SAĞLIK - 01 Ocak 2021 Cuma 12:17

O şehirde Covid-19 vakası yüzde 80’e yakın düştü

A
A
A
O şehirde Covid-19 vakası yüzde 80’e yakın düştü

Korona virüsle (Covid-19) mücadele kapsamında özellikle hafta sonu kısıtlamaların büyük fayda sağladığını belirten Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “Oransal olarak söyleyecek olursak yüzde 70-80 oranında bir düşüşü yakaladık ki bu bizim için, Bingöllü kardeşlerimiz için olağanüstü bir mutluluk” dedi.

Korona virüsle (Covid-19) mücadele kapsamında özellikle hafta sonu kısıtlamaların büyük fayda sağladığını belirten Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “Oransal olarak söyleyecek olursak yüzde 70-80 oranında bir düşüşü yakaladık ki bu bizim için, Bingöllü kardeşlerimiz için olağanüstü bir mutluluk” dedi.


Covid-19 ile mücadele kapsamında Bilim Kurulu’nun önerilerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan özellikle hafta sonu kısıtlamaları ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de yüzleri güldüren sonuç verdi. Bingöl’de hem hafta sonu kısıtlamaları hem de vatandaşların özellikle maske kullanımına yüzde yüz riayet etmesiyle birlikte vaka oranında yüzde 80’e yakın düşüş yaşandı. Vali Kadir Ekinci, yaşanan düşüş ile ilgili İHA muhabirine bilgi verdi. Bingöl’deki vaka oranında alınan tedbirler sonucunda düşüş yaşandığını belirten Vali Ekinci, “Malumunuz olduğu üzere ülkemizde olduğu gibi Bingöl’ümüzde de çok ciddi bir pandemi süreciyle karşı karşıyayız. Elbette tüm Bingöl halkıyla birlikte alınan tedbirlere, kurallara, riayet edildiği sürece pandemiyle başa çıkacağımızı görmüş olduk. Bunu özellikle son 4 haftadır alınan kararlar, uygulanan tedbirle birlikte Bingöl’ümüzdeki vaka sayısının düşüşünde görüyoruz. Tüm tedbirlere uyma konusunda hassasiyet gösteren Bingöllü kardeşlerimize minnettarız. Özellikle de kurallara uyulmama halindeki durumu 3 ay kadar önce görmüştük ne yazık ki sayılar çok olağanüstü yükselmişti. Ama şükürler olsun ki son dönemde alınan kararla birlikte pandemide çok olumlu bir seviyeyi yakalamış olduk” dedi.


Vakaların düşüşü ile ilgili bilgi veren Vali Ekinci, “Oransal olarak söyleyecek olursak yüzde 70-80 oranında bir düşüşü yakaladık ki bu bizim için, Bingöllü kardeşlerimiz için olağanüstü bir mutluluk. Dolayısıyla bu sonuçlara dayanarak söyleyebiliriz ki bundan sonrası için de idaremizin almış olduğu tedbirlere gösterilen hassasiyet pandemiyi yenme konusunda bizlere hakikaten yardımcı olacaktır” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Kurban kesiminde yine çiftlikler tercih edildi Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Kurban Bayramı’nda vatandaşlar, kurban ibadetlerini hijyenik ve güvenilir ortamda gerçekleştirebilmek için çiftlikleri tercih etti. Doğal ortamda yetiştirilen kurbanlıklar ve sunulan kapsamlı hizmetler nedeniyle yalnızca Sındırgı’dan değil, çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar da çiftliklere yoğun ilgi gösterdi. Kurban Bayramı sabahı Sındırgı’daki çiftliklerde yoğunluk yaşanırken, vatandaşlar bayram namazının ardından kurban kesim alanlarına akın etti. Eşsiz doğası, temiz havası ve doğal ortamda yetiştirilen büyükbaş ile küçükbaş hayvanlarıyla dikkat çeken çiftlikler, vatandaşlardan tam not aldı. Çiftlik işletmecileri, kurbanlık hayvanların yıl boyunca doğal ve sağlıklı şartlarda yetiştirildiğini belirterek, vatandaşların özellikle hijyenik ortam, veteriner kontrolü ve güvenilir hizmet nedeniyle çiftlikleri tercih ettiğini söyledi. Çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda vatandaşın rezervasyon yaptırdığı ifade edildi. Kurban ibadeti için çiftliğe gelen vatandaşlar ise sunulan hizmetten memnun kaldıklarını belirtti. Vatandaşlar, "Bayram namazımızı burada kıldık. Temiz, düzenli ve güvenilir bir ortam var. Kurbanımızı hazır şekilde teslim alıyoruz. Ailece rahat bir şekilde ibadetimizi yerine getiriyoruz" diyerek memnuniyetlerini dile getirdi. Çocuklu ailelerin geniş ve kontrollü alanlar nedeniyle çiftlikleri tercih ettiği görülürken, vatandaşlar hem doğayla iç içe vakit geçirme hem de kurban ibadetini huzurlu ortamda yerine getirme fırsatı buldu. Üreticiler ise bayram boyunca vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek adına tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, Sındırgı’nın doğal ortamında yetişen kurbanlıkların her yıl daha fazla ilgi gördüğünü ifade etti.