ASAYİŞ - 26 Ekim 2020 Pazartesi 14:32

Bayburt’ta 98 anneye narkorehber eğitimi verildi

A
A
A
Bayburt’ta 98 anneye narkorehber eğitimi verildi

Bayburt’ta “En İyi Narkotik Polisi Anne” kampanyası kapsamında il ve ilçelerde 98 anneye narkorehber eğitimi verildi.

Bayburt’ta “En İyi Narkotik Polisi Anne” kampanyası kapsamında il ve ilçelerde 98 anneye narkorehber eğitimi verildi.


Bayburtlu anneler “En İyi Narkotik Polisi Anne” kampanyasına destek verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun öncülük ettiği ve 7 Ekim 2020 günü Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tanıtımı yapılan “En İyi Narkotik Polisi Anne” kampanyası kapsamında huzur ve güven şehri Bayburt ili ve ilçelerinde “Narkorehber” faaliyetlerine hız verildi.


“En İyi Narkotik Polisi Anne” kampanyası kapsamında Aydıntepe ilçesinde 33, Demirözü ilçesinde 25 ve Kenan Yavuz Etnografya Müzesinde 40 olmak üzere toplam 98 anneye farkındalık oluşturmak adına “Narkorehber” eğitimi verildi.


Emniyetten yapılan açıklamada, “Sosyolojik, fiziksel ve ekonomik olarak toplumu zayıf düşüren; özellikle geleceğimizin teminatı gençlerimizi tehdit ederek geleceğimize zarar veren; terör örgütleri ve diğer suç örgütlerinin önemli bir finans kaynağı olan uyuşturucu ile top yekun mücadele kapsamında; uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan, nakleden, bu suçları işleyerek haksız kazanç elde eden şahısları adalete teslim etme çalışmalarımızın yanı sıra vatandaşlarımızı duyarlı hale getirerek bağımlılığın önüne geçebilmek, bağımlı hale düşmüş olanları kurtarabilmek adına bilgilendirme faaliyetlerimiz devam edecektir.” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Dereler dron ile ilaçlandı Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından, vatandaşların sağlıklı bir yaz dönemi geçirmesi amacıyla dere yataklarında vektörlere karşı ilaçlama çalışmaları dronlarla gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından vektörlerle mücadele çalışmaları sürdürülüyor. Bu kapsamda Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi tarafından belirli periyotlarda dere yataklarında vektörlere karşı ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Son olarak Mert Irmağı ve Kürtün Deresi’nde ekipler tarafından dron ile ilaçlama çalışmaları gerçekleştirildi. Biyolojik ilaçların kullanıldığı mücadele çalışmalarının yaz sonuna kadar yoğun bir şekilde gerçekleştirileceği belirtildi. “Vektörlerle mücadele çalışmalarımız yıl boyunca yapılıyor” Kentte vatandaşların hayat kalitesini artırmak için her alanda çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrimizin sağlıklı bir çevreye sahip olması için sürekli olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vektörlerle mücadele çalışmalarımız yıl boyunca yapılıyor. Yaz dönemi öncesinde çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırdık. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve yaşam konforunu artırmak için çalışmalarımızı her alanda aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.