EĞİTİM - 22 Aralık 2022 Perşembe 14:45

Bingöl Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı

A
A
A
Bingöl Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı

Bingöl Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında EFOR Projesi işbirliği protokolü imzalandı.

Bingöl Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında EFOR Projesi işbirliği protokolü imzalandı.




Bingöl Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitim alanında yapılacak birçok faaliyeti kapsayan EFOR Projesi işbirliği protokolü imzalandı.


Proje çerçevesinde ortaokul 7 ve 8’inci sınıflar ile lise 11 ve 12’inci sınıflara yönelik ölçme ve değerlendirme sınavları uygulanacak.


Söz konusu protokol ile eğitime destek olacaklarının altını çizen Belediye Başkanı Erdal Arıkan, “ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile eğitim, sosyal, kültürel, edebi, sanatsal ve sportif alanları içeren protokol çerçevesinde yıl boyunca düzenlenecek faaliyetlere ortak olma, müdürlüğümüze maddi ve manevi her anlamda tam destek verme kararı aldık. İmzalamış olduğumuz bu protokol ilimiz eğitimi için çok büyük önem taşımaktadır. Bilindiği gibi bütün sorunların çözümü eğitime dayanmaktadır. Bu çerçevede biz de belediye olarak ilimizde eğitim alanında gerçekleştirilecek olan tüm çalışmalara katkı sunmayı kendimize öncelik edindik" dedi.



EFOR projesi ile Bingöl’ü eğitimde üst sıralara taşımaya devam edeceklerini vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel ise “Göreve geldiğimiz günden beri yaptığımız her çalışmada bizlere en büyük desteği sunan paydaşlarımızdan biri şüphesiz belediyemiz olmuştur. Özellikle bu konuda eğitim camiasından gelen başkanımız Erdal Arıkan’a katkılarından dolayı şükranlarımızı sunuyorum. İki yıldan bu yana yürüttüğümüz EFOR projesi çerçevesinde LGS ve YKS sınav göstergeleri bizlere doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor. EFOR projesi özellikle akademik anlamda ilimizi son iki yılda üst sıralara taşımıştır. Eğitimin her alanını kapsayan bu protokolün özellikle EFOR projesinin bütçesine doğrudan katkı sunması bizim için çok değerlidir, yapılan bu protokolü çok kıymetli buluyor ve hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.


EFOR projesi çerçevesinde bu yıl 16 bin 859 ortaokul ve lise öğrencisinin toplamda 25 ölçme ve değerlendirme sınavına tabii tutulacağı bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Metin Diyadin: "Ligde kalmamız gerekiyor" Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, Trabzonspor müsabakasının ardından, "Özellikle bu hafta 2 tane Trabzonspor maçı oynayacağız ve zorlu bir süreçteyiz. Ligde kalmamız gerekiyor. Bu anlamda da bazı oyuncularımızın, isim saymama gerek yok, sakatlık olsun, başka sebepler olsun, takımdan ayrıldılar" dedi. Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Trabzonspor’a 2-1 mağlup oldu. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, "Özellikle bu hafta 2 tane Trabzonspor maçı oynayacağız ve zorlu bir süreçteyiz. Ligde kalmamız gerekiyor. Bu anlamda da bazı oyuncularımızın, isim saymama gerek yok, sakatlık olsun, başka sebepler olsun, takımdan ayrıldılar. Sezonu kapattılar diyelim. 3-4 tane oyuncumuz da Kasımpaşa maçında oynayan oyuncularımız vardı. Artı hafta sonu oynayacağımız maçtan dolayı çok daraldı kadro. Rotasyonun da rotasyonu gibi oldu ama gerçekten çocuklar çok iyi oynadılar. Çok iyi mücadele ettiler. 3-4 tane genç oyuncumuz var. Yetenekliler. Gönül ister ki çok rahat ortamda bu çocuklara çok daha fazla şans verelim. Sevindiğimiz taraf da çocuklar çok iyi oynadı. Süre almayan oyuncular, az alanlar ve onlarla altyapıdan bizim çocuklarımız da gayet iyi oynadı. Ancak odaklanacağımız tek maç var. Hafta sonu Ligde kalma adına Trabzonspor maçı için çok önemli bir maça gideceğiz. İnşallah buraya ligde kalıcı olarak döneriz" ifadelerini kullandı.
İstanbul Gazipaşa-Alanya’dan Almatı ve Astana’ya direkt uçuşlar başladı Kazakistan’ın Almatı kentinden Gazipapaşa-Alanya Havalimanı’na gerçekleştirilen direk uçuş törenle karşılandı. Havayolunun Gazipaşa-Alanya-Astana seferleri yaz sezonuyla birlikte yeniden başladı. TAV Havalimanları tarafından işletilen Gazipaşa-Alanya Havalimanı, FlyArystan’ın Kazakistan’ın Almatı kentinden bugün gerçekleştirdiği ilk uçuşu düzenlenen törenle karşıladı. İlk uçuşu gerçekleştiren uçak, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nda geleneksel su takı seremonisiyle karşılandı. Almatı’dan gelen yolcular terminalde çiçeklerle karşılandı, pasta kesimi yapıldı. Düzenlenen törene Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, TAV Gazipaşa-Alanya Havalimanı Direktörü Ali Özgür Pehlivan, Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Kuat Kanafeyev, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Zavlak, Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Özdemir, FlyArsytan Pazarlama Müdürü Sayın Aliya Bazhenova ile havalimanı ve havayolu çalışanları ile davetliler katıldı. FlyArystan’ın Almatı-Gazipaşa-Alanya hattındaki seferleri 13 Mayıs-24 Ekim 2026 tarihleri arasında çarşamba ve cumartesi günleri haftada iki frekansla gerçekleştirilecek. Havayolunun Astana-Gazipaşa-Alanya uçuşları ise 11 Mayıs-22 Ekim 2026 tarihleri arasında pazartesi ve perşembe günleri yapılacak. TAV Gazipaşa-Alanya Havalimanı Direktörü Ali Özgür Pehlivan, "FlyArystan’ın Almatı’dan başlattığı direkt uçuşu karşılamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. Paydaşlarımızla birlikte Gazipaşa’yı daha fazla uluslararası destinasyona bağlamak ve bölgenin turizm potansiyelini güçlendirmek için çalışmayı sürdürüyoruz. Almatı ve Gazipaşa-Alanya havalimanlarının TAV Havalimanları portföyünde yer alan iki havalimanı olması bizim için ayrıca anlam taşıyor. Dünyanın farklı noktalarında yolcularımıza en iyi seyahat deneyimini sunmak için çalışıyoruz. Yeni hatların Kazakistan ile Türkiye arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilere katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi. FlyArystan JSC Başkanı ve CEO’su Johan Eidhagen, "Yolcuların seyahat tercihleri değişiyor; daha planlı hareket ediyor, yeni destinasyonlar keşfetmek ve yoğun noktalara alternatifler bulmak istiyorlar. Gazipaşa, sakin yapısı, kolay ulaşımı ve popüler tatil bölgelerine yakınlığıyla bu eğilimin güçlü örneklerinden biri. Astana ve Almatı’dan başlattığımız uçuşlarla hem yolcularımıza yeni seyahat seçenekleri sunuyor hem de Kazakistan ile Türkiye arasındaki ulaşım ve turizm bağlantılarını güçlendiriyoruz" diye konuştu. FlyArystan’ın Almatı ve Astana seferleriyle birlikte Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 10 ülkede 16 dış hat noktası olmak üzere toplam 18 destinasyona direkt uçuş gerçekleştiriliyor. 17 havayoluna hizmet veren Gazipaşa-Alanya Havalimanı, 2025 yılında toplam 1 milyon 4 bin 377 yolcuya hizmet verdi.