YEREL HABERLER - 13 Eylül 2012 Perşembe 11:09

BİLECİK`TE ``˜SOSYAL KONUT` PROJESİ

A
A
A
BİLECİK`TE ``˜SOSYAL KONUT` PROJESİ

Bilecik`te, TOKİ iş birliğiyle yürütülen `sosyal konut` projesi kapsamında 144 konut yapıldığı bildirildi.
Vali Yardımcısı Eflatun Can Tortop, yaptığı açıklamada, konutların maliyet tutarları üzerinden uygun ödeme şartlarıyla aylık 100 lira taksitli olarak satışa sunulacağını belirterek, il merkezi sınırları içerisinde en az üç yıl ikamet edenlerin başvurularını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yapabileceklerini söyledi.
3294 sayılı kanun çerçevesinde proje yapılacak toplam konut sayısının yüzde 10`nu kadar kontenjanın özürlü vatandaşlara ayrılacağını ifade eden Tortop, açıklamasında şu bilgileri verdi:
``Başvuru sahiplerinin Türk vatandaşı, 30 yaş ve üzerinde olması gerekmektedir. Ancak, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamakta; babası veya hem babası hem de annesi vefat etmiş yetim bekar bayanlarda yaş şartı 25 yaş ve üzeri olarak belirlenmiştir. Diğer şartlar kanunla kurulmuş sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmamak, 3294 sayılı kanuna uygunluğu ilgili SYD Vakfı tarafından tespit edilmek ve SYDV`ndan yardım alıyor veya alabilecek durumda olmak, konutların bulunduğu il merkezi, belde ve köy sınırları içerisinde en az üç yıldır ikamet etmek, kendisi ile eşi, velayeti altındaki çocukları ve hanede yaşayan diğer kişilerin mülkiyetinde herhangi bir konutu bulunmaması, TOKİ konutlarından satın almamış ve TOKİ konut kredisi kullanmamış olmak şeklindedir. Bir hane halkı adına yalnızca bir adet başvuru yapılacaktır. En az yüzde 50 özürlü vatandaşların ve diğer alıcı adayların başvuruları ayrı olarak 2 kategoride kabul edilecektir.``
Müracaatların 27 Eylül`e kadar yapılacağını belirten Tortop, TOKİ tarafından asil ve yedekleri belirlemek için noter huzurunda kura çekileceğini bildirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Malatya’da kardan kapanan yollar açılıyor Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehrin genelinde karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, toplam 155 mahalle yolu ulaşıma açıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi il genelinde etkili olan kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için, karla mücadele çalışmalarını 7/24 esasına göre sürdürüyor. Kar yağışının yoğun olarak görüldüğü bölgelerde kar küreme ve buzlanmaya karşı çalışmalarını aksatmaksızın sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Malatya merkezde de kaldırımlarda temizleme ve buzlanmaya karşı tuzlama, solüsyonlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yoğun çalışmaları ile Akçadağ’da 54, Arapgir’de 10, Arguvan’da 3, Darende’de 15, Doğanşehir’de 4, Doğanyol’da 4, Hekimhan’da 6, Kale’de 10, Kuluncak’da 7, Pütürge’de 17, Yazıhan’da 13, Yeşilyurt’ta 12 (kırsal) olmak üzere toplam 155 mahalle yolu ulaşıma açıldı. Özellikle kar yağışının devam etmesi ve rakımı yüksek kesimlerde tipinin olması nedeniyle açılan yollar tekrar kapanırken, ekipler de kar yağışının ve tipinin kapattığı yolları tekrar açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hasta vatandaşlar sağlık ekiplerine ulaştırıldı Öte yandan, Arapgir ilçesi Boğazlı Mahallesi’nde nefes darlığı rahatsızlığı bulunan 74 yaşındaki Ali Gül rahatsızlığı artınca ekiplere haber verildi. Boğazlı Mahalle yolu ekipler tarafından açılarak hasta, Büyükşehir Belediyesi aracı ile sağlık ekiplerine ulaştırıldı. Pütürge ilçesi Örencik Mahallesi’nde hastaneye hasta götüren ve yolda kalan minibüsün yardımına Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri yetişti. Yol açılarak hastanın hastaneye ulaşması sağlandı.