ASAYİŞ - 19 Ocak 2017 Perşembe 10:59

Bingöl merkezli 3 ilde PKK/KCK operasyonu: 10 gözaltı

A
A
A
Bingöl merkezli 3 ilde PKK/KCK operasyonu: 10 gözaltı

Bingöl merkezli 3 ilde, terör örgütü PKK/KCK üyesi ve iş birlikçilerine yönelik düzenlenen operasyonlarda, 10 kişi gözaltına alındı.
Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca PKK/KCK terör örgütü üyesi ve iş birlikçilerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığınca Bingöl, İstanbul ve Elazığ’daki adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi. 10 şüphelinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, terörle mücadelenin kararlı bir şekilde sürdürüleceği vurgulandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Göğüs hastalıkları uzmanı Mardin’deki toz taşınımına karşı uyardı Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Fulya Uluorman, toz taşınımına karşı özellikle solunum yolu hastalarını uyardı. Çöl tozu taşınımı sebebiyle solunum yolu hastalarını uyaran Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Fulya Uluorman, "Maalesef ki mevsim geçişlerinde bunu daha çok görüyoruz. Şu anda da Nisan ayı olması gereği ile çöl tozları sonucu çevrede bir hava kirliliği söz konusu. Bunun sonucu olarak da birtakım hava yolu hastalıkları ortaya çıkıyor. Göğüs hastalıkları olarak bizi ilgilendiren hava yolu hastalıklarıdır. Astım, KOAH ve karaciğer hastalarında çöl tozları sonucu tetiklenmeler oluyor. Bu hastalık mevcut olmayan ama bronş duyarlılığı olan kişileri de etkiliyor. Uzayan öksürükler, nefes darlığı gibi şikayetlere neden oluyor. Bu süreçler sağlıklı bireyleri de etkiliyor. Maske kullanımına dikkat etmek gerekiyor. Bu şartlarda etkilenmemeleri imkanı yok ama en aza indirmek için bu kurallara dikkat edilmeli" dedi. İlaç kullanan hastaların, zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları ve ilaçlarını düzenli kullanmaları gerektiğini hatırlatan Uzman Dr. Fulya Uluorman, "Tedavide bazı ilaçlar söz konusu özellikle akciğer hastalarının düzenli kullanmaları gerekiyor. Özellikle astım ve KOAH hastalarının da kullanması gerekiyor. Toz alerjisi olan ve toza karşı duyarlılığı olan kişilerin de kullanmakta olduğu alerji ilaçları söz konusu. Bunları devam etmeleri gerekiyor düzenli olarak. Bunları kullanmalarına rağmen yine de sıkıntı yaşayan kişilerde poliklinik hizmeti şeklinde ya da acil serviste birtakım destekleyici ek ilaçlar ve tedaviler görebilirler. Çöl tozundan sağlıklı bireyler de etkilenebilir. Sağlıklı bireylerde boğazda kaşıntı, öksürük atakları ve gözlerde sulanma gibi birtakım sorunları neden olabiliyor. Bu süreci yönetebiliyorlar ve çok büyük sıkıntı yaşamadıkları takdirde bunun geçici bir süreç olduğunu söylüyoruz. Ama sıkıntı yaşıyorlarsa mutlaka tıbbi destek almaları gerekecektir" diye konuştu.
Bursa Bursa’da 1 Mayıs coşkusu yaşandı Dünyanın birçok yerinde kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Bursa’da da coşku ile kutlandı. Bursa’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü iki farklı noktada kutlandı. Sabah saatlerinde Türk - İş, Türkiye genelinde 1 Mayıs’ı Bursa’da kutlama kararı aldı. Bu etkinlik Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda binlerce sendikalının yürüyüşü ile tamamlandı. Bir diğer kutlama ise, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen yerde yapıldı. Eski stadyum önünde toplanan binlerce işçi, öğrenci, sendikalı, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve siyasi partiler Darmstad Caddesi’nden Kent Meydanı’na sloganlarla ve pankartlarla yürüyüşe geçti. 1 Mayıs’ın kutlanacağı alanda polis geniş güvenlik önlemleri alarak, pankart ve dövizleri tek tek kontrol etti. Kanunlara aykırı olan pankartlar alana alınmadı. Alanda işçiler halaylar çekerek 1 Mayıs’ı kutladı. Sloganlarla ise hükümete taleplerini dile getirdi. 31 Mart yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de 1 Mayıs’ta alanlardaydı. İşçilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Bozbey, “1 Mayıs emeğin en yüce değer olduğunu savunanların bayramı. Tüm emekçilerin bayramını kutluyorum. Bugün de özellikle işçilerimizin, emekçilerimizin yaşam standartlarının yükseltilmesi, insanca yaşam haline gelebilmesi son derece önemlidir. Onun için bu bayramın önemi çok büyük. Her gün onların bayramı olması lazım. Üreten, emeğini esirgemeyen bu insanların mutlaka yaşam şartlarının yükseltilmesi, açlık sınırının üstünde bir gelire sahip olması ve ailesi ile birlikte huzurlu yaşam sürmesi bizim en büyük arzumuzdur. İnanıyorum ki, bugünde alanlarda bunu haykıracaklardır. Bu anlamda tekrar bayramlarını kutluyorum” diye konuştu. Bursa’da kutlanan 1 Mayıs’a Bursa milletvekilleri, belediye başkanları da katıldı.