EĞİTİM - 27 Ağustos 2020 Perşembe 15:21

Bingöl Üniversitesi’ni 4 bin 325 öğrenci tercih etti

A
A
A
Bingöl Üniversitesi’ni 4 bin 325 öğrenci tercih etti

Açıklanan YKS yerleştirme sonuçlarının ardından Bingöl Üniversitesi’ni (BÜ) 4 bin 325 öğrencinin tercih ettiği bildirildi.

Açıklanan YKS yerleştirme sonuçlarının ardından Bingöl Üniversitesi’ni (BÜ) 4 bin 325 öğrencinin tercih ettiği bildirildi.


Açıklanan 2020 YKS yerleştirme yerleştirme sonuçlarına göre, BÜ’ye tahsis edilen 4 bin 720 kontenjanın 4 bin 325’i doldu. Bu sonuçlarla, üniversitenin tercih oranı yüzde 91,63 olarak gerçekleşti. BÜ’de Diş Hekimliği , Sağlık Bilimleri , İlahiyat , Veteriner ve Ziraat fakülteleri ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri MYO, Solhan Sağlık Hizmetleri MYO yüzde 100 doluluk oranı sağladı.


BÜ’den yapılan açıklamada, “Yerleştirme sonuçlarına göre Diş Hekimliği Fakültesine 41, Sağlık Bilimleri Fakültesine 222, İlahiyat Fakültesine 205, Veteriner Fakültesine 62, Ziraat Fakültesine ayrılan 93 kontenjanın tamamı dolarken; Fen Edebiyat Fakültesi 862 kontenjanın 810’u, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 62 kontenjanın 55’i, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi 114 kontenjanın 20’si ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 228 kontenjanın tamamı doldu. Ön lisans programlarının da yoğun ilgi gördüğü Üniversitemizde; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için açılan bin 138, Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için açılan 176 kontenjanın tamamı dolarken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu 193 kontenjanın 179’u, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 713 kontenjanın 574’ü, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 363 kontenjanın 280’i, Genç Meslek Yüksekokulu 248 kontenjanın 242’si dolarken, Lisans ve ön lisans için ayrılan kontenjanın genel doluluk oranı ise yüzde 91,63 olarak gerçekleşti” denildi.


Kayıtların 29 Ağustos’ta başlayacağı aktarılan açıklamada: “15 bini aşan öğrenci sayısı ve güçlü akademik kadrosu ile hızla büyüyen Bingöl Üniversitesinin, ÖSYM’nin belirlediği tercih rehberindeki 4 bin 720 kontenjandan 4 bin 325’i doldu. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 29 Ağustos-2 Eylül 2020 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden online olarak yapabilirler. Herhangi bir nedenden dolayı internet üzerinden kayıt yaptıramayan adaylar, 31 Ağustos-04 Eylül 2020 tarihleri arasında Üniversitemize şahsen başvurarak kayıtlarını yapmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de sağanak ve dolu hayatı felç etti: İş yerleri sular altında kaldı Edirne’de etkili olan sağanak yağış ve dolu, hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklar göle dönerken, birçok iş yeri, apartman girişi ve bodrum katını su bastı. Kentte altyapı ve belediye hizmetlerinin yetersiz olduğunu belirten vatandaşlar tepki gösterdi. 1. Murat Mahallesi Güngören Mazlum Caddesi ile Zübeyde Hanım Caddesi’nde çok sayıda dükkan ve iş yeri sular altında kaldı. Yağışın ardından cadde üzerinde büyük su birikintileri oluşurken, esnaf iş yerlerine dolan suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Bazı noktalarda araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, vatandaşlar yoğun yağış nedeniyle zor anlar yaşadı. Tıkanan rögar suyu bodrum katlara doldu Abdurrahman Mahallesi Bahariye Çıkmaz Sokak’ta ise tıkanan rögar nedeniyle geri tepen pis su, bir inşaatın temeline ve çevrede bulunan binaların bodrum katlarına dolmaya başladı. Mahalle sakinleri kötü koku ve taşkın nedeniyle tepki gösterirken, altyapının özellikle yoğun yağışlarda yetersiz kaldığını ifade etti. İstinat duvarı devrildi 100. Yıl Mahallesi’nde bulunan 100. Yıl Parkı yanında yer alan istinat duvarı da yağış sonrası toprağın suya doymasıyla birlikte büyük bir gürültüyle devrildi. Yağmurun şiddetiyle oluşan su baskısı ve biriken sular, olayın boyutunu gözler önüne sererken, çevrede kısa süreli panik yaşandı. Şans eseri olay sırasında bölgede kimsenin bulunmaması muhtemel bir faciayı önledi. Dolu araçların camlarını kırdı Kentte etkili olan dolu yağışı da maddi hasara yol açtı. Abdurrahman Mahallesi Şehit İstiklal Vardar Caddesi’nde park halinde bulunan bir aracın camları, dolunun etkisiyle patladı. Vatandaşlar, kısa sürede etkisini artıran dolu nedeniyle araçlarını korumaya çalışırken, bazı bölgelerde dolu tanelerinin yoğun şekilde yağdığı görüldü. "Altyapı yetersiz" tepkisi Yaşanan su baskınları ve hasarların ardından vatandaşlar, belediye hizmetleri ile altyapının yetersiz kaldığını savundu. Özellikle her yoğun yağış sonrası benzer görüntülerin ortaya çıktığını belirten mahalle sakinleri, rögar taşmaları, yetersiz drenaj sistemi ve su tahliye eksikliklerine tepki gösterdi. Kent genelinde ekiplerin su tahliye ve temizlik çalışmaları sürerken, vatandaşlar kalıcı çözüm için altyapı çalışmalarının hızlandırılmasını istedi.