ÇEVRE - 02 Aralık 2025 Salı 07:54

Bayburt’ta katı atık ve ambalaj atığı tesislerinde denetim yapıldı

A
A
A
Bayburt’ta katı atık ve ambalaj atığı tesislerinde denetim yapıldı

Bayburt Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü teknik birimleri, kentteki Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi ile Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisi’nde rutin, ani ve şikâyet üzerine denetimler gerçekleştirdi. Denetimlere İl Müdürü Cengiz Sevim de katılarak tesislerde incelemelerde bulundu.


Yapılan kontrollerde tesislerin çevre mevzuatına uygunluğu, atık yönetimi süreçleri ve çevresel etkileri yerinde değerlendirildi. İl Müdürlüğü yetkilileri, ilgili kurumlarla iş birliği içinde kalıcı çözümler üretmek amacıyla çalışmaların 2872 sayılı Çevre Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında sürdürüldüğünü belirtti.



Bayburt’ta katı atık ve ambalaj atığı tesislerinde denetim yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın BARÜ’ye Millî Teknoloji Atölyesi kurulacak Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanan gençleri desteklemek hedefiyle Millî Teknoloji Atölyesi kurulacak. Bartın Üniversitesinde (BARÜ) TÜBİTAK 4003-T Millî Teknoloji Atölyeleri Çağrısı kapsamında öğrencilerin fikir ve projelerini hayata geçirebilecekleri Millî Teknoloji Atölyesi projesi desteklenmeye hak kazandı. BARÜ Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran yürütücülüğündeki "Bartın Üniversitesi Millî Teknoloji Atölyesi" projesiyle öğrencilerin bilim ve teknoloji odaklı çalışmalarına güçlü bir altyapı oluşturulacak. Hazırlanacak atölyede ekipman desteği, danışmanlık, eğitim programları, sanayi iş birlikleri, tanıtım çalışmaları ile yarışmalara hazırlık desteği sağlanacak. Atölyede robotik sistemler, yapay zekâ, otonom teknolojiler, yazılım geliştirme ve üretim teknolojileri gibi farklı alanlarda uygulamalı eğitimler verilecek. Yerli ve millî sanayi için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine destek olacak atölye ile gençlerin araştırma, geliştirme ve üretim süreçlerine daha etkin katılımı sağlanacak. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya Millî Teknoloji Atölyesi ile öğrencilerin hayallerini, fikirlerini ve projelerini hayata geçirebilecekleri güçlü bir altyapının oluşturulacağını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.