SPOR - 13 Mayıs 2025 Salı 12:20

’8. Üniversitelerarası Dağ Bisikleti Yarışı’nda Ömer Bilgin şampiyon oldu

A
A
A
’8. Üniversitelerarası Dağ Bisikleti Yarışı’nda Ömer Bilgin şampiyon oldu

Ankara’da düzenlenen ’8. Üniversitelerarası Dağ Bisikleti Yarışı’na Bilecik’ten katılım sağlayan Ömer Bilgin, 52 sporcunun katıldığı yarışta gösterdiği üstün performansla 1’incilik elde etti.


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) çerçevesinde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde 8. Üniversitelerarası Dağ Bisikleti Yarışı düzenlendi. Ankara’da gerçekleştirilen organizasyona Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Bozüyük Meslek Yüksekokulu öğrencisi Ömer Bilgin katılım sağladı. Eymir Gölü ormanlık arazisinde gerçekleştirilen ve 10 üniversitenin katıldığı organizasyonda, sporcular zorlu ve tehlikeli bir parkurda kıyasıya rekabet etti. Teknik beceri, dayanıklılık ve yüksek konsantrasyon gerektiren yarışta Bilgin, parkurun tüm zorluklarına rağmen sergilediği başarılı sürüşüyle 52 sporcunun katıldığı yarışta şampiyon oldu.



’8. Üniversitelerarası Dağ Bisikleti Yarışı’nda Ömer Bilgin şampiyon oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya El emeği eserler beğenildi Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde üç yıl önce bir hayalle yola çıkan Şerife Çelik Sanat Atölyesi, Bedesten AVM’de açtığı stantla kursiyerlerinin el emeği eserlerini görücüye çıkardı. Tavşanlı ilçesinde sanatseverler anlamlı bir sergide buluştu. Şerife Çelik Sanat Atölyesi bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin uzun süren çalışmaları neticesinde ortaya koydukları eserler, Bedesten AVM’de düzenlenen sergiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. İki gün boyunca açık kalan sergi, sanatseverlerden tam not aldı. Serginin açılışında konuşan atölye kurucusu Şerife Çelik, sanat yolculuğuna üç yıl önce büyük bir hayalle başladıklarını ifade etti. Başarının tesadüf olmadığını vurgulayan Çelik, "Üç yıl önce bir hayalimiz vardı ve bu yola çıktık. Ancak hiçbir hayalin sihirle gerçekleşmeyeceğinin, gerçekten büyük bir çaba gerektirdiğinin farkındaydık. Biz de çok çalıştık, pes etmeden emek verdik" dedi. Atölyenin yakaladığı başarının bir ekip işi olduğunu belirten Şerife Çelik, eğitmen kadrosuna ve kursiyerlerine teşekkür etti. Çelik, "Arkamızda gerçekten güçlü bir ordumuzun olduğunu söyleyebilirim. Hocalarımızla birlikte çok güzel ve özel işler yaptığımıza inanıyorum. Bugün burada sergilenen eserler, o disiplinli çalışmanın ve sanat aşkının bir meyvesidir" ifadelerini kullandı. Bedesten AVM’de kurulan stantta sergilenen tablolar ve el sanatı ürünleri, ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılandı. Kursiyerlerin heyecanına ortak olan vatandaşlar, Tavşanlı’daki sanat faaliyetlerinin bu denli kaliteli bir boyuta ulaşmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İki gün süren etkinlik, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.