SPOR - 09 Şubat 2026 Pazartesi 09:40

Bilecik Gençlik Merkezi’nde gitar kursu sürüyor

A
A
A
Bilecik Gençlik Merkezi’nde gitar kursu sürüyor

Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Demir, Gençlik Merkezi’nde devam eden gitar kursunda gençlerle bir araya geldi.


Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Demir, Gençlik Merkezi bünyesinde sürdürülen gitar kursunu ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi. Gitarların tınısı eşliğinde gerçekleşen ziyarette gençlerle sohbet eden Demir, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ziyaret sırasında müziğin birleştirici gücüne vurgu yapan İl Müdürü Demir, sanatsal faaliyetlerin gençlerin kişisel gelişimine önemli katkılar sunduğunu ifade etti.


Demir açıklamasında, "Gençlerimizin sanatsal gelişimine katkı sunan bu tür kursları çok önemsiyoruz. Gitar kursuna katılan tüm gençlerimize ve emeği geçen eğitmenlerimize başarılar diliyorum" dedi.



Bilecik Gençlik Merkezi’nde gitar kursu sürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Efeler’de okullarda sevgi ve saygı dili güçlendi Aydın’ın Efeler ilçesinde resmi ve özel tüm okullarda eş zamanlı düzenlenen "Akran Nezaketi" etkinliğinde binlerce öğrenci, empati ve nezaket temalı çalışmalarla okul iklimini daha güvenli hale getirmek için mesaj verdi. Aydın’ın Efeler ilçesinde, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde "Akran Nezaketi" etkinliği gerçekleştirildi. İlçedeki resmi ve özel tüm okullarda eş zamanlı düzenlenen etkinlik, renkli ve anlamlı görüntülere sahne oldu. Öğrencilerin birbirlerine karşı nezaket dilini geliştirmeleri, empati kurmaları ve okul ortamını daha güvenli hale getirmeleri amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında pankartlar hazırlandı, drama çalışmaları yapıldı ve ’nezaket kutuları’ oluşturuldu. Etkinlikte öğrenciler, sevgi ve saygı temelli mesajları sınıflarına ve okul koridorlarına taşıdı. Dijitalleşme ile birlikte zayıflayan yüz yüze iletişim becerilerini yeniden canlandırmayı hedefleyen etkinliğin, öğrencilerin sadece akademik değil sosyal ve duygusal gelişimlerini de desteklediği belirtildi. Etkinliğin, okullarda akran zorbalığının önlenmesi ve aidiyet duygusunun güçlendirilmesi konusunda önemli olduğu vurgulanırken, öğrencilerle bir araya gelen Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan; "Bugün sınıflarımızda yankılanan nezaket kelimeleri, aslında geleceğin büyük Türkiye’sinin ayak sesleridir. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, sadece bilgi yükleyen değil, ahlaklı ve erdemli nesiller yetiştirmeyi amaçlar. Akran nezaketi, dürüstlük, saygı, sevgi ve yardımlaşma gibi değerlerimizin okul koridorlarında hayat bulmuş halidir" dedi.
Aydın Atatürk’ün Söke’ye Gelişinin 102. Yılı törenle kutlandı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Söke’yi ziyaretinin 102’inci yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalar, Atatürk’ün 9 Şubat 1924 tarihinde ilçeye gelişinde karşılandığı Söke-Kuşadası yolu üzerinde gerçekleştirilen sembolik karşılama programıyla başladı. Granta mevkiinden başlayan yürüyüş, Söke girişinde yer alan Abalaki Mevkii’ndeki Cafer Efe Heykeli’ne kadar devam etti. Yürüyüş grubunu burada; Söke Kaymakam Vekili ve Germencik Kaymakamı Sultan Doğru, Söke Garnizon Komutanı Topçu Albay Ozan Yılmaz, Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan ve protokol üyeleri karşıladı. Halk oyunları gösterisinin ardından yürüyüş grubunun taşıdığı Türk Bayrağı, Kaymakam Vekili Sultan Doğru’ya teslim edildi. Daha sonra katılımcılar kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na geçti. Tören, Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Söke Belediyesi çelenklerinin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Söke Cafer Efe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Özge Kahraman şiir okudu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan yaptı. Başkan Arıkan konuşmasında, Atatürk’ün Söke’ye gelişinin tarihi önemine dikkat çekerek, İzmir’de yayımlanan dönemin Ahenk Gazetesi yazarı Rıfat (Korkud)’un Mustafa Kemal Paşa’nın Söke’ye girişini anlattığı satırlardan bahsetti. Arıkan, 9 Şubat’ın Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün halkla buluştuğu, Söke’nin geleceğine umutla baktığı anlamlı bir gün olduğunu vurgulayarak; "Atatürk, yurt gezileriyle milletin nabzını tutan, Anadolu’nun her köşesini önemseyen büyük bir liderdi. Söke’ye gelişi de bunun en somut göstergelerinden biridir. O gün Söke sokaklarında yankılanan coşku, bugün hâlâ kalplerimizde yaşamaktadır. Atatürk’ün Söke’ye verdiği değer; üretime, eğitime, çağdaşlaşmaya ve millet iradesine olan inancının bir yansımasıdır. Bizlere düşen görev ise onun emanet ettiği Cumhuriyet’i aklın ve bilimin ışığında daha ileri taşımaktır" dedi. Söke’de yapılan her hizmette Atatürk’ün izlerini rehber aldıklarını belirten Arıkan, çağdaş ve yaşanabilir bir Söke hedefiyle çalıştıklarını ifade etti. Başkan Arıkan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitleri ve gazileri rahmet, minnet ve saygıyla andı. Programda öğrenci Çağlasu Mina Köse’nin şiir okumasının ardından, Mavi Sanat Spor Kulübü ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki Aydın Yöresi Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Tören, halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.