GENEL - 12 Kasım 2019 Salı 14:49

İl Emniyet Müdürü Bodur’dan ŞAGDER’e ziyaret

A
A
A
İl Emniyet Müdürü Bodur’dan ŞAGDER’e ziyaret

Bayburt İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Derneğine (ŞAGDER) ziyarette bulundu.

Bayburt İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Derneğine (ŞAGDER) ziyarette bulundu.


Bayburt İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur beraberindeki Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Güney ile birlikte ŞAGDER Başkanı Selami Köksal’ı dernek binasında ziyaret etti. Ziyarette, dernek ve faaliyetler hakkında bilgi alan Bayburt İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, şehit aileleri ve gaziler ile sohbet etti.


İl Emniyet Müdürü Bodur; “Cennet mekan Şehitlerimizin bize emanetleri olan kıymetli aileleri ve gazilerimiz ile birlikte olmakla sonsuz huzur ve şeref duymaktayım. Bu toprakları, ayrılmaz şekilde birbirine sımsıkı bağlayan şehit ve gazilerimiz bizim her daim teminatımız olmuştur. Şehitlerimizin ailelerinin ve gazilerimizin varlığına her zaman muhtacız ve İl Emniyet Müdürü ve Müdürlüğü olarak her fırsatta yanınızda olmaya devam edeceğiz. Bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun, gazilerimiz rahat ve huzurlu olsun” dedi.


ŞAGDER Başkanı Selami Köksal’da ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, görevlerinde başarılar diledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.