GENEL - 24 Şubat 2018 Cumartesi 22:50

Şehit ailelerine anlamlı uğurlama ve karşılama

A
A
A
Şehit ailelerine anlamlı uğurlama ve karşılama

Suriye’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Uzman Çavuş Serdar Ege’nin Bitlis Tatvan’da ikamet eden ailesi memleketine uğurlanırken, Uzman Çavuş Hüseyin Şahin’in ilçeye dönen eşi çiçeklerle karşılandı.

Suriye’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Uzman Çavuş Serdar Ege’nin Bitlis Tatvan’da ikamet eden ailesi memleketine uğurlanırken, Uzman Çavuş Hüseyin Şahin’in ilçeye dönen eşi çiçeklerle karşılandı.


Şehidin memleketi Eskişehir’de taziyeleri kabul ettikten sonra taşınmak üzere ilçeye dönen Tatvan 10. Komando Tugayı emrinde görevli şehit Uzman Çavuş Serdar Ege’nin ailesi Bitlis’e veda etti. Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan’ın eşi Arzu Özkan’ın Muş havaalanına kadar eşlik ettiği şehidin eşi Dilek Ege ve çocukları Elif Ege ile Elvan Ege buruk bir vedalaşmanın ardından memleketleri Eskişehir’e uğurlandı.



Şehidin ailesine çiçekli karşılama


Şehit Uzman Çavuş Serdar Ege’nin ailesinin uğurlanmasının ardından, Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Uzman Çavuş Hüseyin Şahin’in ilçeye dönen eşi Çimen Şahin, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan’ın eşi Arzu Özkan tarafından havaalanında karşıladı. Havaalanında bir süre şehidin ailesiyle sohbet eden Arzu Özkan, Tatvan ilçesine kadar şehidin ailesine eşlik etti.


Öte yandan, şehit ailelerinin çiçeklerle uğurlanması ve karşılanması sırasında duygusal anlar yaşandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 320 ata tohumu ve tıbbi aromatik bitkilerin bulunduğu Endemik Vadi’ye büyük ilgi Pursaklar Belediyesi tarafından 2021 yılında hizmete açılan Endemik Vadi büyük ilgi görüyor. Endemik Vadi’de 320 ata tohumu ve tıbbi aromatik bitkiler bulunuyor. Kültürel değerlerin korunması ve yaşatılması amacıyla Endemik Vadi’yi 2021 yılında Pursaklar’a kazandırdıklarını belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ‘‘Pursaklar halkına yeni bir nefes alanı sağlayan ve birbirinden göz alıcı güzelliğiyle kendisine bakanları hayran bırakan Endemik Vadimiz 2021 yılından bu yana hemşehrilerimizin akınına uğruyor" dedi. Çetin, Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce vatandaşın Pursaklar’ın kültürel değerleri hakkında bilgi sahibi olduklarını ifade ederek, "Vatandaşlar, soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan endemik hayvanlarımızı da yakından tanıma fırsatı buluyor" diye konuştu. Endemik Vadi, ilçede estetik açıdan güzel bir görünüme sahip olmasının yanı sıra kaybolmaya yüz tutmuş endemik bitkiler, nesilleri tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Ankara keçisi, Ankara güvercini, Ankara kedisi ve Ankara tavşanını gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor. Pursaklar Belediyesi ve Gazi Üniversitesi işbirliğinde Ankara’nın endemik bitkileri, endemik hayvanları ve tıbbi aromatik bitkilerin korunması, yaşatılması, üretilmesi ve bunlarla ilgili bilimsel çalışmalar yapılması hedeflenen Endemik Vadi’de rengarenk çiçeklerin arasında spor yapmak isteyen vatandaşlar için bin 300 metre uzunluğunda bisiklet ve yürüyüş yolu, çocukların oyun oynayabilerek vakit geçirebilecekleri Orman Köyü de bulunuyor.