EKONOMİ - 12 Nisan 2021 Pazartesi 12:45

Bingöl’de Ramazan öncesi uygun ete talep arttı, üretim 2 katına çıktı

A
A
A
Bingöl’de Ramazan öncesi uygun ete talep arttı, üretim 2 katına çıktı

Ramazan ayı öncesi Bingöl Et ve Süt Kurumu’nda kıymanın 37, kuşbaşının 40 ve bifteğin 49 liradan satılmasıyla yoğunluk oluşmaya başlarken, üretim de 2 katına çıkarıldı.

Ramazan ayı öncesi Bingöl Et ve Süt Kurumu’nda kıymanın 37, kuşbaşının 40 ve bifteğin 49 liradan satılmasıyla yoğunluk oluşmaya başlarken, üretim de 2 katına çıkarıldı.


Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de Ramazan ayı arifesinde çarşı pazar hareketliliği yaşanmaya başladı. Ramazan ayı dolayısıyla et almak isteyen vatandaşlar günün erken saatlerinde kentte bulunan, uygun fiyata satışı yapılan et ve süt kurumunda yoğunluk oluşturmaya başladı. Günlük üretimin 1,5 ton kırmızı et olduğu Et ve Süt Kurumu’nda yoğunluk ve talep nedeniyle üretimin 2 katına çıktığı aktarıldı. Et ürünlerinin piyasa şartlarına göre uygun ve hijyen olduğu gerekçesiyle etlerini kurumdan almak isteyen vatandaşlar, erken saatlerden itibaren satış mağazasının önünde yoğunluk oluşturdu.


Piyasaya göre et ürünlerinin daha hijyen ve uygun satıldığını belirten Et ve Süt Kurumu Müdür Yardımcısı Sait Işık, “Ramazan ayından dolayı her sene olduğu gibi çok fazla talep oluyor bizde. Bizler de bu taleplere karşılık verebilmek adına, vatandaşımızı mağdur etmemek, istedikleri ürünü onlara yetiştirmek için hazırlıklarımıza başladık. Farklı kombineler ve piyasadan tedariklerimizi yaptık. Bugün yoğun bir şekilde paketleme ve çalışmalarımız devam ediyor. Piyasa ürünü daha hijyenik ve daha uygun şartlarda sunmak için çalışıyoruz. Şuan günlük 3 ton et, 2 tonda Bingöl Kavurma üretimini yapıyoruz ve vatandaşlarımıza sunuyoruz. Bizim ürünler piyasaya göre daha uygun olduğundan dolayı yetiştirmekte zorlandığımız miktarlarda talep oluyor. Kıymayı 37 TL’den Kuşbaşı 40 ve bifteği 49 liradan piyasaya sunuyoruz” dedi.


Eti sürekli olarak buradan aldığını belirten Faysal Çiftçi ise, “Sürekli gelip etimizi buradan alıyoruz. Eti daha güvenlidir, daha temizdir. Yarın da Ramazandır. İnşallah etimizi alıp evimize döneceğiz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik: “Hıdrellez Bayramımız kutlu olsun” Baharın getirdiği bereketin tüm dünyada daim olmasını ve hiçbir ülkenin yoklukla mücadele etmek zorunda kalmamasını dileyen Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Hıdrellez Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı. Tetik, mesajında dünyanın döngüsü ve devamlılığı için büyük önem arz eden, baharın sembolü, ekinlerin ve çiçeklerin gelişinin müjdeleyicisi Hıdırellez’in ülkede sevinç ve coşkuyla kutlanmakta olduğunu belirtti. Hızır ile İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları inancının da yaşatıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Tetik, mesajının devamında “Halk inancına göre, Hızır ile İlyas peygamberler her yıl sadece bir kez Hıdrellezde buluşabiliyorlarmış. Hızır peygamberin karada, darda kalan kişilere yardımda bulunduğuna, onlara kılavuzluk ettiğine, aynı zamanda bolluk ve bereket getirdiğine, İlyas peygamberin de suların koruyucusu olduğuna inanıla gelmiş. Bununla birlikte 5-6 Mayıs tarihi de baharın başlangıcı olarak değerlendirilmiş. Zengin kültürümüzün bir parçası olan bu gün, geçmişle geleceğimiz arasında köprü vazifesi görmüş, kültürümüzü oluşturan örf, adet ve geleneklerimizin nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşmasını sağlamıştır. Bolluk ve bereketin arttığı, bizlere baharı müjdeleyen Hıdırellez Bayramımızı en içten duygular ile kutlarken, tüm dua ve dileklerinizin kabul olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.