ÇEVRE - 04 Haziran 2022 Cumartesi 11:49

Batman’da öğrenciler enerji üretim tesisinde

A
A
A
Batman’da öğrenciler enerji üretim tesisinde

Türkiye Çevre Haftası çerçevesinde Batman Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü 81 ilde olduğu gibi Batman’da da bir dizi etkinlik düzenledi.

Türkiye Çevre Haftası çerçevesinde Batman Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü 81 ilde olduğu gibi Batman’da da bir dizi etkinlik düzenledi.


Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Batman Katı Atık Entegre Tesisinde gezinin ardından rehabilite edilen katı atık sahasına fidan dikildi.


2022 yılı ‘Dünya Ortak Evimiz Sıfır Atık Geleceğimiz’ sloganı çerçevesinde Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde hafta içi ve hafta sonu yapılacak etkinlik öncesi, öğrencilerle sağlıklı bir çevre yaşamına dikkat çekildi.


Öğrencilerin ilerleyen zamanlarda ev ve iş yerlerinde çevrelerindeki çöpleri ayrıştırarak atmaları, cinsine göre ayırıp farklı kutularda biriktirmeleri gerektiğine dikkat çeken tesis yetkilileri, “Türkiye Çevre Haftası dolayısıyla çöp sahamızda fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Batman’dan gelen tüm evsel atıkları ve ambalaj atıklarını ayrıştırıyoruz. Ayrıştırdığımız tüm evsel atıklardan çıkan gazlar gaz balonunda birikiyor. Bu gaz ile de elektrik enerjisi elde ediliyor. Çöpten elektrik enerjisi elde edip sizlerin evlerinde kullandığınız, buzdolabı, televizyon, internet, bilgisayar gibi cihazlarınız çalışıyor. Sizler de çevre bilincine sahip olarak bizlere yardımcı olabilirsiniz” dedi.


Bir AVM önünde başlayan ve Atatürk Parkı’nda son bulan programda ‘Çevre Dostu Bir Yaşam’ sloganıyla bisiklet turu yapılarak farkındalık oluşturuldu. Bisiklet turuna Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Halime Bulut ile birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Özel’in Kurban Bayramı mesajı Bozdoğan Belediye Başkanı Mustafa Galip Özel, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yaptı. Başkan Özel, bayramların toplumsal bağları güçlendiren özel günler olduğunu ifade ederek tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladı. Başkan Mustafa Galip Özel mesajında, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel şekilde yaşandığı bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bayramların kırgınlıkların geride bırakıldığı, sevgi, saygı ve hoşgörünün büyüdüğü özel zamanlar olduğuna dikkat çeken Başkan Özel, büyüklerin ziyaret edildiği, küçüklerin sevindirildiği bu günlerin toplumsal birlik açısından önemli olduğunu vurguladı. Başkan Özel açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Paylaşmanın, dayanışmanın ve birlik olmanın en güzel şekilde yaşandığı Kurban Bayramı’na bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar; kırgınlıkların geride bırakıldığı, sevginin, saygının ve dayanışmanın büyüdüğü özel günlerdir. Büyüklerimizi ziyaret ettiğimiz, küçüklerimizi sevindirdiğimiz bu güzel günlerin ilçemize, ülkemize ve tüm vatandaşlarımıza huzur getirmesini diliyorum" Mesajının sonunda tüm vatandaşların bayramını kutlayan Başkan Özel, "Başta kıymetli Bozdoğanlı vatandaşlarım olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı gönülden kutluyor, sağlık, huzur ve bereket dolu nice bayramlar diliyorum" ifadelerini kullandı.
İstanbul İstanbul’da kaçak kurbanlık operasyonu: Kaçak 126 kurbanlık yakalandı, sürücülere ceza yağdı İstanbul’da TEM Otoyolu’nda gerçekleştirilen denetimlerde kaçak 126 adet kurbanlık hayvan ele geçirilirken, sürücülere toplam 626 bin 189 TL para cezası uygulandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince Kurban Bayramı’nda kaçak hayvan sevkini engellemek amacıyla TEM Otoyolu Kuzey Yol Kavacık katılımındaki uygulama noktasında geniş çaplı denetim gerçekleştirildi. 18-26 Mayıs tarihleri arasında yapılan denetimlerde, şüphe üzerine durdurulan kamyonetler tek tek arandı. Araç sürücüleri ve içerisindeki şahıslar aşağı indirilerek, kimlik kontrolü yapıldı. Kamyonetlerin kasalarında yapılan incelemelerde yurda kaçak yollarla sokulduğu ya da sevk belgesi bulunmadığı belirlenen 100 adet küçükbaş ve 26 adet büyükbaş kurbanlık hayvan tespit edildi. Kaçak kurbanlıklar polis ekiplerince muhafaza altına alınırken, evrakları eksik olan ve kaçak sevkiyat yapan sürücülere 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında toplam 626 bin 189 TL idari para cezası uygulandı. Operasyonda el konulan 126 kurbanlık, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, halk sağlığını korumak ve kaçakçılığın önüne geçmek için denetimlerin aralıksız sürdürüleceği bildirildi.