın arkasından belirdi. Dağın karlı zirveleriyle birleşen dolunayın ışıltısı, gökyüzünü ve kentin silüetini aydınlattı. Gece boyunca etkisini sürdüren dolunay, izleyenleri mest etti. Kent sakinleri, bu tür doğa olaylarının Van’ın doğal güzelliklerine ayrı bir değer kattığını dile getirdi. "Neden "Pembe" Dolunay?" Astronomi kaynaklarına göre "pembe dolunay" ismini, Kuzey Amerika’da baharın başında açan "Phlox subulata" (Alev çiçeği) adlı pembe çiçeklerden alıyor. Ayın fiziksel rengi aslında pembe olmasa da, ufuk çizgisinden yükselirken atmosferik kırılmalar nedeniyle büründüğü sıcak tonlar, Erek Dağı’nın üzerinde kartpostallık görüntüler oluşturdu.