GENEL - 22 Ekim 2018 Pazartesi 11:07

Kadın veteriner, hayvanlar için sarp kayalıkları geçiyor

A
A
A
Kadın veteriner, hayvanlar için sarp kayalıkları geçiyor

Batman’ın Sason ilçesinde Veteriner Leyla Batıt, hayvanların bakım ve tedavilerini yapabilmek için 3 bin rakımlı Mereto Dağı’ndaki köy ve mezralara çıkıyor.

Batman’ın Sason ilçesinde Veteriner Leyla Batıt, hayvanların bakım ve tedavilerini yapabilmek için 3 bin rakımlı Mereto Dağı’ndaki köy ve mezralara çıkıyor. Sarp kayalıklardan geçen Batık, zorlu arazi ve iklim koşullarına hayvanlar için göğüs geriyor.


Sason’da görev yapan 2 çocuk annesi Veteriner Leyla Batıt, ilçe kırsalındaki hayvanların bakım ve tedavileri için yoğun çaba gösteriyor. Zorlu arazi ile yağmur, çamur, kar, dolu ve fırtına gibi durumlara göğüs geren Batıt, 3 bin rakımlı Mereto Dağı’ndaki köy ve mezralardan vatandaşların hayvanları için yaptıkları talepleri geri çevirmiyor. İlçeye bağlı tüm köy ve mezralara giden Batıt’ın çabası, yöre halkının takdirini topluyor.


Mareto Dağı’nda bulunan Çakırpınar köyünde 20 yıldır keçi besiciliği yapan Ali Vural, veteriner Batıt’ın yaptığı hizmetlerden bütün köylünün memnun olduğunu belirterek, hayvanları hastalandığında anında onu arayarak yardım talebinde bulunduklarını ifade etti. “Veteriner hekimimiz kar kış demeden daima hastalanan hayvanlarımızın imdadına koşuyor. Veterinerimizin hayvanları çok sevdiğini biliyoruz. Bütün azmi ve gücünü köylüleri memnun etmek için harcıyor. Bazen sabah erken saatlerde köyümüze gelerek akşam geç saatlere kadar çalışıyor. Onun için mesai saati diye bir şey yok. Köyümüzün arazi yapısı çok zor. Erkeklerin bile geçmekten korktuğu kayalıklardan geçerek bütün evlere ulaşıyor. Hasta hayvanlarımızı tedavi ediyor, hayvanlarımızı kayıt altına alarak desteleme almamızı sağlıyor. Bu yardımlarından dolayı kendisine ve devletimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.


5 yıldır Sason’da görev yapan Batıt ise, görevini severek yaptığı için zorlukların üstesinden geldiğini anlatarak, her türlü arazi şartlarına rağmen köylülerden gelen yardım talebine yetişmek için canla başla çalıştığını ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.