EĞİTİM - 28 Kasım 2021 Pazar 09:30

BİGACEM’in "İnsansız Hava Aracı Uçuş Eğitimi” projesi onaylandı

A
A
A
BİGACEM’in "İnsansız Hava Aracı Uçuş Eğitimi” projesi onaylandı

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti’nin (BİGACEM) Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (DAKA) sunduğu “İHA-1 Ticari İnsansız Hava Aracı Uçuş Eğitimi” projesi onaylandı.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti’nin (BİGACEM) Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (DAKA) sunduğu “İHA-1 Ticari İnsansız Hava Aracı Uçuş Eğitimi” projesi onaylandı.


DAKA, Teknik Destek Programı kapsamında başvuru aldığı 5’inci dönemin destek almaya hak kazanan projelerini açıkladı. Toplam 9 projenin destek almaya hak kazandığı 5’inci dönem projelerinden biri de BİGACEM’in ‘İnsansız Hava Aracı Uçuş Eğitimi’ projesi oldu. BİGACEM üyelerinin mesleki gelişimine ve kentin tanıtımına katkı sunmak amacıyla hazırladığı proje ile sahada aktif olarak görev yapan gazetecilere yüz yüze, teorik ve sahada uygulamalı olarak eğitim verilecek.


BİGACEM Genel Sekreteri ve Proje Koordinatörü Hakan Okay, gerek üyelerinin mesleki gelişimine ve gerekse kentin tanıtımına katkı amacıyla bir projeyi daha hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. BİGACEM’in 100’ü aşkın üyesiyle kentin ilk ve en büyük meslek örgütü olduğuna dikkat çeken Okay, bu proje ile üyelerin artık havadan da güzel işlere imza atmaya başlayacağına inandığını söyledi.


Proje onayından dolayı DAKA’ya teşekkürlerini ileten BİGACEM Başkanı Sinan Aygül ise, üyelerinin mesleki gelişimi adına daha çok projeye imza atacaklarını sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Büyük Çamlıca Camii’nde bayram mesajı: "Kurban Bayramı teslimiyet bayramıdır" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını Büyük Çamlıca Camii’nde eda etti. Namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaşan Erdoğan, bayramların sevgi, saygı, birlik, beraberlik ve dayanışma günleri olduğunu vurgulayarak tüm İslam aleminin bayramını kutladı. Erdoğan, "Kurban bir yakınlaşmadır, bu yakınlaşmanın bir tezahürüdür" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını Büyük Çamlıca Camii’nde eda etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, bayramların birlik ve beraberlik ruhuna dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşlarla birlikte Kurban Bayramı namazını Büyük Çamlıca Camii’nde eda ettiği namazın ardından cemaatle bayramlaşan ve vatandaşlara hitap eden Erdoğan, çıkışta basın mensuplarıyla soru-cevap gerçekleştirdi. "Kurban bir yakınlaşmadır, bir teslimiyettir" Kurban Bayramı’nın önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Bayramlar; sevgi, saygı, birlik, beraberlik ve dayanışma günleridir. Kurban Bayramı’nın da bunlardan ayrı, kendine has bir ayrıcalığı vardır. Kurban Bayramı teslimiyet bayramıdır. Bu teslimiyetle beraber kurbanı görüyoruz; kurban bir yakınlaşmadır, bu yakınlaşmanın bir tezahürüdür. Arafat’ta bütün Müslümanlar bir araya geldiler; orada bu yakınlaşmayı, teslimiyeti, birlik ve beraberliği gördük. Allah tüm hacca giden kardeşlerimizin haclarını kabul etsin. Rabbim oradaki birlik ve beraberliğimizi daim eylesin." "Zalim Netanyahu gereken dersi alacaktır" Konuşmasında Gazze’de yaşanan insanlık dramına da dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu: "Her şeyden önce bir Filistin’i, bir Gazze’yi yaşadık. Orada yaşananlar bizler için bir duruş, bir vakfe oldu. İnşallah zalim Netanyahu denilen şahıs, dünya Müslümanları karşısında bir an önce gereken dersi alacaktır. İnşallah bizler de bu duruşu en kısa sürede hep beraber görür ve yaşarız. Bunun bizzat yaşanmasını bekliyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun." Açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarına çikolata ve simit ikramında bulundu.