GÜNDEM - 18 Ocak 2026 Pazar 12:08

Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinde kariyer etkinliği gerçekleştirildi

A
A
A
Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinde kariyer etkinliği gerçekleştirildi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü tarafından Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi iş birliği ile gerçekleştirilen etkinliğe Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık konuk oldu.


Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte İl Müdürü Çetin Ayvalık, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin mezuniyet sonrasındaki süreçlerinde Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde ve özel sektör nezdinde kariyerlerini belirleyecek olan hususlara değindi. Konuşmasında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın proje odaklı desteklerinden de söz eden İl Müdürü Çetin Ayvalık, mezunların istihdam imkânlarına dair kademe kademe bilgilendirmelerde bulundu.


Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahadır Sayıncı ve akademisyenlerin katılım sağladığı program, soru-cevap bölümünün ardından İl Müdürü Çetin Ayvalık’a öğrencilerin teşekkür belgesi takdim etmesi ile son buldu.



Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinde kariyer etkinliği gerçekleştirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Balıköy Gençyurduspor’dan çifte şampiyonluk sevinci Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde Balıköy Gençyurdu Spor’un geçtiğimiz sezondan kalan şampiyonluk kupası, düzenlenen törenle takdim edildi. Bu sezon 1. Amatör B Grubu’nda şampiyonluğunu ligin bitimine iki hafta kala garantileyen Balıköy ekibi, çifte mutluluk yaşadı. Tavşanlı Karakova Semt Sahaları’nda oynanan Demirbilekspor karşılaşmasının ardından gerçekleştirilen törende, Balıköy Gençyurdu Spor’un geçtiğimiz sezon kazandığı 2. Amatör Küme şampiyonluk kupası kulübe teslim edildi. Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından takdim edilen kupa, taraftarlar tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Kupa törenine Balıköy Belediye Başkanı Hasan Mehmet Yazkan, Kütahya ASKF Başkan Yardımcısı Celalettin Altay, Antrenör İsmail Aşar ile sporcular ve kulüp yöneticileri katıldı. ASKF Başkan Yardımcısı Celalettin Altay, kulüp yönetimini ve sporcuları tebrik ederek şampiyonluk kupasını takdim etti. Törende konuşan Balıköy Belediye Başkanı Hasan Mehmet Yazkan, Balıköy halkına şampiyonluk armağan ettikleri için duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Güzel bir mücadele ile kupamızı aldık. Balıköy bunu sonuna kadar hak ediyordu. Geçen yılın kupasını bugün aldık ama bu sezon da başarımızı perçinledik. Bitime iki hafta kala şampiyonluğumuzu ilan ettik. Bu başarı tüm Balıköy’e hediye olsun" dedi. Bu sezon sergilediği başarılı performansla 1. Amatör Küme’de de şampiyonluğunu matematiksel olarak garantileyen Balıköy Gençyurdu Spor, yeni hedeflerine odaklandı. Ligin bitimine iki hafta kala zirveyi garantileyen ekibin, 1. Amatör Küme şampiyonluk kupasını play-off müsabakaları sırasında alacağı öğrenildi. Antrenör İsmail Aşar yönetimindeki Balıköy Gençyurdu Spor, törenin ardından galibiyet ve kupa sevincini taraftarlarıyla birlikte kutladı. Karşılaşma ise Balıköyspor’un Demirbilekspor’u 2-0 mağlup etmesiyle sona erdi.
Ankara Dışişleri Bakanlığı: "Suriye’de Ateşkes ve Tam Entegrasyon Anlaşması’nın ülkede istikrar ve güvenliğin tesisine yönelik çabaları etkili biçimde ilerletmesini diliyoruz" Dışişleri Bakanlığı, "Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara tarafından açıklanan Ateşkes ve Tam Entegrasyon Anlaşması’nın Suriye’nin toprak bütünlüğü ve birliği temelinde ülkede istikrar ve güvenliğin tesisine yönelik çabaları ivedi ve etkili biçimde ilerletmesini diliyoruz" açıklamasını yaptı. Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara tarafından bugün (18 Ocak) açıklanan Ateşkes ve Tam Entegrasyon Anlaşması’nın Suriye’nin toprak bütünlüğü ve birliği temelinde ülkede istikrar ve güvenliğin tesisine yönelik çabaları ivedi ve etkili biçimde ilerletmesini diliyoruz. Anlaşmanın Suriye halkının yanı sıra başta Suriye’nin komşuları olmak üzere tüm bölgenin güvenlik ve huzuruna katkı sağlamasını temenni ediyoruz. Suriye’de 8 Aralık 2024 tarihinde başlayan ve ülkenin müreffeh bir geleceğe kavuşması için müstesna bir fırsat teşkil eden yeni dönem, bugün itibarıyla kritik bir aşamadan geçmektedir. Sahadaki gerçeklerin idrak edilmesiyle birlikte Suriye’nin geleceğinin terörden ve tefrikten değil; beraberlik, bütünleşme ve entegrasyondan geçtiğinin ülkedeki tüm gruplar ve fertler tarafından tam manasıyla anlaşılmış olmasını ümit ediyoruz. Türkiye, Suriye Hükümeti’nin halkın rızasına dayalı kapsayıcı ve bütünleştirici bir icraat anlayışıyla sürdürdüğü terörle mücadele çabaları ile ülkenin yeniden inşasına yönelik çalışmalarını desteklemeye devam edecektir" denildi.