GENEL - 06 Mart 2020 Cuma 09:40

Minik öğrenciler Şeyh Edebali’nin özlü ve güzel sözleri ezbere okudu

A
A
A
Minik öğrenciler Şeyh Edebali’nin özlü ve güzel sözleri ezbere okudu

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Anaokulu öğrencileri, Şeyh Edebali’nin özlü ve güzel sözleri ezbere okuyarak Vali Şentürk’ten tebrik ve hediyeler aldılar.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Anaokulu öğrencileri, Şeyh Edebali’nin özlü ve güzel sözleri ezbere okuyarak Vali Şentürk’ten tebrik ve hediyeler aldılar.


Eğitim öğretimin geliştirilmesi amacıyla Bilecik Valiliğince başlatılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ’’Değerler Eğitimi’’ projesi kapsamında hazırlanan ’’Bizim izimiz değerlerimiz’’ çalışmasını için anaokulu öğrencileri Bilecik Valisi Bilal Şentürk’ü ziyaret etti. Bilecik Valisi Bilal Şentürk, proje kapsamında Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Şeyh Edebali Üniversitesi Anaokulu Müdürü Fatoş Karaca Beler, projeden sorumlu öğretmen Esra Güzel ile öğretmen ve çocukları makamında ağırladı. Geleceğin çocuklarının her birinin birer çiçek olduğunu ve ne verilirse, ne ekilirse onun biçileceğini kaydeden Şentürk, Şeyh Edebali Üniversitesi Anaokulu öğrencilerinin kendisini ziyaret etmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti. Bilecik Valisi Bilal Şentürk, ’’Manevi değerlerimizi çocuklarımıza aktaralım. Önemli olan gelişme çağında çocuklarımızı sosyalleştirmek. Zihinsel gelişimlerini tamamlama noktasında, takviye etme noktasında eğitim faaliyetleri devam ediyor. Çocuklarımız, okulun adına da münasip olacak şekilde Şeyh Edebali’den güzel öğütler okudular. Bu öğütler onlar için ileride hayat düsturu olacak’’ diye konuştu.



Minik öğrenciler Şeyh Edebali’nin özlü ve güzel sözleri ezbere okudu


Öğrencilerin sosyal, kültürel gelişimine destek verme, sevgi, saygı, hoşgörü, merhamet, adil olma gibi manevi değerlerin çocuklara aktarılmasının hedeflendiği proje kapsamında, çocuklar Bilecik Valisi Bilal Şentürk’ün elini öperek hatır sordular. Çocuklar, Şeyh Edebali’nin öğüdü ile değerleri yansıtan özlü ve güzel sözlerden oluşan sunum yaptı. Bilecik Valisi Bilal Şentürk, çocuklara çeşitli hediyeler vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat TOGÜ öğrencileri toplumsal rolleri sahneye taşındı TOGÜ Eğitim Fakültesi tarafından sahnelenen "Evden İşe Gidene Kadar" adlı tiyatro oyunu, gündelik yaşamın derinliklerini mizah ve drama eşliğinde ele alarak sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan "Evden İşe Gidene Kadar" adlı tiyatro oyunu, sanatseverlerle buluştu. 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Millî İrade Salonu’nda sahnelenen oyun, izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Yazarlığını Ahmet Arslan’ın üstlendiği, yönetmenliğini ise Ayşe Elif Şener’in yaptığı oyun; gündelik hayatın sıradan gibi görünen ancak derin anlamlar barındıran yolculuklarını sahneye taşıdı. Oyunun sanat danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Büşra Güven yürüttü. Toplumsal roller, bireysel kimlikler ve modern yaşamın insan üzerindeki etkilerini mizah ve dramatik unsurlarla ele alan "Evden İşe Gidene Kadar", sahne dili ve oyunculuk performanslarıyla dikkat çekti. Gösterimde, farklı karakterler aracılığıyla izleyiciye hem düşündüren hem de gülümseten sahneler sunuldu. Oyunda Ayşe Elif Şener, Seray Demir, Cemal Yıldız, Mihriban Sade, Belgin Taştan, Kadriye Kavut, Fadime İrem Özcan, Dilara Sarı, Rabia Özen, Esmanur Taş, Rümeysa Sebuktekin, Derya Coşkun, Esma Tensil, Eda Şener, Ayşe Defne Döker, Nisanur Cılız, Serkan Güneş, Arda Doğan ve Güven Haşimoğlu rol aldı. Işık ve ses ekibinin katkılarıyla sahne atmosferi güçlendirilirken, oyunun teknik altyapısı da beğeni topladı.
Balıkesir Balıkesirli kadınların yaptğı minyatürler büyük ilgi gördü Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitim Merkezinin düzenlediği ve Ressam Figen Köprülünün eğitmenliğini yaptığı minyatür resim kursu devam ederken, hazırlanan eserler de Cumhuriyet Meydanında görücüye çıktı. Renklerin Sanata Yolculuğu adı verilen sergi 3 gün devam edecek. Ahmet Akın Kültür Merkezinde devam eden Minyatür Resim Kursu devam ederken, 40 kadının yıl boyu hazırladığı resimler de Cumhuriyet meydanında görücüye çıktı. İlk gün çok sayıda resmin alıcı bulduğu serginin 3 gün boyunca devam edeceği açıklandı. Kursun ilgi gördüğünü kaydeden Ressam Figen Köprülü, "Halk Eğitim Merkezinde minyatür resim kursu veriyorum. Arkadaşlarımızla hazırladığımız minyatür ağırlıklı resimlerimizi burada sergiliyoruz. Yeni yıl öncesinde hediyelik geri dönüşüm eserlerimizde var. Ürün değerlendirme sergisi adını verdiğimiz bu sergide minyatür sanatından örnekler verdik Minyatürü tablolara yansıttık. Sergimiz 3 gün açık kalacak. Herkesi bekliyoruz" dedi. Kursiyerlerde Bahar Yaman da. "Ev hanımları için açılan kursta yaptıklarımızı sergiliyoruz. Güzel bir sergi hazırladık. 3 gün boyunca buradayız. Bütün Burhaniyelileri bekliyoruz" dedi. Çiğdem Çınar ise, "Minyatür kursuna hep birlikte katılım sağladık. Güzel bir sergi hazırladık. Figen hocamızın sayesinde bir sürü resme imzalarımızı attık. İnşallah, güzel geçer. 3 gün açığız. Bütün Burhaniyelileri bekliyoruz" dedi.
Muğla Muğla’da 103 denetçiyle "Güvenli gıda" operasyonu Yaklaşan yeni yıl öncesinde, vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir şekilde alışveriş yapabilmesi amacıyla Muğla genelinde gıda denetimleri en üst seviyeye çıkarıldı. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yürütülen saha çalışmalarıyla, gıda güvenliği mercek altına alındı. Denetimler, tarladan sofraya gıda zincirinin her aşamasını kapsıyor. Ekipler; üretim tesislerinden satış noktalarına, restoran ve otel gibi toplu tüketim alanlarından market raflarına kadar geniş bir yelpazede kontrollerini sürdürüyor. Denetimlerde özellikle; Ürünlerin son kullanma tarihleri, Hijyen şartları, Muhafaza şartları, İçeceklerin bandrol ve fatura kontrolleri titizlikle inceleniyor. Muğla genelinde görev yapan 103 uzman denetçi, ilçe ilçe gezerek hiçbir noktanın denetimsiz kalmamasını sağlıyor. Vatandaşların sağlığını tehdit edebilecek her türlü olumsuzluğa anında müdahale eden ekipler, mevzuata aykırı hareket eden işletmelere yönelik yasal prosedürleri işletiyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, denetimlerin sadece yılbaşı öncesiyle sınırlı kalmayacağı vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: "Vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya ulaşması temel hedefimizdir. 103 kişilik ekibimizle sahadayız; üretimden tüketime kadar her aşamada aralıksız denetim yapmaya devam edeceğiz. Halkımızın sağlığıyla oynanmasına asla müsaade edilmeyecektir" Vatandaşların alışveriş sırasında karşılaştıkları şüpheli durumları veya hijyen eksikliklerini "Alo 174 Gıda Hattı" üzerinden yetkililere bildirmeleri istenirken, denetimlerin yılbaşı gecesine kadar artarak süreceği kaydedildi.