KÜLTÜR SANAT - 08 Ekim 2025 Çarşamba 08:01

Kültürel mirasın geleceği dijital altyapıyla güçleniyor

A
A
A
Kültürel mirasın geleceği dijital altyapıyla güçleniyor

2025 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında onaylanan ve Kenan Yavuz Kültür Vakfı tarafından yürütülecek "Kültürel Mirasın Dijital Yansıması" projesinin destek sözleşmesi imzalandı.


Bayburt Valiliği’nde düzenlenen imza törenine; Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Oktay Güven ve Kenan Yavuz Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz katıldı.


Proje kapsamında, kültürel mirasın çağdaş yöntemlerle korunması ve bölgenin turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor. Kenan Yavuz Etnografya Müzesi bünyesinde kurulacak dijital sergi salonunun teknik ve mali açıdan uygulanabilirliğini ortaya koymak amacıyla bir fizibilite çalışması gerçekleştirilecek. Çalışma ile müzenin çağdaş müzecilik anlayışıyla uyumlu hale getirilmesi, kültürel mirasın dijital ortamda korunarak arşivlenmesi ve ziyaretçilere yenilikçi bir deneyim sunulması hedefleniyor.


Fizibilite süreci sonunda dijital sergi salonunun mimari, teknik ve mali açıdan uygulanabilirliği ortaya konulacak; ayrıca yatırım bütçesi, işletme modeli ve sürdürülebilirlik planı hazırlanacak.


Uzun vadede proje, bölgenin turizm kapasitesini çeşitlendiren, sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen ve Bayburt’un kültürel değerlerini ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtan yenilikçi bir adım olarak öne çıkacak.



Kültürel mirasın geleceği dijital altyapıyla güçleniyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Şampiyonluk maçının sonunda gerginlik yaşandı Bilecik 1. Amatör Lig’in şampiyonunun belli olacağı final maçını penaltı atışları sonucu Osmanelispor kazanırken, son penaltının ardından oyuncular arasında gerginlik yaşandı. Bilecik 1. Amatör Lig’in şampiyonun belli olacağı play-off final müsabakasına Osmaneli ilçesinin 2 güzide kulübü Osmanelispor ve Osmaneli Gençlerbirliği Spor kaşı karşıya geldi. Osmaneli İlçe Stadı’ndan maç kapalı gişe oynanırken, maçı Osmaneli Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çobanoğlu, ASKF Başkanı Nusret Tosun, kurum müdürleri ve çok sayıda taraftar izledi. Maçın normal süresi berabere bitti Maç öncesi iki takım taraftarların dostluk ve kardeşlik mesajları verdi. Her iki takım da kendilerine ayrılan yerleri doldururken maçın 90 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle sonuçlandı. 15’er dakikalık 2 uzatma devresinde de gol olmazken maç penaltılara gitti. Penaltılarla Osmanelispor 4-3 kazarak, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi. Saha bir anda karıştı Maç sırasında taraftarlar birlik ve beraberlik içinde maçı izlerken, maç sonundan saha içi bir anda karıştı. Maçın ardından Osmanelisporlu bir futbolcu elindeki yeşil-kırmızı kulübün bayrağı ile saha içine girince Osmaneli Gençlerbirliği Spor bir futbolcu kendisini saha içinde kovaladı. Ardından 2 takımın oyuncuları saha içinde çıkan kavgada adeta sahayı ringe çevirdiler. Olaylar soyunma odasının önünde de devam ederken, polis olayları güçlükle sonlandırdı.