ASAYİŞ - 19 Ekim 2021 Salı 21:18

İran’dan gelen tır Tatvan’da devrildi: 1 yaralı

A
A
A
İran’dan gelen tır Tatvan’da devrildi: 1 yaralı

İran’dan Türkiye’ye plastik ham maddesi taşıyan tır, Bitlis’in Tatvan ilçesinde devrildi.

İran’dan Türkiye’ye plastik ham maddesi taşıyan tır, Bitlis’in Tatvan ilçesinde devrildi.


Edinilen bilgilere göre, İranlı sürücü Asghar Ghorbani yönetimindeki 19 B 829 10 plakalı tır, Tatvan’a bağlı Yelkenli köyü mevkiinde kontrolden çıkarak devrildi.


Tatvan-Van karayolunda meydana gelen kazada, Gaziantep’e plastik hammaddesi taşıyan tır dorsesindeki plastik hammadde yola savruldu. Kazayı hafif yaralarla atlatan sürücü Ghorbani, ambulansla Tatvan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Maddi hasar oluşan tır, vinç yardımıyla yoldan alınarak, karayolu tekrar trafiğe açıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Hindistan İstanbul Başkonsolosu’ndan Başkan Aras’a ziyaret Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a 31 Mart yerel seçimlerinden sonra tebrik ziyaretleri devam ediyor. Hindistan İstanbul Başkonsolosu Shiri Mijito Vinito Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret ederek yeni süreçte Muğla’nın tanıtım stratejisinin yerel ve ulusal zeminden çok uluslararası zemine yayılması gerektiği, bu kapsamda bir tanıtım stratejisi değişikliğine gidilerek Muğla’nın bilinirliğinin artırılması için çalışmaların yapılacağı konuşuldu. Hindistan İstanbul Başkonsolosu Shiri Mijito Vinito; “İki ülke arasında ortaklaşa birçok projeyi hayata geçirebiliriz.” Hindistan Başkonsolosu Shiri Mijito Vinito Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyarette iki ülke arasında ilişkilerin daha da gelişmesi için ortaklaşa kültür ve turizm tur operatörleri, sanayi girişimcilerinin daveti, akıllı şehirler, alt yapı ve üst yapı projeleri, çözüm önerileri ve iyi uygulama örneklerinin paylaşılması için çalışmalar yapılabileceğini söyledi. Ahmet Aras; “Türkiye Hindistan aile bağları olarak da ortak noktası olan toplumlar” Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ta ziyarette temiz suya verilen önem, deniz suyunun arıtılması ve kullanım suyu haline gelebilmesi için yapılabilecekler, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Hindistan’da bulunan üniversiteler arasında öğrenci değişim programları, 21 Haziran 2024 tarihinde Muğla-Bodrum ilçesinde düzenlenmesi planlanan “Dünya Yoga Günü” etkinlikleri, Hindistan ile ortaklaşa gastronomi turizmi kapsamında Muğla’da ortaklaşa etkinlik başlıklarını başkonsolosla konuştu. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Hindistan İstanbul Başkonsolosu Shiri Mijito Vinito ile Türkiye ve Hindistan’ın aile kapsamında ortak özelliklerinin bulunduğunu, bu konuda da birlikte çalışmalar yürütülebileceğini söyledi ve başkonsolosa ziyaretleri için teşekkür etti.
Kayseri Akkışla’da öldürülen gencin duruşmasına devam edildi Kayseri’nin Akkışla ilçesinde yakınını silahla vurarak öldüren kadının yargılanmasına devam edildi. Kayseri Adalet Sarayı 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık S.A., tutuksuz sanıklar N.A. ve İ.A. ile müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada konuşan tutuklu sanık S.A., "Babam iki kez cezaevine geldi. ‘Silahı benden aldığını söyleme. Eşinden ya da kayınbabandan aldığını söyle’ dedi. Ancak ben babama yalan söylemeyeceğimi, doğruyu söyleyeceğimi ilettim. Babam ikinci kez cezaevine geldiğinde beni azarladı, ‘Neden silahı benden aldığını söyledin’ dedi. Söyledikleri suçlamalar kesinlikle yalan. O an olayı yaşayan benim. Eşim her zaman çocuklarımın yanında. Asıl azmettiren kendileri. Bana ‘Sana yaptığım şeyin aynısını kızına da yapacağım’ dedi. Ben o gün silahı kendimi korumak için yanıma aldım. Çocuklarımın biri engelli, 4 çocuğum var. Onların bana ihtiyacı var” ifadelerini kullandı. S.A.’nın eşi sanık İ.A. da cinayetin işlendiği silahla kendisinin bir alakası olmadığını söyleyerek, "Savcılıkta verdiğim ifade aynen geçerlidir. Ben koyunculuk yaparken silah bulundurduğum söylenmiş. Geçmişte çobanlarla kavga ettik, ben dayak yedim. Belinde silah olan birisi dayak yer mi? Eşime bunu kimse yaptıramaz. Eğer birisi yaptırmış olsa eşim bunu burada söylerdi. Ben kendisine ’Namusunu temizlemeden bu eve gelme’ demedim. Ben böyle bir şey yaptıracak olsam eşimi gidip de kadın sığınma evinden alarak evime getirmem” şeklinde konuştu. Maktul M.C.’nın babası Ö.C. ise, “Olayın başında İ.A. var. S.A. hiçbir işin ucunda yok. Ancak o iş ona patladı. Ben katillerin bir kadına cinayet işlettiğini ve asıl katillerin dışarıda gezdiğini düşünüyorum. Benim hayati tehlikem var” dedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için ileri bir tarihe erteledi. Yeni Mahalle Kululu Caddesi’nde meydana gelen olayda S.A., M.C.’ye (22) silahla ateş açmıştı. Vücuduna isabet eden kurşunla ağır yaralanan M.C., ambulansla kaldırıldığı Akkışla Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.