GENEL - 03 Eylül 2019 Salı 09:40

Dev salatalık görenleri şaşkına çeviriyor

A
A
A
Dev salatalık görenleri şaşkına çeviriyor

Bartın’ın Kozcağız beldesinde bir çiftçi tarafından yetiştirilen 21 kilogramlık salatalık ilgi odağı oldu.

Bartın’ın Kozcağız beldesinde bir çiftçi tarafından yetiştirilen 21 kilogramlık salatalık ilgi odağı oldu.


Bartın’ın Kozcağız beldesi Ahmetler Mahallesi’nde yaşayan Rıfkı Acıbal’ın komşusundan alarak diktiği salatalık ilgi odağına dönüştü. Çin tohumundan üretilen salatalık 80 santimetre boy, 30 santimetre çap ve 21 kiloya ulaştı. Görenleri hayrete düşüren salatalığın bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediğini söyleyen Acıbal, şaşkınlık içerisinde olduğunu söyledi. Devasa salatalık beldede lokantacılık yapan Kemal Çam isimli vatandaş tarafından iş yerinde sergilenmek üzere alındı. İşletme çalışanlarından Nuray Arıçiek, “Ürün Kozcağız beldemizden Rıfkı Acıbal tarafından üretildi. Biz de bunu dükkanımızda merakla sergiliyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi’nde 1 Mayıs coşkuyla kutlandı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Gaziosmanpaşa’da halaylar ve oyunlarla kutlandı. Belediyede görev yapan işçilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, mangalın başına geçerek çalışanlara yemek ikramında bulundu. Gaziosmanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinde düzenlenen programa, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, meclis üyeleri, belediye yetkilileri, sendika temsilcileri ve belediyede görev yapan işçiler katıldı. Halaylar, oyun havaları ve horonlar eşliğinde coşkulu bir atmosfere sahne olan programda Başkan Bahçetepe, çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik etti. "Sizlerle omuz omuza vererek, güzel yarınlar için hep birlikte çalışacağız" Programda konuşan Başkan Bahçetepe, “1 Mayıs, birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, hukukun, demokrasinin, barışın, kardeşliğin, baharın günüdür. Gaziosmanpaşa’mızın gelişmesi, güzelleşmesi için canla başla çalışan siz değerli çalışma arkadaşlarımın emekleri, her türlü takdirin üzerindedir. Bugün, sizlerin hakkını savunmak, çalışma şartlarını iyileştirmek, daha adil bir çalışma hayatı için mücadele etmek, bizlerin en önemli sorumluluklarından bir tanesidir. Sizlerin de bildiği üzere geçtiğimiz günlerde banka promosyon tutarını, en maksimum düzeyde tutmak için mücadele ettik ve elde ettik. Emeğin en yüce değer olduğunu biliyoruz. İşçilerimiz, emekçilerimiz, hepimiz bir aileyiz. Sizlerle omuz omuza vererek, güzel yarınlar için hep birlikte çalışacağız. Her birinizin alın teri, Gaziosmanpaşa’nın bütün sokaklarında yaşam buluyor. Bu duygu ve düşüncelerle tüm işçi ve emekçi kardeşlerimin, 1 Mayıs’ını kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler diliyorum” dedi.
Mersin Hakim ve savcı adaylarına “İş Hayatında İletişim ve Diksiyon” ile “Etkili ve Hızlı Okuma” kursu Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Silifke Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Savcılarına, hâkimlere ve hâkim-savcı adaylarına yönelik düzenlenen ve "İş Hayatında İletişim ve Diksiyon" ile "Etkili ve Hızlı Okuma" kursları tamamlandı. Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler kursların kapanış konuşmasında, "Silifke Adliyesinde görevli Cumhuriyet Savcıları, hâkimlerimiz ve hâkim-savcı adaylarımızın gönüllülük esasına dayalı olarak mesleki ve kişisel gelişim alanlarında bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırmak gayesiyle çeşitli kurs planlamaları yaptık. Yargı camiasında görev yapan birçok meslektaşımız vermiş oldukları kararlar öncesi hem dijital hem de basılı materyaller ile uzun süreli ve yoğun bir şekilde okuma faaliyetinde bulunmaktadırlar. Bu nedenle okuma süreçlerinde okuma tekniklerini öğrenmeleri ve mesleki anlamda bir takım kolaylıklar edinmeleri adına planlamış olduğumuz ’Etkili ve hızlı okuma’ kursumuz ile iş hayatları boyunca protokol ilişkileri, söyleşi, konferans, ziyaret gibi sosyal ve kültürel etkinliklerine katkı sağlamasını umduğumuz ’İş hayatında iletişim ve diksiyon’ kursumuz tamamlanmıştır. Düzenlenen eğitimler sonucunda katılımcıların yeni bilgiler edinmesi ve bir takım becerilerinde belirgin bir şekilde artış gözlemlenmiş olması bizleri mutlu etmiştir. Bu vesileyle söz konusu eğitimleri veren eğitmenlerimize, eğitimleri başarıyla tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, hâkim ve hâkim-savcı adaylarımıza, ayrıca eğitime katkıları sebebiyle Silifke Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederim" dedi. Silifke Adalet Sarayında Esra Kara ve Serdar Türe tarafından pratik ve uygulamalı toplam 72 saat ders verildi.