POLİTİKA - 20 Ağustos 2025 Çarşamba 15:30

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Bayburt’ta ziyaretlerde bulundu

A
A
A
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Bayburt’ta ziyaretlerde bulundu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bayburt’a ziyaret gerçekleştirdi. Bayburt Valiliği önünde karşılanan Bakan Kacır, çocuklarla bir araya gelerek, esnafları ziyaret etti.


Bakan Kacır, valilik binası önünde il protokolü tarafından karşılandı. Çocukların çiçek sunumuyla karşılanan Bakan Kacır, çocuklarla fotoğraf çektirip, çeşitli oyuncaklar hediye etti. Ardından valilik şeref defterini imzalayan Bakan Kacır daha sonra Cumhuriyet Caddesi üzerindeki esnaflarla iş yerlerinde bir araya geldi. Esnaflarla bir süre sohbet eden Bakan Kacır, çalışanlara işlerinde kolaylıklar diledi. Valilik makamında vali ve il protokolüyle basına kapalı görüşme gerçekleştiren Kacır’ın programı, AK Parti ve MHP Bayburt İl Başkanlıkları ziyaretleriyle devam edecek. Bakan Kacır, 15.50’de Dede Korkut Şehir Müzesi’nde yapılacak KUDAKA ile DOKAP projelerinin açılış ve imza törenine katıldıktan sonra Bayburt programını tamamlayacak.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Bayburt’ta ziyaretlerde bulundu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Anadolu’nun kadim sofra kültürü ‘Bir Sofrada Miras’ temasıyla tanıtıldı Türk Mutfağı Haftası kapsamında bu yıl ‘Bir Sofrada Miras’ temasıyla düzenlenen program Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın teşrifleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Büyükelçiler, büyükelçi eşleri ve davetliler, Anadolu’nun asırlardır süregelen zengin sofra kültürüyle buluşturuldu. Programda, Anadolu’nun farklı coğrafyalarında şekillenen üretim anlayışı, paylaşma geleneği, bereket kültürü ve medeniyet hafızası özel temalarla ziyaretçilere aktarıldı. Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Anadoludakiler çatısı altında hazırlanan Rumeli, Şark, Karadeniz, Yörük, Bereketli Hilâl, Kardeşlik ve Birlik ile Sıfır Atık sofraları, Anadolu’nun kültürel çeşitliliğini ve köklü gastronomi mirasını yansıttı. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından katkı sağlanan Dorak Taşı standı ise programda yerini aldı. Taşın ustası Mimar Sinan’ın memleketi Kayseri’nin Ağırnas köyünden getirilen ve yüzyılların izlerini taşıyan Dorak Taşı, geleneksel üretim yöntemlerinin bu güne uzanan hikâyesini ziyaretçilere anlattı. Programa ayrıca Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek ile Türkiye’nin dört bir yanından kalkınma ajansları ve bölge kalkınma idarelerinin temsilcileri de katıldı.