ASAYİŞ - 09 Şubat 2024 Cuma 09:11

Batman’da etkinlikler valilik iznine bağlandı

A
A
A
Batman’da etkinlikler valilik iznine bağlandı

Batmanda Valiliği; 9 ile 16 Şubat tarihleri arasında yapılması planlanan toplantı ve gösteri yürüyüşleri, miting, çadır kurma, stant açma, afiş ve pankart asma gibi eylem ve etkinliklerin valilik iznine bağlandığını duyurdu.


Valilik tarafından yapılan açıklamada, kentte 9 ile 16 Şubat tarihleri arasında yapılması planlanan etkinliklerin valilik iznine bağlandığını duyurdu. Açıklamada, "Milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla; Valilik makamının 7 Şubat tarih ve 2024/13 sayılı ’Etkinlikleri İzne Bağlama’ konulu olur yazısı ile; Valilik makamının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği programlar, resmi bayramlar, resmi anma günleri, spor faaliyetleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklerine göre yapacakları programlar, sendika ve siyasi partilerin tüzüklerine göre yapacakları kongreler, 298 Sayılı Kanunu göre yapılacak etkinlikler hariç olmak üzere, yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda yapılması muhtemel her türlü açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, kurum ve kuruluşların kendi binası dışında yapacakları basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma, kitlesel cenaze merasimi ve mezarlık ziyareti, anma töreni, şenlik, konser, eğlence, oyun temsili gösteri vb. türdeki eylem ve etkinlikler, ses yayın araçlarıyla yapılabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler, dilek feneri-balon uçurmak, para motor ve benzeri her türlü hava faaliyetleri ile ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişilerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere; el ilanı, broşür ve benzeri dağıtılması, afiş ve pankart asılması ve benzeri etkinliklerin ve ilimiz genelinde yapılacak olan eylem ve etkinliklere katılmak amacıyla toplu olarak ilimiz dışından gelecek olan şahıslar ile il merkezi ve ilçeler arası toplu olarak giriş çıkışların Batman il merkezi ve ilçeler dahil olmak üzere, tüm il sınırları içerisinde Anayasamızda ve diğer kanunlarda belirtilen ’2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17 ve 19’uncu maddeleri ile ’5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11’inci Maddesi hükümlerine istinaden 09 Şubat tarihinden geçerli 16 Şubat 2024 tarihi de dahil olmak üzere 8 gün süre ile Batman il sınırları, coğrafi alan, il merkezi, ilçeler, polis ve jandarma sorumluluk bölgeleri dahil, içerisinde etkinliklerin izne bağlanmasına kararı alınmıştır" denildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum’daki rüşvet davasında Belediye Meclis Üyesi Niyazi Atare ve İbrahim Çırakoğlu’na 5’er yıl hapis cezası Muğla’nın Bodrum ilçesinde haklarında yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Belediye Meclis Üyesi Niyazi Atare ile İbrahim Çırakoğlu, 5’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin de devamına karar verdi. Geçen sene 30 Ekim’de Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir şikayet üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, ilçe merkezinde motosikletiyle seyreden Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Niyazi Atare’yi durdurdu. İddiaya göre Atare’nin motosikletinin altında seri numaraları daha önceden tespit edilen rüşvet paraları ele geçirildi. Atare, polis tarafından gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında suça iştirak ettiği gerekçesiyle o dönem CHP İl Yönetim Kurulu Yedek Üyesi olan emlakçı İbrahim Çırakoğlu da gözaltına alındı. 2 zanlı, 31 Ekim 2025’te çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Niyazi Atare ve İbrahim Çırakoğlu hakkında rüşvet almak, T.Ç. hakkında ise rüşvet vermek suçundan 12 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı. İddianamede müteahhit T.Ç.’nin bir inşaat projesi için gerekli olan yol izni konusunda yaşadığı sorunu çözmek amacıyla o dönem Belediye Başkan Vekilliği yapan Niyazi Atare ile irtibata geçtiği, Atare’nin bu iş için 1 milyon 200 bin TL istediği fakat T.Ç.’nin Atare ile 1 milyon lira karşılığında anlaştığı belirtildi. İddianamede ayrıca T.Ç.’nin 600 bin lirayı önceden elden ödediği, kalan 400 bin liranın teslimatı için Niyazi Atare ile 30 Ekim 2025 tarihinde görüşme yaptıkları ve şüpheli Niyazi’nin kalan 400 bin TL’yi T.Ç.’den istediğine yer verildi. T.Ç.’nin akşam saat 17.00-18.00 sıralarında buluşacaklarını ve parayı elden teslim edeceğini ihbar etmesi üzerine polis ekiplerince harekete geçildiği, T.Ç. ve Atare’nin para alışverişi sonrası motosikletiyle yakalandığı ifade edildi. Sanıklar, bugün 2. Ağır Mahkemesi’nde yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, Niyazi Atare ve İbrahim Çırakoğlu’na rüşvet almak suçundan 5’er yıl hapis cezası vererek, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Rüşvet vermek suçundan hakkında kamu davası açılan müşteki-sanık T.Ç. hakkında ise mahkeme ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.