ÇEVRE - 29 Aralık 2025 Pazartesi 11:42

Gercüş’te karda kalan arabaların imdadına polis yetişti

A
A
A
Gercüş’te karda kalan arabaların imdadına polis yetişti

Batman’ın Gercüş ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yolda kalan vatandaşların yardımına polis ekipleri koştu. Bazı noktalarda trafiği yöneten ekipler, bazı noktalarda ise bizzat araçları iterek sürücülere nefes aldırdı.


Ülke genelinde etkisini artıran kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden olurken, Gercüş Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin sergilediği özveri yürekleri ısıttı. Kar kalınlığının artmasıyla birlikte yokuşları çıkamayan ve yolda mahsur kalan araçlar trafiği durma noktasına getirdi. Olay yerine kısa sürede intikal eden polis ekipleri, bir yandan trafiğin akışını sağlamak için sürücülere altın değerinde talimatlar verirken, diğer yandan kolları sıvayarak işe koyuldu. Patinaj yaparak ilerleyemeyen araçları, dondurucu soğuğa aldırış etmeden iterek kurtaran polisler, trafiğin yeniden açılmasını sağladı.



Gercüş’te karda kalan arabaların imdadına polis yetişti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara’da dolandırıcılık operasyonu: 11 şüpheli tutuklandı Ankara’da kendini polis, savcı ve banka personeli olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran çeteye yönelik yapılan operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. 12 şüpheliden 11’i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendisini polis, savcı ve banka personeli olarak tanıtarak yasa dışı yollarla bilgilerini ele geçirdikleri vatandaşları dolandıran çeteye operasyon gerçekleştirdi. Ankara’da yaşayan vatandaşları telefonla arayan şüpheliler, kendilerini polis ve banka görevlisi olarak tanıtarak, "Adınız terör örgütüne karıştı. Kimlik bilgilerinizi kullanarak FETÖ terör örgütü para topluyor. Bu şahıslara operasyon yapılacak. Bu nedenle evinizde bulunan ziynet eşyası ve paraları kapıya gelen görevliye verin, inceleme sonrasında size geri verilecek. Hesabımıza attığınız paralar sizin teminatınız olacak" şeklinde ifadelerle mağdurları dolandırdı. Telefon irtibatını kesmeyen şüphelilerin, 2 mağdurdan para ve ziynet eşyası aldığı, ayrıca diğer mağdurlardan da döviz ve ziynet eşyalarını bozdurarak kendi hesaplarına göndermelerini istedikleri tespit edildi. Şüphelilerin izini süren Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda; Ankara merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 11’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.