- 11 Şubat 2023 Cumartesi 09:41

Güroymak’ta depremzedeler için mobil tuvaletler üretiliyor

A
A
A
Güroymak’ta depremzedeler için mobil tuvaletler üretiliyor

Bitlis’in Güroymak Belediyesi ve Güroymak Kaymakamlığının destekleri ile depremzedeler için mobil tuvaletler üretiliyor.

Bitlis’in Güroymak Belediyesi ve Güroymak Kaymakamlığının destekleri ile depremzedeler için mobil tuvaletler üretiliyor.


Güroymak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde tuvalet üretimine başlanan mobil tuvaletler kısa sürede tamamlanarak deprem bölgesine gönderilecek. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından yaraların sarılması için tüm yurtta olduğu gibi Güroymak’ta da seferberlik ilan edildi. Bölgedeki ihtiyaçların giderilmesi için ilk dakikadan itibaren harekete geçen Güroymak Belediyesi ve İlçe Kaymakamlığı bir ihtiyacı daha gidermek için çalışmalara başladı. Öncelikli ihtiyaçlardan olan mobil tuvaletlerin üretimine başlandı.


Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Güroymak İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Budak, "Deprem bölgesine gönderilmek üzere sipariş verilen Mobil tuvaletler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde üretmeye başladık. İlk sevkiyat yarın başlayacak" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kurban Bayramı öncesi İstanbul’da sevk noktalarında yoğun mesai Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi İstanbul’a kurbanlık hayvan girişlerine yönelik denetimler başladı. İstanbul’a giriş yapan kurbanlık hayvanlar, Riva Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktası’nda ekipler tarafından tek tek kontrol edildi. Yol kontrolleri kapsamında hayvanların küpeleri, pasaportları ve veteriner sağlık raporları incelendi. Denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Suat Parıldar, 2026 yılı itibarıyla kontrollerin başladığını belirterek, geçtiğimiz yıl İstanbul’a yaklaşık 60 bin büyükbaş ve 81 binin üzerinde küçükbaş hayvan sevki gerçekleştirildiğini söyledi. Parıldar, 2025 yılında kent genelinde yaklaşık 80 bin büyükbaş ve 94 bin küçükbaş hayvanın kurban ibadeti kapsamında kesildiğini ifade ederek bu yıl da benzer rakamların beklendiğini kaydetti. Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun çalışmalarına da değinen Parıldar, geçici kurban satış ve kesim alanlarına belge verilirken hijyen, sağlık ve hayvan refahı kriterlerinin titizlikle incelendiğini belirtti. Kesim alanlarında vatandaşların dini vecibelerini sağlıklı ve uygun şartlarda yerine getirebilmeleri için gerekli tüm şartların denetlendiğini aktardı. Vatandaşlara çağrıda bulunan Parıldar, kurbanlık alımlarında kulak küpesi, pasaport ve veteriner sağlık raporlarının mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin 7 gün 24 saat görev başında olduğunu belirten Parıldar, Kurban Bayramı’nın sağlık, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.