YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 12:49

TAŞHAN BAYBURT`UN GÖZDE MEKANI OLMAYA HAZIRLANIYOR

A
A
A
TAŞHAN BAYBURT`UN GÖZDE MEKANI OLMAYA HAZIRLANIYOR

Bayburt merkezindeki tarihi mekanlardan birisi olan Selçuklu eseri Taşhan’ın (Bedesten) kısa bir süre sonra tarihe ışık tutacak olan görüntüsüyle tamamlanmış olacağı bildirildi.
Yıllarca atıl bir şekilde bekleyen ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırıldıktan sonra restorasyon kararı verilen Taşhan ,2011 yılında Müteahhitliğini Osman Gülsüm’ün yaptığı yüklenici firma tarafından yapımına başlandı ve büyük bir bölümü tamamlanmış duruma getirildi.
Taşhan’ın 2012 yılının Nisan ayında tamamlanarak teslim edileceğini söyleyen yüklenici firma yetkililerinden Serdar Topçu “Şuana kadar yaptığımız çalışmalar neticesinde Taşhan’ın üst kısmı kurşun kaplamalarla kapatılmış durumdadır. İçeride bazı sıvaların yapılması gerekiyor. Taşhan’ın içerisinde bulunan mevcut tuğlaların örneklerini Çorum’da bulunan ve tarihi mekânlar için üretim yapan bir fabrikaya götürdük. Her yönüyle orijinal olmak kaydıyla 28 bin adet tuğlayı yaptırarak buraya getirdik ve üst kısımlarının yapımını tamamladık. Havaların iyice soğumasıyla çalışmaları durdurmak mecburiyetinde kaldık. Önemli olan işlerin büyük bir bölümünü tamamlamış durumdayız. Havalar ısınınca sıva ve döşeme işlemlerini tamamlayarak Nisan ayının sorunda Taşhan’ın teslimini yapacağız” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir