KÜLTÜR SANAT - 02 Ekim 2025 Perşembe 14:00

Olay filmin filikası Kurucaşile’de üretildi

A
A
A
Olay filmin filikası Kurucaşile’de üretildi

Yapımcı Mustafa Uslu’nun mahkeme kararıyla vizyona girmeden durdurulan ve sadece fragmanları yayınlanan "Garip Bülbül Neşet Ertaş" filminde kullanılan 5 ahşap filika, Osmanlı donanmasına gemilerin inşa edildiği Bartın’ın Kurıcaşile ilçesinde üretildi.


Türkiye’nin gişe rekorları kıran "Ayla", "Müslüm", Türk İşi Dondurma" ve "Çiçero" gibi ses getiren filmlerin yapımcısı Mustafa Uslu’nun mahkeme kararıyla durdurulan ve sadece fragmanı yayınlanan "Garip Bülbül Neşet Ertaş" filminde kullanılan filika, ünü ahşap tekne yapımında ülke sınırlarını aşan Bartın’ın Kurucaşile ilçesinde üretildi. Osmanlı donanmalarına kadırga ve ahşap gemilerin inşa edildiği ilçede ahşap tekne ve yat üretim atölyesi bulunan usta Mesut Atukeren tarafından Neşet Ertaş’ın gençliğinde kullandığı sandalın benzeri üretildi.


Gösterilen video görüntülerinden yaptıklarını anlatan Atukeren, "Film yapımcıları ile tesadüfen tanıştık. Filmin çekileceğini biliyorduk. Onlar kiralamak için bot ve filika arıyordular. Nakliye maliyeti ve Neşet Ertaş’ın gençliğinde kullandığına benzer sandallar bulamamaları nedeniyle film setinde kullanılacak sandalları ürettik. Video görüntülerinden izleyerek 5 ahşap filika yaptık. 3.5 metre boyları vardı. Bir tanesi 2 kişilik diğerleri tek kişilikti. Biz brada su sızdırmayacak şekilde, ham haliyle yaptık. Onlara teslim ettik. Boyamasını ise kendi dekorasyoncuları tarafından üretildi.


Atukeren, filmde ise filikalardan sadece birinin kullanıldığı ve fragmanda yer aldığını kaydederken, yaptıkları sandalın fragmanda bile görünmesinin kendilerini heyecanlandırdığını kaydetti.



Olay filmin filikası Kurucaşile’de üretildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul CHP Genel Başkanı Özel, Çatalca’daki mitingde konuştu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Çatalca’da düzenlenen "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde partililere seslendi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisi tarafından İstanbul Çatalca’da bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge katıldı. "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" adlı mitingde Özgür Özel, miting alanındaki vatandaşlara seslendi. Özel, "Bugün İstanbul’un yeşil gerdanındayız. Bugün Trakya’nın bereketli topraklarının çalışkan insanlarıyla bir aradayız. Rumeli’nin hasreti yüreğinde yananlarla birlikteyiz. Selanik’ten, Drama’dan, Kavala’dan benim canım hemşerilerimle, canlarımla, akrabalarımla birlikteyiz. Bu akşam ‘Aralık’ın ortasında, İstanbul’un, Çatalca’nın soğuğunda nasıl olacak bu iş?’ diyenlere ‘Gezmeye gitmedik. Mitinge gitmedik. Eyleme gittik kardeşim, eyleme’ demeye geldik. Hepinizi çok seviyorum ve şunu söylemek isterim ki siz böyle bir arada durdukça, siz hep beraber yan yana, kol kola, yürek yüreğe oldukça kötülük ne kadar büyük olursa olsun siz sevgiyi, siz dayanışmayı, siz mücadeleyi büyüttükçe biz kazanacağız. Kötülük kaybedecek. Çatalca’mız bugüne kadar 15 kez belediye başkanı seçti. 2019’da bir küçük kaza oldu ama ardından Cumhuriyet Halk Partisi kusuru Çatalca’da aramadı. Doğru adayı aradı. Gencecik bir evladınızı Erhan Güzel’i aday ettik. Yüzde 50 oyla seçtiniz" dedi. Konuşmanın ardından Genel Başkan Özel ve beraberindekiler ilçeden ayrıldı.