- 24 Nisan 2018 Salı 14:18

Başkan Yalçın’dan başarılı sporculara dart board hediye etti

A
A
A
Başkan Yalçın’dan başarılı sporculara dart board hediye etti

Bilecik’in Pazaryeri İlçe Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, başarılı sporculara dart board hediye etti.

Bilecik’in Pazaryeri İlçe Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, başarılı sporculara dart board hediye etti.


Pazaryeri Halk Eğitim Kulübü adına geçtiğimiz günlerde Antalya’da Şehit Demet Sezen adına Dart Şampiyonası 5. Ayak Müsabakaları düzenlendi. Düzenlenen müsabakaya Pazaryerini temsil etmek üzere Pazaryeri Halk Eğitim Spor Kulübünden Fatmanur Gümüş ve Nisa İmran Torun katıldı. Türkiye 5. ayak dart şampiyonasının yıldızlar kategorisinde, Pazaryeri Halk Eğitim Spor Kulübü sporcusu Nisa İmran Torun üçüncü olup bronz madalya kazandı. Genç sporcuları makamında ağırlayan Başkan Yalçın sporculara dart board hediye etti. Genç sporcuları tebrik eden Başkan Yalçın, “Pazaryeri Halk Eğitim Spor kulübünden Fatmanur Gümüş ve Nisa İmran Torun katıldılar. Türkiye 5. ayak Dart şampiyonasının yıldızlar kategorisinde, Pazaryeri Halk Eğitim Spor Kulübü sporcusu Nisa İmran Torun üçüncü olup bronz madalya kazandı. İlçemizi temsil eden başarılı sporcularımıza daha kaliteli antrenmanlar yapabilmeleri için dart bord hediye ederek başarılarının devamını diledik” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri ve mutfak kültürü dünyaya tanıtılacak Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirası, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak. Türk mutfağının kendine özgü niteliklerine dikkat çekilecek etkinliklerde, Türk mutfağı ve kültürü hakkında bilgi verilecek. Türk Mutfağı Haftası tanıtım etkinlikleri çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı” temasıyla program ve sergi düzenlenecek. Etkinlikte Türk mutfağının geleneksel, sağlıklı ve atıksız kültürel mirasını vurgulayan ve Türk mutfağının zenginliğini aktaran bir video gösterilecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Türkiye’nin iklim yelpazesinin ve coğrafi çeşitliliğinin Türk mutfağının zenginliğine katkıları ile Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımaları vurgulanacak. Türk mutfağında sadece yemeklerin değil aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı yerli ve yabancı konukların dikkatine sunulacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü ve özgün nitelikleri konuklarla paylaşılacak. Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda hazırlanan sergi ve dijital deneyim alanlarında Türkiye’nin Ege’den Doğu Anadolu’ya, Karadeniz’den İç Anadolu’ya kadar farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik beş duyuya hitap edecek şekilde sunulacak. Ayrıca Türkiye’nin tüm bölgelerinin mutfak zenginliği ve sofra kültürleri hakkında bilgi verilecek, çeşitli bölgelere ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları görülebilecek. Ait oldukları yörede kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer oluşturan coğrafi işaretli ürünler tanıtılacak. Kurulacak dijital ekranlarda Türk mutfağının hikâyesi, tarihi gelişimi ve bölgelerin kendine has dokuları izlenebilecek. 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide Türk mutfağının sahip olduğu zengin yiyecek ve içecek çeşitliliği, hazırlanma ve tüketme aşamalarındaki birlikte üretme kültürü, toplumsal dayanışma, kaynaşma ve paylaşma dinamikleri öne çıkarılacak.