GENEL - 19 Mayıs 2023 Cuma 12:54

Osmaneli ’de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

A
A
A
Osmaneli ’de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.


İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Şener Öner tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından Osmaneli Stadyumu’nda devam eden kutlama programında konuşan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Şener Öner, “Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan ’milli egemenlik’ ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayınız ki sizler Atatürk’ün eserlerinin temel taşısınız. Unutmayınız ki her 19 Mayıs’ta Samsun’dan elden ele Ankara’ya koşturulan bayrağımız, rengini siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Sözde değil, bu özde duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum” dedi.


Konuşmanın ardından 75. Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri ve 1308 Belediye spor öğrencileri tarafından gösteriler sunuldu. İlçedeki okullar arası yarışmalarda ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeler verildi.


Kutlamalara Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Münür Şahin, Cumhuriyet Savcısı İlyas Öner, İlçe Emniyet Müdür vekili İlhami Araali, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Döş, İl Genel Meclis üyeleri, siyasi parti başkanları, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kurban Bayramı öncesi İstanbul’da sevk noktalarında yoğun mesai Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi İstanbul’a kurbanlık hayvan girişlerine yönelik denetimler başladı. İstanbul’a giriş yapan kurbanlık hayvanlar, Riva Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktası’nda ekipler tarafından tek tek kontrol edildi. Yol kontrolleri kapsamında hayvanların küpeleri, pasaportları ve veteriner sağlık raporları incelendi. Denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Suat Parıldar, 2026 yılı itibarıyla kontrollerin başladığını belirterek, geçtiğimiz yıl İstanbul’a yaklaşık 60 bin büyükbaş ve 81 binin üzerinde küçükbaş hayvan sevki gerçekleştirildiğini söyledi. Parıldar, 2025 yılında kent genelinde yaklaşık 80 bin büyükbaş ve 94 bin küçükbaş hayvanın kurban ibadeti kapsamında kesildiğini ifade ederek bu yıl da benzer rakamların beklendiğini kaydetti. Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun çalışmalarına da değinen Parıldar, geçici kurban satış ve kesim alanlarına belge verilirken hijyen, sağlık ve hayvan refahı kriterlerinin titizlikle incelendiğini belirtti. Kesim alanlarında vatandaşların dini vecibelerini sağlıklı ve uygun şartlarda yerine getirebilmeleri için gerekli tüm şartların denetlendiğini aktardı. Vatandaşlara çağrıda bulunan Parıldar, kurbanlık alımlarında kulak küpesi, pasaport ve veteriner sağlık raporlarının mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin 7 gün 24 saat görev başında olduğunu belirten Parıldar, Kurban Bayramı’nın sağlık, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.