YEREL HABERLER - 20 Nisan 2012 Cuma 18:23

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ`NDE SÎRET BİLGİ YARIŞMASI YAPILDI

A
A
A
BAYBURT ÜNİVERSİTESİ`NDE SÎRET BİLGİ YARIŞMASI YAPILDI

Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (İDKAB) Eğitimi Bölümü tarafından "2012 Kutlu Doğum Programı" kapsamında ``Sîret Bilgi Yarışması`` düzenlendi.
Mühendislik Fakültesi Amfisi`nde yapılan yarışmada İDKAB Eğitimi Bölümü öğrencilerinden Ahmet Topaloğulları, Sedat Bulut, Tuncay Gül, Mustafa Karabulut ve Selahattin Sürmeli kıyasıya yarıştı. Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Okuyan, İDKAB Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şentürk ve Yrd. Doç. Dr. Yusuf Şen`in jüri üyeliğini yaptığı yarışmada finalistlere İslam Tarihi`nden seçme 25 soru yöneltildi.
Yarışma sonunda 2. ve 3. olacak yarışmacılar arasında eşitlik sağlanamayınca yedek sorulara gidildi ve yarışma, Ahmet Topaloğulları ve Sedat Bulut arasındaki ikincilik mücadelesine sahne oldu. Yarışmada birinciliği Mustafa Karabulut alırken; Ahmet Topaloğulları ikinci, Sedat Bulut üçüncü, Tuncay Gül ise dördüncü oldu.
Yarışmanın sunuculuğunu yapan İDKAB Eğitimi Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nevzat Aydın, ``Yarışmacı öğrencilerimiz önceki elemelerde 450 kişi arasından seçilip de bu aşamaya geldikleri için hepsi gözümüzde birincilik ödülüne layıktır`` diyerek öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.
Yarışmanın ödülleri, Kutlu Doğum Programı çerçevesinde 20 Nisan Cuma akşamı saat 19.30`da Şair Zihni Kültür Merkezi`nde Hz. Peygamber (s.a.v) onuruna düzenlenecek olan "Naat Gecesi"nde takdim edilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da “Bir ulus uyanıyor" konseri Cumhuriyetin 100. yılı onuruna, Uludağ İçecek Türk AŞ. sponsorluğunda bestelenen “Bir Ulus Uyanıyor” adlı senfonik eser, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. Yıl Dönümü kutlaması vesilesiyle 18 Mayıs tarihinde İstanbul’da Cemal Reşit Rey Salonu’nda Oğuzhan Balcı’nın yönetiminde CRR Senfoni Orkestrası tarafından seslendirilecek. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı şerefine ülkemize bir sanat eseri armağan eden Uludağ İçecek Türk AŞ., Besteci ve Orkestra Şefi Oğuzhan Balcı’ya bir senfonik eser sipariş etti. İlk olarak 10 Aralık 2023’te Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte gerçekleştirilen Oğuzhan Balcı’nın Cumhuriyetimizin 100.yılının onuruna bestelediği “Bir Ulus Uyanıyor” adlı eser, 18 Mayıs tarihinde CRR Senfoni Orkestrası tarafından CRR’de İstanbullu sanatseverlere sunulacak. 100 yıl önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen kurtuluş mücadelesini, nice kahramanı, halkımızın sonsuz cesaretini ve vatan sevgisini konu alan, “Bir Ulus Uyanıyor” adlı eserin sanatseverlerle buluşmasında solistler, Mezzosoprano Aylin Ateş, Tenor Ufuk Toker, Bariton Caner Akgün. Anlatımı da, Metin Yazarı Ersin Antep gerçekleştirecek. Uludağ İçecek sponsorluğunda bestelenen “Bir Ulus Uyanıyor” adlı eser ile marka, Cumhuriyetin 100. yılında sanata olan desteğini ölümsüzleştirdi.