ÇEVRE - 16 Aralık 2021 Perşembe 14:56

Van Gölü manzaralı seyir terası çalışmalarında sona gelindi

A
A
A
Van Gölü manzaralı seyir terası çalışmalarında sona gelindi

Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Bayraklıtepe’ye yapılan Van Gölü manzaralı seyir terası çalışmalarında sona gelindi.

Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Bayraklıtepe’ye yapılan Van Gölü manzaralı seyir terası çalışmalarında sona gelindi.


Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçenin Gabanlar mevki’inde bulunan Bayraklıtepe bölgesinde 400 metrekare alan üzerinde yapılan ve içerisinde kafeterya ile restoranı bulunan Van Gölü manzaralı seyir terasının çalışmalarını yerinde inceledi. Seyir terası projesinin ilçeye büyük bir katma değer katacağını ifade eden Başkan Gürsoy, “Şu anda çevre düzenlemesiyle birlikte kalan ufak tefek çalışmalarımız devam ediyor. Hayırlısıyla bu çalışmamızı 15-20 gün içerisinde her şeyiyle bitirmiş olacağız. Buranın ilçemize çok büyük bir katma değeri olacak. Burası yaz, kış ilçe halkına ve çevre yerlerden gelecek olan misafirlerimize hizmet verecektir. Buraya gelen insanlar Van Gölü manzarasıyla birlikte Adilcevaz’ın güzelliklerini görebilecek” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara Valisi Canbolat’tan Kurban Bayramı mesajı Ankara Valisi Yakup Canbolat, Kurban Bayramı dolayısıyla bayram mesajı yayımladı. Ankara Valisi Canbolat, yayımladığı Kurban Bayramı mesajında, "Manevi iklimiyle gönüllerimizi buluşturan mübarek Kurban Bayramı’nı, Ankaralı hemşehrilerimle birlikte karşılamanın heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayım. Bayramlar; sevgi, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularının güç kazandığı, kırgınlıkların geride bırakıldığı, küskünlüklerin yerini muhabbetin, mesafelerin yerini yakınlığın aldığı müstesna zaman dilimleridir. Paylaşma ve merhametin hayat bulduğu bu anlamlı günlerde; büyüklerimizi ziyaret etmek, ihtiyaç sahiplerinin yanında olarak onlara destek elini uzatmak ve her şeyden önemlisi bizleri bir arada tutan milli ve manevi değerleri yaşatmak, kadim medeniyet anlayışımızın en kıymetli yansımaları arasında yer almaktadır. Bu mübarek günlerde; şehit ailelerimizi, kahraman gazilerimizi, yaşlılarımızı, öksüz ve yetim çocuklarımızı yalnız bırakmamak, onların yanında olduğumuzu hissettirmek ve bayramın sevincini hep birlikte paylaşmak büyük anlam taşımaktadır. İhtiyaç sahiplerine uzanan her yardım eli, gönüllerde oluşan her tebessüm ve gösterilen her vefa, milletçe taşıdığımız dayanışma ruhunun en kıymetli göstergelerindendir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Ankaralı hemşehrilerim olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyor, bayramın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa sağlık, huzur, bereket, kardeşlik ve esenlik getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Çorum Çorum’da arefe günü mezarlıklar ziyaretçilerle doldu Çorum’da Kurban Bayramı arefesinde, yurt içinden ve yurt dışından memleketlerine gelen vatandaşlar, yakınlarının kabirlerini ziyaret etmek için mezarlıklara akın etti. Kurban Bayramı tatili vesilesiyle farklı şehirlerden ve ülkelerden Çorum’a gelen vatandaşlar, arefe gününde geleneksel mezarlık ziyaretlerini gerçekleştirdi. Kent merkezinde bulunan tarihi Ulu Mezarlık başta olmak üzere şehirdeki tüm mezarlıklarda sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Hayatını kaybeden yakınlarının kabirleri başına gelen vatandaşlar, mezarları temizleyip çiçekleri suladıktan sonra Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti. "Tüm Türkiye’nin Kurban Bayramı mübarek olsun" Aile büyüklerinin kabirlerini ziyaret eden Mustafa Enver Teryaki, "Aile büyüklerimizi, vefat edenleri ziyaret etmeye geldik. Kur’an-ı Kerim okuduk, dualarımızı ettik. Yarın da Kurban Bayramı, kurbanlarımızı keseceğiz. Herkese kazasız, belasız, güzel bir şekilde Kurban Bayramı’nı geçirmesini diliyorum. Tüm Türkiye’nin Kurban Bayramı mübarek olsun" dedi. "İlk önce kimsesizler mezarından başladık" Ananesiyle birlikte kimsesizler mezarlığından başlayarak yakınlarının kabirlerini ziyaret eden Yusuf Efe Ünlü, "Bugün arefe olduğu için akrabalarımızın kabirlerini ziyarete geldik. İlk önce kimsesizler mezarından başladık. Ondan sonra ailemizin mezarlılarının gezdik. Yarın Kurban Bayramı, heyecanlıyız. Kurbanımızı keseceğiz, bağış yapacağız" diye konuştu. "Burada abim yatıyor onun mezarına geldim" Bilal Çöl isimli vatandaş ise, "Burada ağabeyim yatıyor, onun mezarına geldim. Bayram arefe günü ölülerimizi, mezarlarımızı ziyaretlere başlar. Allah nasip etsin. Bayramın birinci günü, ikinci günü de kurban kesimi, büyükleri ziyaretle devam edecek. Bayramın büyük bütünlükle, dini bir bütünlükle, saygı, sevgi, hoşgörü ile geçmesini temenni ediyorum" şeklinde ifade etti.