SPOR - 28 Kasım 2025 Cuma 12:58

Bilecik’te alınan seyirci yasağı kararına tepki

A
A
A
Bilecik’te alınan seyirci yasağı kararına tepki

Bilecik’te bu hafta başlayacak 1. Amatör Lig öncesi İl Spor Güvenlik Kurulu toplanmadan emniyetin aldığı karara tepki gelirken, uygunsuz alınan karar iptal edildi.


Bilecik 1. Amatör Lig’de 2025-2026 A Grubu 30 Kasım günü, B Grubu ise 29 Kasım günü oynanacak 7 maçla başlayacak. Lig öncesi Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü, aldığı karar sonrası maçların deplasman seyircisiz oynanmasına karar verdi. Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü’nün aldığı karar kulüplere İl Spor Güvenlik Kurulu Kararı adı altında tebliğ edilirken, kulüp başkanları bu karara tepki gösterdi.



Karar itiraz ettiler


Kararın İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından alınmadığı söyleyen kulüp başkanları karara itiraz etti. Vali veya vali yardımcısı başkanlığında bu kararın alınacak olması nedeniyle, karar ardından iptal edildi. 27 Kasım günü Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Erol Taş imzalı kararda, "İlimizde yapılacak olan futbol müsabakalarında 1 Ekim 2025 tarihli İl Spor Güvenlik Kurulu Kararlarında alınan misafir seyirci yasağına istinaden il ve ilçe statlarının fiziki şartları ve alınacak güvenlik tedbirleri nedeni ile protokol sayılarının yapılan değerlendirme neticesinde en fazla her iki takım için de 10’ar Kişi olması uygun görülmüştür. En fazla 10 kişilik protokol listesi misafir takım ve ev sahibi takım yöneticileri tarafından gerekli bilgileri (ad, soyad, tc kimlik no) müsabakanın oynanacağı tarihten 3 gün önce mesai bitimine kadar Bilecik Spor Güvenliği Şube Müdürlüğüne (bildirilmesi gerekmektedir. Liste harici kimse alınmayacaktır. Ayrıca statta açılması, asılması planlanan pankartların ve yapılması planlanan organizasyonların (evlilik teklifi, doğum günü, özel gün kutlamaları vs) kulüp temsilcileri veya taraftar temsilcileri tarafından müsabaka gününden 3 gün önce Bilecik Spor Güvenliği Şube Müdürlüğüne bilgi vermesi gerekmektedir" denildi.



"Deplasman haktır, kısıtlanamaz"


Karara bir tepki de 1969 Bilecik Spor Kulübü taraftar grubu olan Belekoma Tayfa’dan geldi. Yapılan açıklamada, "2 sezondur Bilecik futboluna getirilen deplasman yasaklarına tamamen karşıyız. Bu yasaklar sadece bize değil, tüm taraftar topluluklarına yapılan bir saygısızlıktır. Sevdamızı azaltmak, tribün ruhunu kırmak, Bilecik futbolunu nefessiz bırakmak için atılan adımlardan biridir. Ama bilinsin ki; ne bu yasaklar bizi durdurur, ne de bu sevdayı eksiltebilir. Biz varız, var olacağız. Tribün varsa futbol vardır. Bir an önce deplasman yasağın kaldırılmasını talep ediyoruz" denildi.



Bilecik’te alınan seyirci yasağı kararına tepki

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Gençlerin YKS ücretleri bu yıl da Bağcılar Belediyesi’nden Bağcılar Belediyesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda üniversite sınavına girecek olan bütün gençlerin YKS ücretini karşılıyor. Öğrencilerin yükünü hafifletmeyi amaçladıklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, "Hayalleriniz için çıktığınız bu yolda siz yeter ki çalışın, hedeflerinize inanın; biz her zaman yanınızdayız" dedi. Bağcılar Belediyesi, gençlere yönelik eğitim yardımlarını bu yılda da sürdürüyor. Devlet üniversiteleri ile özel üniversitelerin yüzde 100 burslu lisans programlarında örgün eğitime yerleşen tüm öğrencilere 12 bin TL başarı ödülü veren belediye, şimdi de üniversite hayali kuran gençlere destek veriyor. Her zaman yanınızdayız Bu kapsamda ilçedeki gençlerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ücretleri Bağcılar Belediyesi tarafından karşılanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, "Bağcılar’da ikamet eden 25 yaş altı tüm gençlerimizin her yıl olduğu gibi bu yıl da YKS ücretlerini karşılaşıyoruz. Hayalleriniz için çıktığınız bu yolda siz yeter ki çalışın, hedeflerinize inanın; biz her zaman yanınızdayız" dedi. Başvurular 5 Nisan’a kadar devam ediyor Başvurular, www.bagcilar.be..tr adresi üzerinden 5 Nisan’a kadar yapılabilecek. ÖSYM sisteminden alınan başvuru ücreti ödendi ibaresi yer alan sınav kayıt evrakı buradan sisteme yüklenecek. Sürecin sonunda da öğrencilerin banka hesaplarına ödemeleri gerçekleştirilecek.