GENEL - 15 Eylül 2017 Cuma 16:21

Bitlis’te cami restorasyonu

A
A
A
Bitlis’te cami restorasyonu

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, Ulu Camii’ndeki restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, Ulu Camii’ndeki restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.


Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Ulu Camii’nde Cuma namazını kıldıktan sonra vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla ayak üstü sohbet ederek sıkıntılarını dinleyen Vali Ustaoğlu, daha sonra Bitlis’in kanayan yarası haline gelen Ulu Camii’ndeki restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.


Yetkililerden bilgi alan Ustaoğlu, her hafta Ulu Camii’ye gelerek çalışmaları yerinde incelediğini, kış aylarının başında yenilemenin tamamen bitirilmesi için yoğun şekilde çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Asırlık son değirmen devletin desteğiyle ayakta Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde bulunan 100 yıllık su değirmeni, devletin desteğiyle yapılan restorasyon çalışmasıyla ayakta kalarak yeni yüzyıla tutundu. 60 yaşındaki Yaşar Dokgöz’ün emeğiyle tahılları öğüten asırlık değirmen, bu geleneğin yöredeki son örneği olarak zamana direniyor. Kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi İlçe merkezine 2 kilometre mesafedeki Sekü köyünde Yedi Değirmenler mevkiinde bulunan asırlık su değirmeni, bu kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi olarak kayıtlara geçti. Dereden sağlanan suyun gücüyle çevirdiği taşa dökülen tahılları öğüten değirmen Gümüşhacıköy Kaymakamlığı’nın 2017 yılında yaptırdığı restorasyon çalışmasıyla elden geçirilerek hizmet vermeyi sürdürdü. Çocukluğundan bu yana aile yadigarı değirmende çalıştığını belirten değirmenci Yaşar Dokgöz, “Mesleği babamdan öğrendim. Buğday, arpa, mısır gibi tahılları burada öğütüyoruz. Faaliyetleri durmuştu. Onarıma ihtiyacı vardı. Gümüşhacıköy Kaymakamlığı ve Amasya İl Özel İdaresi’nin desteğiyle restore edildi. 7 yıldır tıkır tıkır çalışıyor” dedi. Komşu illerden de müşteri geliyor Çevre köyler, ilçeler ve komşu illerden bile müşterilerinin bulunduğunu anlatan evli, 3 çocuk ve 7 torun sahibi Dokgöz, “Duyanlar geliyor. Kimi un alıyor. Kimisi öğütmek için buğday getiriyor. Öğütüp gönderiyoruz. Müşterilerimize, dostlarımıza kapımız her zaman açık” diye konuştu. Yörede yetiştirilen Üveyik buğdayından üretilen unu müşterilerine tavsiye eden Dokgöz’ün tek yardımcısı ise 40 yıllık hayat arkadaşı eşi Nuran Dokgöz. Dokgöz çiftçi, geçimlerini sağladıkları asırlık değirmende yaşamlarını sürdürüyor.