ASAYİŞ - 16 Mart 2020 Pazartesi 17:53

Uyuşturucu tacirinin üzerinden sahte polis kimliği çıktı

A
A
A
Uyuşturucu tacirinin üzerinden sahte polis kimliği çıktı

Bartın’da polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı.

Bartın’da polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin üzerinden ise sahte polis kimliği çıktı.


Bartın Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu ile mücadele kapsamında düzenledikleri operasyonla 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonda 18 adet ecstasy hap, 58 gram metamfetamin maddesi, 4 kök Hint keneviri, sahte polis kimlik kartı, uyuşturucu madde içmeye yarayan ve Bong diye tabir edilen cam aparat, 7,65 mm çapında ruhsatsız tabanca ve 9 adet 7,65 mm tabanca fişeği ele geçirildi. Zanlılar hakkında TCK’nın 191. maddesine göre “kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde kabul etmek veya bulundurmak, resmi belgede sahtecilik, 6136 Sayılı Kanun’a muhalefet ve 2313 Sayılı Kanun’a muhalefet" suçlarından adli işlem yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Batı Karadeniz’de fırtına uyarısı: Soğuk ve kar kapıda Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz için fırtına ve ardından etkisini artıracak soğuk hava dalgasına karşı uyardı. Yapılan son değerlendirmelere göre bölgede rüzgâr bu geceden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50–75 km/saat) fırtına şeklinde esecek; fırtınanın Perşembe akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Yetkililer, ulaşımda yaşanabilecek aksamalar başta olmak üzere olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Öte yandan 26 Aralık Cuma gününden itibaren bölge genelinin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi öngörülüyor. Yağışların iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilirken, halen mevsim normalleri civarında seyreden sıcaklıkların bölge genelinde 4 ila 10 derece azalacağı bildirildi. Soğuk havanın önümüzdeki hafta boyunca da etkisini sürdürmesi bekleniyor. Bu süreçte özellikle gece ve sabah saatlerinde sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak iç kesimlerde buzlanma ve don olaylarının görülebileceği, buna bağlı olarak kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar yaşanabileceği değerlendiriliyor. Tarımsal faaliyetlerin sürdüğü bölgelerde ise soğuk hava ve don olaylarının zirai don riskini artırarak ürün kayıplarına yol açabileceği uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Aralık 2025 ile 2 Ocak 2026 tarihleri arasında bölgeye bağlı il merkezlerinde en düşük hava sıcaklıklarının eksi değerlere kadar düşebileceğini belirterek, yayımlanacak tahmin ve meteorolojik erken uyarıların yakından takip edilmesinin önem taşıdığını vurguladı.