SPOR - 26 Aralık 2021 Pazar 10:54

Bitlis’te kayak sezonu açıldı

A
A
A
Bitlis’te kayak sezonu açıldı

Türkiye’nin en fazla kar yağışı alan illerinin başında gelen Bitlis’te karın cefasını çeken vatandaşlar, pistler açılınca sefasını da sürüyor.

Türkiye’nin en fazla kar yağışı alan illerinin başında gelen Bitlis’te karın cefasını çeken vatandaşlar, pistler açılınca sefasını da sürüyor.


Bitlis Valiliği’nin oluru ile açılan kayak merkezleri, 7’den 70’e kayak severlerle doldu. Bitlis merkezde bulunan Erhan Onur Güler Kayak Merkezi ve Tatvan yolu üzerindeki El Aman Hanı Kayak Merkezi adeta dolup taştı. Çevre illerden de gelerek bu tesislerde kayak yapanlar, pandemi döneminde yaşadıkları stresi burada attıklarını söyledi.


Günlük ziyaretçi sayısında önemli bir artış yaşanan kayak merkezleri, gün içerisinde 10.00-16.00 saatleri arası hizmet veriyor. Kar kalınlığı kent merkezinde 1 metreye, yüksek kesimlerde ise yaklaşık 2 metreye ulaşırken, vatandaşlar kayak sporunu özlediklerini belirttiler.


Bitlis Gençlik Spor İl Müdürlüğü Erhan Onur Güler Kayak Merkezi Sorumlusu Sani Koçyiğit, yeterli karın yağmasıyla pisti tam anlamıyla açtıklarını belirterek, kayak sever vatandaşları kayak yapmaya davet etti.


Hem kayak sever hem de kayak hocalığı yapan Yusuf Ziya Erem ve Mesut Höyüt ise kayak tesisinde geleceğin kayakçılarını yetiştiriyor.


Vatandaşlardan Fadıl Kara da, kayak sezonunun açıldığını ifade ederek hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Avcılar’da motosikletli zabıtanın seyyar satıcıya çarpıp kaçtığı iddia edildi Avcılar’da seyyar bisiklet kiraladığı gerekçesiyle 3 bisikletine el konulan seyyar satıcı, iddiaya göre konuşmak istediği zabıtalardan birinin motosikletiyle çarpıp kaçması sonucu yaralandı. Yaşananlar ise kameraya yansıdı. Olay, bugün Avcılar Ambarlı sahilinde meydana geldi. İddiaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta ekipleri sahilde seyyar bisiklet kiralayan Mustafa A.’ya (60) müdahale ederek, bisikletlerine el koydu. Şahıs, konuşmak için bisikletlerini toplayan zabıtaların motosikletinin önüne geçti. O esnada motosikletiyle gaza bastığı ileri sürülen zabıta personeli şahsa çarptı. Yere düşerek kafasını asfalt zemine çarpan Mustafa A. kanlar içerisinde kaldı. Olayın ardından çevredeki vatandaşlar, zabıta ekiplerine tepki gösterdi. Kafasından yaralanan adam ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaşanan tartışma ve seyyar satıcının kanlar içinde yerde kaldığı anlar ise cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Görüntülerde vatandaşın kanlar içerisinde yerde yattığı, zabıta memurlarının ise olay yerinden uzaklaştığı görüldü. Olayın ardından ailenin şikayetçi olacağı öğrenildi. "Motora gaz verip göğsüme vurdu" Hastanede olay anını anlatan Mustafa A., "Zabıta motorlu ekipleri geldi. Gelip orada bisikletlerimi aldı. Ben de ’Ne gerek var, bayramda 3 tane bisiklet açtım buraya’ dedim. O sırada motora birden gaz verip göğsüme vurdu, yere düştüm. Ben oradayken gitmişler. Kayıtlarda bunlar var. Kamerası çekiyordu. Kask kamerasında hepsi var. Ne bağırma, ne küfür ne darp hiçbir şey yok. Bunu onların kamera kayıtları gösterecek" dedi.