ÇEVRE - 16 Şubat 2026 Pazartesi 10:59

Bartın’da toz yağmuruna dikkat

A
A
A
Bartın’da toz yağmuruna dikkat

Bartın Valiliği toz taşınımı ve çamur yağmurlarına karşı vatandaşları uyararak dikkatli olmaları istendi.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bartın’da bugün öğlen saatlerinde toz taşınımı beklendiğini ve gece yarısına kadar süreceğini duyurdu. Bartın Valiliği ise toz taşınımı ve çamur yağmuruna karşı vatandaşları uyararak, "Vatandaşlarımızın meydana gelebilecek görüşe mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme ve yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle rica ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’de Gönül Sofraları yetim çocuklar için kuruldu Niğde Belediyesi ve Yetim Eli Derneği tarafından geleneksel hale getirilen iftar programı, bu yıl da geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve eşi Duygu Özdemir’in ev sahipliği yaptığı anlamlı buluşmada, Ramazan ayının bereketi ve şehrin birlik ruhu paylaşıldı. Şehrin manevi iklimine uygun olarak düzenlenen iftar programına; Niğde Valisi Nedim Akmeşe ve eşi Hacer Akmeşe, İl Jandarma Komutanı Albay Gürol Okyar ve eşi Emine Okyar ile il protokolünden çok sayıda isim katıldı. Başkan Özdemir ve eşi, masalara tek tek giderek yetim çocuklar ve aileleriyle yakından ilgilendi. Başkan Özdemir: "Biz büyük bir aileyiz" İftarın ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, birlik mesajı vererek şunları söyledi; "Bugün Ramazan’ın 15. günü ve gerçekleştirdiğimiz en anlamlı iftarlardan birinde sizlerle bir aradayız. Bizler; dünyaya yetim olarak gözlerini açan, âlemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygamber’in ümmetiyiz. Bu yüzden buradaki çocuklarımızın her biri bizlere emanettir. Gücümüz yettiğince her zaman yanınızda olmaya, her türlü ihtiyacınızda size destek vermeye gayret edeceğiz. Biz büyük bir aileyiz." İftar programında çocuklar için birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi. Geleneksel Karagöz-Hacivat gölge oyunuyla keyifli anlar yaşayan minikler, illüzyon gösterilerini büyük bir heyecanla takip ederek unutulmaz bir akşam geçirdi.
Kayseri Başkan Özdoğan: "Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz, her zaman baş tacımızdır" Hacılar Belediyesi ile Hacılar Kaymakamlığı işbirliğinde, şehit aileleri ve gaziler için özel iftar programı düzenlendi. Ramazan ayının manevi havasına uygun olarak Hacılar Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Hacılar Kaymakamı Cüneyt Caner, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçe protokolü ile çok sayıda davetli katıldı. İftar öncesi masaları tek tek ziyaret eden Başkan Özdoğan, şehit aileleri ve gaziler ile yakından ilgilenerek sohbet etti. İftar sonrası konuşan Başkan Özdoğan, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu yaşadıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Her yıl olduğu gibi bu yıl da kaymakamlığımızın himayesinde, belediyemiz iş birliğiyle Hacılar’ımızın büyük ailesini aynı sofrada buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cenab-ı Hakk’a ne kadar şükretsek azdır. Soframıza teşrif eden tüm şehit ailelerimize, gazilerimize ve kıymetli misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir olmak, beraber olmak; tam da Ramazan ayının ruhuna yakışan en güzel tablodur. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizlere emanettir, her zaman baş tacımızdır." Kaymakam Caner de konuşmasında Ramazan ayının dayanışma ve kardeşlik ayı olduğuna dikkat çekerek, "Bu ay birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güçlü şekilde hissedildiği rahmet ayıdır. Bugün burada aynı sofrayı paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Hacılar’da düzenlenen iftar programı, samimi sohbetler ve Ramazan’ın manevi atmosferi içinde gerçekleştirilen buluşmalarla sona erdi.