POLİTİKA - 16 Ağustos 2021 Pazartesi 09:23

BEÜ Öğretim Üyesi Palabıyık: “Kılıçdaroğlu’nun göçmen politikası Nazi Almanya’sını hatırlatıyor”

A
A
A
BEÜ Öğretim Üyesi Palabıyık: “Kılıçdaroğlu’nun göçmen politikası Nazi Almanya’sını hatırlatıyor”

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Palabıyık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun göçmen politikasının Nazi Almanya’sını hatırlattığını ifade etti.


BEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Palabıyık, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Son günlerde göçmenler üzerine çeşitli konuşmaların yapıldığını ve demeçlerin verildiğini görmekteyiz. Elbette her siyasal aktör, ülkemizin iç meseleleri ile alakalı olarak görüşlerini ifade edebilirler lakin siyasal aktörlerin görüşlerine dair temel çıkarımlar özellikle modernizmin bir ideoloji olarak etkili olduğu yıllara dair atıflarda bulunmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir süredir göçmenler ile alakalı olarak çeşitli ifadeler kullanmakta ve anladığımız kadarıyla ifadelerinin nereye evirileceği konusunda danışmanları tarafından uyarılmamaktadır. Suriye iç savasından dolayı ülkemize sığınan göçmenlerin savaş bitmeden dönebilmesi mümkün değilken, ülkemizin iç siyasetine yönelik kullanılan siyasal dile dikkat edilmelidir” dedi


“Afganistan’da yaşanan olaylardan dolayı başlayan göç dalgası ise sadece ülkemizi değil bütün dünyayı tehdit etmektedir” diyen Palabıyık, “Tüm bu istenmeyen süreçler yaşanırken CHP’li Bolu Belediye Başkanının göçmenlere yönelik tavrı ve Kılıçdaroğlu’nun “Suriyelileri ülkelerine göndereceğiz” açıklaması bizlere Nazi Almanya’sını hatırlatmaktadır. Çünkü Hitler önderliğinde Naziler, Anti-Semitizm düşüncesi sebebiyle Yahudileri ülkelerinden çıkarmış ve çoğunluğu da katletmiştir. Suriyelilere karşı takınılan tavrın sosyolojik anlamda karşılığı maalesef Nazizimdir. Unutulmamadır ki hitler de, Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi’nin lideriydi ve sosyalizmi parti ideolojisi olarak benimsemişti fakat bir farkla, Hitler nasyonal kavramını parti siyasetine entegre etmişti. Kılıçdaroğlu, her ne kadar hümanist bir tutum takındığına inansa da göçmen politikasının Nazi Almanya’sına gönderme yaptığının farkında değildir ve CHP’nin altı oku olan Kemalizm’i tam olarak kavrayabilmiş görünmemektedir. ’Altı ok’tan biri olan milliyetçilik ülküsü ırk, köken, din, mezhep, bölgecilik, kavimcilik anlayışlarının, ulusal düzeyde aşılmasıdır. Milliyetçilik ülküsü çoğulculuğu benimser, tüm etnik ve kültürel kimliklere saygılıdır. Hangi kökenden gelirse gelsin, hangi dili konuşursa konuşsun ve hangi inancı paylaşırsa paylaşsın, tüm yurttaşların hukuk önündeki eşitliğidir, bütün vatandaşların ülkenin sahibi olduğu anlayışıdır. Hal böyleyken Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin kurucu felsefesi olan ’Altı ok’tan ayrı bir tavır takınması ve CHP Bolu Belediye Başkanının bu ilkeyi hiçe sayması CHP’nin kurucu ilkelerinden uzaklaşıldığının işaretleridir. Yabancılara karşı duyulan önyargı, ayrımcılık ve düşmanlık Nazi Almanya’sının siyasal politikasıdır ve Kılıçdaroğlu acilen bu tür söylemleri terk etmek zorundadır. Ana muhalefet partisi liderinin bu tür söylemlerde bulunması ve CHP’den bazı isimlerin mevcut söylemi daha ileri götürmesi sivil Holokost benzeri istenilmeyen bir sürecin yaşanmasına sebep olabilir. Böyle bir sürecin tek sorumlusu ise Kemal Kılıçdaroğlu olur” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığspor Başkan Adayı Ahmet Toprak, "Seçilsek de seçilmesek de 30 milyon TL hibe edeceğimizi taahhüt ediyoruz" Elazığspor Başkan Adayı Ahmet Toprak, kongre sonucundan bağımsız olarak Elazığspor’a 30 milyon TL hibe edeceklerini açıklarken, diğer başkan adaylarına da aynı sorumluluğu üstlenme çağrısında bulundu. Nesine 2. Lig’de yeni sezon öncesi Ahmet Feti Yılmaz başkanlığındaki Elazığspor yönetimi olağanüstü genel kurul kararı almış, yeni sezon hedefini yeniden şampiyonluk olarak belirleyen bordo-beyazlı ekipte iş insanı Ahmet Toprak başkanlığa adaylığını açıklamıştı. Sadece konuşan değil, taşın altına elini koyan bir anlayışla hareket ettiklerini dile getiren Toprak, "Bu nedenle kongre sürecini beklemeden, mevcut yönetimimizle istişare halinde transfer çalışmalarını sürdürmeye devam ediyoruz. Çünkü bu şehrin kaybedecek ne bir dakikası ne de heba edecek bir yılı vardır. Bu vesileyle kamuoyuna bir kez daha açık çağrıda bulunuyorum. Kongre sürecine kadar, seçilsek de seçilmesek de Elazığspor’umuza 30 milyon TL hibe edeceğimizi taahhüt ediyoruz. Aynı hassasiyet ve fedakarlığı tüm başkan adaylarından da bekliyoruz. Aday olan herkes, kongre sürecini beklemeden kulübümüze 30 milyon TL hibe ederek bu büyük mücadeleye omuz vermelidir. Çünkü bugün burada önemli olan şahıslar değil; şanlı armamız, büyük taraftarımız ve Elazığspor’un yeniden hak ettiği yerlere ulaşma hayalidir. Ben ve yönetimim, üstlendiğimiz bu tarihi sorumluluğun bilinciyle kongre sürecine kadar Elazığspor’umuz için elimizden gelen tüm mücadeleyi vermeye devam edeceğiz" dedi.
Yozgat Başkan Ekinci, vatandaşlarla bayramlaştı Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci, Kurban Bayramının ikinci gününde kurum çalışanları, partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Sorgun Belediye binasında bayramlaşma programında vatandaşlarla buluşan Başkan Ekinci, güncel konulara dair önemli açıklamalarda bulundu. Sorgun’un son 6-7 yıldır yapılan çalışmalarla beraber şehir görünümüne geldiğini belirten Ekinci, Bosna Hersek’te yapılan kültürel çalışmalara değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Her birimize hayırlı olsun, Bosna Hadzici Beldiyesi’nde Sorgun Parkı ve Kardeşlik Çeşmesini açmış bulunmaktayız. Hayırlı uğurlu olsun. Her birinizin hayrını da Cenabı Allah kabul etsin. Bizler Sorgun Belediyesi ile Hadzici Belediyesi bir kardeşlik oluşturdu. Bu kardeşlik neticesinde de orada her birimizin gururla söyleyeceği, gittiğimiz zaman da uğrak verebileceğimiz bir parkımızı inşa ettik. İnşallah Cenabı Allah nasip kısmet ederse o bölgeye Kınalı Hasan’ın ismini taşıyan bir yürüyüş yolu, bisiklet yolu da yapmayı planlıyoruz. Onunla ilgili görüşmelerimizi de bu gittiğimizde heyet olarak gerçekleştirdik." Başkan Ekinci ayrıca 6 yıldır ilçedeki pek çok noktada altyapı, içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hattını tamamladığını ifade etti. "Cumhur İttifakının karşısında yer alanlar bizim üzerimizden Cumhur İttifakını yıpratmaya çalışıyor" Sorgun’da ve Türkiye’deki Cumhur İttifakı hususuna değinen Başkan Ekinci, "Sorgun’da Cumhur İttifakı; hem AK Parti hem de Milliyetçi Hareket Partisi bileşenleriyle belki de şimdiye kadar olmadığı kadar uyumlu bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Ama kendisini Cumhur İttifakı’nın karşısında gören bir güruh var. Sosyal medya yorumlarına bakın. Bunu çok ciddi bir şekilde hissedersiniz. Cumhur İttifakına itiraz eden yani AK Parti ve MHP birlikteliğinin oluşturduğu Cumhur İttifakının karşısında yer alan siyasi partileri tercih eden insanlar, bizim üzerimizden Cumhur İttifakını yıpratmaya çalışıyor. Konunun özeti budur" ifadelerini kullandı. "Yılmadan, yıkılmadan Sorgun için çalışmaya devam edeceğiz" Sorgun’un modern bir çehreye ulaştığını belirten Başkan Ekinci, "Şunu iyi ayırmak lazım. Belediye yatırımları, belediye hizmetleri ile genel siyaseti de birbirinden ayıran bir mantıkla hareket etmek lazım. Nihayetinde Sorgun her birimiz için hizmet noktasında yaptığımız çalışmalarla beraber aslında göz dolduran bölgesinde nihayetinde kendinden söz ettiren, geldiği noktada da gerçekten bir şehir görüntüsüne kavuşmuş olan bir ilçedir. Bu yatırımlar bizim öncülüğümüzde hem Milliyetçi Hareket Partisi hem AK Partili arkadaşlarımızın desteğiyle beraber ciddi manada göreceksiniz ki önümüzdeki dönemler bunun meyvelerini daha iyi göreceğiz, daha iyi alacağız. Çalışma arkadaşlarımla beraber 2019’dan bu zamana kadar ve bundan sonraki süreçte de hiç durmadan yılmadan yıkılmadan Sorgun için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
İstanbul İstanbul’un fethi etkinlikleri çerçevesinde SOLOTÜRK İstanbul Boğazı’nda selamlama uçuşu yaptı Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi SOLOTÜRK, İstanbul’un fethi kutlamaları kapsamında İstanbul’da çevre tanımlama ve İstanbul Boğazı’nda selamlama uçuşu yaptı. Boğazda gerçekleştirilen uçuş nefes kesti.Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi SOLOTÜRK, İstanbul’un fethi kutlamaları kapsamında Yenikapı Meydanı’nda gösteri uçuşu gerçekleştirecek. SOLOTÜRK Kol Komutanı Pilot Yarbay Murat Bakıcı ve Hava Pilot Binbaşı M. Erhan Aydemir, Yenikapı Meydanı’nda vatandaşları nefes kesici şovlarla buluşturmaya hazırlanıyor. Gösteri uçuşu öncesi bugün Yenikapı Meydanı’nda Çevre Tanıma Uçuşu ve İstanbul Boğazı’nda selama uçuşu gerçekleştirdi. Masmavi deniz ve gökyüzüyle bütünleşen uçuş, nefes kesti. Yurt ve yurt dışında sayısız gösterilere imza atan F-16 gösteri ekibi SOLOTÜRK unutulmaz anlar yaşattı."SOLOTÜRK’ü gururlu bir şekilde izliyoruz"SOLOTÜRK gösterisini izlemeye gelen Coşkun Akboğa, gururlu olduğunu belirterek, "Geldik, gördük. Uzaktan geldik çocuklarım istediği için" dedi.Kaan Emre Gündoğan isimli vatandaş, "Burada bugün çok gururluyuz. Türk havacılığının, SOLOTÜRK’ü izlemeye geldik bugün. SOLOTÜRK’ü gururlu bir şekilde izliyoruz. Ülkemizin çeşitli yerlerinden izleyenleri var. Farklı illerden, farklı ilçelerden gelen vatandaşlarımız var. Çok gururlu bir şekilde SOLOTÜRK’ü izlemekteyiz" diye konuştu.Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli olduğunu belirten bir vatandaş ise, "Gururumuz, Türk Silahlı Kuvvetleri. Bende Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekliyim. İzlemeye geldik, hem bugün izleyeceğim, hem yarın izleyeceğim. Ailecek Kartal’dan geldik" dedi.Öte yandan, SOLOTÜRK ekibi, 29 Mayıs 2026 tarihinde saat 18.00’de Yenikapı Meydanı’nda gösteri uçuşu icra edecek.