ÇEVRE - 19 Ocak 2021 Salı 11:31

Bingöl’de kar esareti başladı, 281 köy yolu ulaşıma kapandı

A
A
A
Bingöl’de kar esareti başladı, 281 köy yolu ulaşıma kapandı

Bingöl genelinde etkisini arttıran kar yağışı kent merkezinde de etkili oldu, il genelinde 281 köy yolu ulaşıma kapandı, Karlıova’da ise 60 santimetreyi aştı.

Bingöl genelinde etkisini arttıran kar yağışı kent merkezinde de etkili oldu, il genelinde 281 köy yolu ulaşıma kapandı, Karlıova’da ise 60 santimetreyi aştı.


Bingöllüler güne kar yağışıyla uyandı. Kent merkezinde sabahın erken saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayan kar, şehir merkezini tamamen beyaza bürüdü. Kent merkezinde kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye ulaşırken, işyerini açan esnaf da kürekle kar temizliğine başladı. Kar yağışıyla beraber şehir merkezinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başlayan Bingöl Belediyesi de 25 araç ve 110 ekipler ana cadde ve sokaklarda kar temizliği yaptı. Ayrıca birçok ekip, kentin işlek kaldırımlarında kürekle temizlik yaptı.


Kış aylarında en çok yağış alan yüksek rakımlı ilçelerde kar kalınlığı yer yer 60 santimetreyi aştı. Yılın 6 ayını kar altında geçiren Karlıova’da eline metre alan vatandaş, ilçede kar kalınlığını ölçerek, 60 santimetreyi aştığını belirtti.


Valilik İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, il genelinde etkisini gösteren kar nedeniyle 281 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekiplerin kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için 2 kar savurma, 19 greyder, 5 dozer, 23 kepçe, 3 kar küreme ve 110 personelle çalışma yaptığı bildirildi.


Öteyandan dün gece tipi nedeniyle ulaşıma kapanan ardından yapılan çalışma ile açılan Elazığ ve Muş karayolunda ise kontrollü olarak ulaşımın sağlandığı bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Şehit ailelerine bayram ziyareti Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak, Kurban Bayramı dolayısıyla şehit aileleri ve gazileri ziyaret ederek bayramlarını kutladı. İlçede düzenlenen resmi bayramlaşma programında da vatandaşlarla bir araya gelen Kaymakam Dalak, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak, Kurban Bayramı münasebetiyle Yeniköy Mahallesi’nde şehitler Erol Erbay ve Muammer Kara ile Kore Gazisi Osman Kaya’nın kabirlerini ziyaret etti. Kabir ziyaretlerinde Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildi. Daha sonra şehit ailesini ziyaret eden Kaymakam Halil Dalak’a eşi Ayfer Dalak, İlçe Jandarma Komutanı Celalettin Şahbaz, Emniyet Müdür Vekili Anıl Ersoy, İlçe Müftüsü Metin Güvenir ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ruhsar Açıkgöz eşlik etti. Program kapsamında Çavuşlar Mahallesi’nde yaşayan gazi Mestan Uslu ve ailesini de ziyaret eden Kaymakam Dalak, devletin her zaman şehit yakınları ve gazilerin yanında olduğunu ifade ederek ailelerin bayramını kutladı. Öte yandan ilçede Kurban Bayramı dolayısıyla resmi bayramlaşma programı da gerçekleştirildi. Kaymakam Halil Dalak’ın ev sahipliğinde Kaymakamlık makamında düzenlenen programa Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, meslek odası başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, kurum personelleri ve vatandaşlar katıldı. Bayramlaşma programında birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verilirken, katılımcılar birbirlerinin bayramını kutladı.