EĞİTİM - 24 Kasım 2021 Çarşamba 15:44

Bitlis’te 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri

A
A
A
Bitlis’te 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri

Bitlis’te 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Bitlis’te 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.


Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Bitlis’te görev yapan aday öğretmenler düzenlenen törenle yemin etti. Daha önce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci, öğretmen ve velilere ödülleri verildiği program, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz tarafından emekli olan öğretmenlere “Hizmet Şeref Belgesi” vermesi ve müzik dinletisi ile sona erdi.


Programa Vali Oktay Çağatay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İbrahim Güven, Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Atlı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Büyük Çamlıca Camii’nde bayram mesajı: "Kurban Bayramı teslimiyet bayramıdır" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını Büyük Çamlıca Camii’nde eda etti. Namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaşan Erdoğan, bayramların sevgi, saygı, birlik, beraberlik ve dayanışma günleri olduğunu vurgulayarak tüm İslam aleminin bayramını kutladı. Erdoğan, "Kurban bir yakınlaşmadır, bu yakınlaşmanın bir tezahürüdür" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını Büyük Çamlıca Camii’nde eda etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, bayramların birlik ve beraberlik ruhuna dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşlarla birlikte Kurban Bayramı namazını Büyük Çamlıca Camii’nde eda ettiği namazın ardından cemaatle bayramlaşan ve vatandaşlara hitap eden Erdoğan, çıkışta basın mensuplarıyla soru-cevap gerçekleştirdi. "Kurban bir yakınlaşmadır, bir teslimiyettir" Kurban Bayramı’nın önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Bayramlar; sevgi, saygı, birlik, beraberlik ve dayanışma günleridir. Kurban Bayramı’nın da bunlardan ayrı, kendine has bir ayrıcalığı vardır. Kurban Bayramı teslimiyet bayramıdır. Bu teslimiyetle beraber kurbanı görüyoruz; kurban bir yakınlaşmadır, bu yakınlaşmanın bir tezahürüdür. Arafat’ta bütün Müslümanlar bir araya geldiler; orada bu yakınlaşmayı, teslimiyeti, birlik ve beraberliği gördük. Allah tüm hacca giden kardeşlerimizin haclarını kabul etsin. Rabbim oradaki birlik ve beraberliğimizi daim eylesin." "Zalim Netanyahu gereken dersi alacaktır" Konuşmasında Gazze’de yaşanan insanlık dramına da dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu: "Her şeyden önce bir Filistin’i, bir Gazze’yi yaşadık. Orada yaşananlar bizler için bir duruş, bir vakfe oldu. İnşallah zalim Netanyahu denilen şahıs, dünya Müslümanları karşısında bir an önce gereken dersi alacaktır. İnşallah bizler de bu duruşu en kısa sürede hep beraber görür ve yaşarız. Bunun bizzat yaşanmasını bekliyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun." Açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarına çikolata ve simit ikramında bulundu.