- 11 Ekim 2021 Pazartesi 15:12

(Özel) Görme engelli hafızdan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı

A
A
A
(Özel) Görme engelli hafızdan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan doğuştan görme engelli genç hafız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak imam hatip lisesinde okumak istediğini söyledi.

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan doğuştan görme engelli genç hafız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak imam hatip lisesinde okumak istediğini söyledi.


Tatvan ilçesinde yaşayan doğuştan görme engelli Şükrü Canpolat, Kur’an-ı Kerim’i gönül gözüyle okuyup ezberleyerek herkese örnek oldu. Bu gayretlerinin sonucunda Cumhurbaşkanıyla görüşmek istediğini söyleyen hafız, kendisinden bazı taleplerinin olduğunu dile getirdi. Ailesi ve öğretmenlerinin aracılığıyla Kur’an-ı Kerim eğitimi aldıktan sonra hafızlığa başlayan Canpolat, engellerini bir tarafa bırakarak hafız olabilmek için gayret etti.


Tatvan Saadet Cami Kur’an Kursunda hafızlığa başladığını belirten Hafız Şükrü Canpolat, “2011’in sonlarına doğru hafızlığım bitti. 2013’te Siirt’te sınava girdim ve önce sınavda daha sonra Doğu Anadolu Bölge birincisi oldum. 2019 yılında TRT’nin Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasına katıldım ve orada ikinci oldum. Günde yapabildiğim kadar 2 veya 2,5 cüz okumaya gayret ediyorum. Şu an açıktan liseyi bitirmek üzereyim. Onun dışında yine kardeşimle beraber Tatvan Kaymakamlığının açtığı Braille eğitimini aldık. Sonra ney kursuna başladım. Ney kursunu da bitirip sertifika aldım” dedi.


Cumhurbaşkanıyla hep görüşmek istediğini ve bununla ilgili birçok girişimde bulunduğunu söyleyen Şükrü Canpolat, “2015’in sonlarından beri Cumhurbaşkanıyla hep görüşmek istemişimdir. Kendisinden bazı taleplerim var. Bu taleplere kısaca değineyim. Ben imam hatip okuyamadım. Açıktan düşünüyorum. Lise bittikten sonra hızlandırılmış bir imam hatip bitirip diplomayı almayı istiyorum. Fakat hafızlık belgem var. Dini anlamda da iyi bir eğitim aldım. Yani bizim için, görme engelliler için ayrı bir kanun çıkarılsa, diploma bazında hafızlık belgesi esas alınsa veya dini bilgiler esas alınıp imam hatip diploması zorunlu tutulmazsa bizim için çok faydalı olur. Onu kendisine arz edeceğim ve kendisinden bir iş talep edeceğim” ifadelerini kullandı.


Görme engelliler için öğretmen eksiğinin olduğunu söyleyen Canpolat, “Şu konuyu da belirtmek istiyorum. Bu konudan özellikle görme engelliler olarak bir hayli muzdaripiz. O konuda şu, biz okul okurken normal insanlara göre bir hayli zorlanarak okuyoruz ve şartlar aynı değil. Aynı olmamasının sebebi de şu, görme engelli öğretmenlerin farklı branştan fazla olmaması, özellikle bu bölgede sayısının az olması. Yine devlet tarafından ve Milli Eğitim Bakanlığı bize gerekli CD’leri ve kitapları yolluyor. Fakat öğretmen eksiğinden biraz sıkıntıdayız. Öğretmen eksiğinden kastım da şu, her branştan yetki sahibi olan görme engelli öğretmenlerin buraya atanmasıdır. Normal öğretmenlerden de ders almaya gayret ediyoruz. Onlarla da bizim yazı sistemimizi bilmedikleri için o noktada çok fazla uyum sağlayamıyoruz. Sadece bu işi yapabiliyoruz. Buradan hem hükümete hem de Milli Eğitim Bakanlığına seslenmiş olayım. Hem kendi adıma hem de diğer görme engelli arkadaşlar adına bu konuya biraz daha ilgi ve alaka gösterilebilir. Biraz daha hassasiyet bekliyoruz. En azından öğretmenlerin sayısının biraz arttırılması olabilir. Bu tür şeyler düşünülebilir ve hayata geçirilebilir” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bahçelievler’de kurban ibadeti için tüm ekipler sahada Bahçelievler Belediyesi, Kurban Bayramı’nın ilk gününde vatandaşların kurban ibadetlerini huzurlu, güvenli ve hijyenik koşullarda yerine getirebilmeleri için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bahçelievler Belediyesi Çobançeşme’de hizmete sunduğu Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda bayramın ilk saatlerinden itibaren yoğunluk yaşanırken, vatandaşlar kendilerine verilen sıra numaralarına göre kesim alanına yönlendirdi. Belediye ekipleri, kurbanlıkların kesim noktasına güvenli şekilde ulaştırılması, kesim işlemlerinin düzenli yürütülmesi ve vatandaşlara et tesliminin sağlıklı biçimde yapılması için sahadaki görevini sürdürüyor. Modern ve hijyenik koşullarda hazırlanan kesim alanında işlemler, veteriner hekimlerin kontrolünde ve ehil kasaplar tarafından gerçekleştiriliyor. Kesimi tamamlanan kurbanlıklar, kısa sürede parçalanarak sahiplerine teslim ediliyor. Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Kurban Bayramı’nın ilk gününde kesim alanında vatandaşlarla bir araya gelerek çalışmaları yerinde takip etti. Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Bahadır, belediye ekiplerinin bayram boyunca sahada olacağını belirtti. Başkan Bahadır, "Bahçelievler Belediyesi olarak vatandaşlarımızın kurban ibadetlerini huzur içinde, güvenli ve hijyenik şartlarda yerine getirebilmeleri için tüm hazırlıklarımızı günler öncesinden tamamladık. Bugün de bayramın ilk saatlerinden itibaren ekiplerimizle birlikte sahadayız. Vatandaşlarımızın kurbanlıklarının kesim alanına ulaştırılmasından kesim işlemlerine, etlerin tesliminden temizlik ve yönlendirme hizmetlerine kadar her aşamayı titizlikle takip ediyoruz. Amacımız, komşularımızın bayram sevincini herhangi bir aksaklık yaşamadan gönül rahatlığıyla yaşayabilmeleridir" dedi. Alanda vatandaşların ihtiyaçları da göz önünde bulunduruldu. Bekleme bölümlerinde çay, kahve, tuvalet ve mescit hizmeti sunulurken, temizlik, zabıta, veterinerlik, güvenlik ve yönlendirme ekipleri de bayram boyunca 7/24 görev yapacak.
İstanbul FIBA Kadınlar Basketbol Dünya Kupası 2026’ya 100 gün kaldı Eylül ayında Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek olan Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Kadınlar Basketbol Dünya Kupası 2026’ya 100 gün kala Berlin Ostbahnhof’a yerleştirilen Tissot geri sayım saati ve organizasyona özel hazırlanan tarihi resmi saat tanıtıldı. Turnuvanın başlangıcına 100 gün kalması vesilesiyle FIBA, FIBA Global Partneri Tissot, Alman Basketbol Federasyonu (DBB) ve Berlin Senatosu temsilcileri tren istasyonundaki kurulumun açılışında bir araya geldi. Geri sayım saati dünyanın dört bir yanından 16 ülkenin dünya şampiyonluğu için mücadele edeceği organizasyona kadar her gün 100 binden fazla yolcu tarafından görülebilecek. Ayrıca FIBA Kadınlar Basketbol Dünya Kupası 2026 için hazırlanan Tissot Seastar özel serisi de etkinlikte tanıtıldı. Tissot, böylece tarihinde ilk kez bir kadınlar basketbolu dünya organizasyonu için özel saat üretti. FIBA Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, FIBA Oyuncular Komisyonu Başkan Yardımcısı, iki kez FIBA Kadınlar EuroBasket şampiyonu ve olimpiyat madalyalı Sonja Vasic, "100 gün eşiği her organizasyon için her zaman özeldir. Bu yıl heyecan daha da büyük çünkü 2026’da genişletilmiş 16 takımlı bir format göreceğiz. Bu da kadın basketbolunun popülaritesinin ne kadar arttığını gösteriyor. FIBA, uzun yıllardır güvenilir global partneri olan Tissot’a bu geri sayım saati ve Dünya Kupası için hazırlanan ilk özel seri saat nedeniyle teşekkür ediyor. Bu iş birliği, en büyük kadın organizasyonumuz olan FIBA Kadınlar Basketbol Dünya Kupası’nı daha geniş bir kitleye ulaştıracak" dedi. FIBA Kadınlar Basketbol Dünya Kupası 2026, 4-13 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. C Grubu’nda Belçika, Avustralya ve Porto Riko ile mücadele edecek Türkiye’nin grup aşaması maç programı TSİ ile şu şekilde: 4 Eylül 2026 18.30 Belçika - Türkiye 6 Eylül 2026 12.30 Türkiye - Avustralya 7 Eylül 2026 12.30 Porto Riko - Türkiye