GÜNDEM - 07 Ocak 2024 Pazar 12:22

Bitlis’te kayak sezonu açıldı

A
A
A
Bitlis’te kayak sezonu açıldı

Bitlis’te kar kalınlığının yeterli seviyeye gelmesiyle birlikte merkezde bulunan El Aman Tesisi, kayak severlerin hizmetine açıldı.


Bitlis’te 2 gün boyunca etkili olan kar yağışı yerini güneşli havaya bıraktı. Güneşi gören Bitlisliler de soluğu kayak merkezlerinde aldı. Geçtiğimiz perşembe günü başlayan ve cuma günü gece saatlerine kadar süren kar yağışı yerini güneşli havaya bıraktı. Kent merkezinde kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı Bitlis’in yüksek kesimlerinde ise 60 santimetre kar örtüsü oluştu. Güneşi de gören Bitlisliler kayak merkezlerine giderek 2024 kış sezonunu açtı.


Yağışların durması ve güneşin de açmasıyla kayak severler kent merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan El Aman Hanı Kayak Merkezi’ne gitti.


Hafta sonu olması nedeniyle çocuklarıyla birlikte kayak merkezine giden aileler, bir taraftan bol bol fotoğraf çekerken, diğer taraftan da kayak yapmanın keyfini çıkardı.


Çocuğuyla birlikte kayak merkezine gelen Özkan Tuncel, Bitlis’in kayak merkezleri bakımından önemli bir yer olduğunu belirterek, “2024 kayak sezonunu bugün açtık. Vatandaşlarımız da oldukça ilgi göstermiş. Kayak merkezlerimiz çok güzel. Biraz da sosyal tesislerimiz güçlendirilirse buralar çok daha güzel olur. Biz bugün kayak sezonumuzu açtık. Bütün kayak severleri de buraya kayak yapmaya davet ediyoruz” dedi.


Hafta sonu tatili ve havanın da güneşli olmasını fırsat bilen vatandaşlar hem kendileri hem de çocuklarıyla birlikte karın keyfini çıkardı.



Bitlis’te kayak sezonu açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Milletvekili Ersoy’dan Kayserispor-Eyüpspor maçında ofsayttan iptal edilen gole tepki Kayserispor’un Eyüpspor ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından Kayserispor’un attığı golün ofsayttan iptal edilmesine tepki gösteren Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, "Böyle bir ofsayt çizgisi olmaz" dedi. Maçın ardından açıklamalarda bulunan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) seslenerek, "Bugün bir avantaj kaybettik evimizde. Yenebilirdik, yenmeliydik, yenemedik. Ama bir puan da bizi ligde bırakabilir. Önümüzdeki iki maçta 6 puan alıp, işimizi şansa bırakmamamız gerekiyor artık. Başkanımın da söylediği gibi rakiplerimizin puan kaybettiği bu haftada 3 puan çok iyi olacaktı ama olmadı. Son iki maçı alıp, inşallah bu ligde kalmak istiyoruz. Ben federasyona bir şeyler söylemek istiyorum. Yani böyle bir ofsayt çizgisi olmaz. Canlı izlediğimizde adam geriden çıkıyor sonradan bir ofsayt çizgisi oluyor. Gençlerbirliği maçında da aynısını yaptılar. Geçen ki Eyüp maçında da yediğimiz golde ofsaytı vermediler. Ofsayt çizgileri nasıl çiziliyor anlamış değilim. Göz göre göre hakkımızı gasp ediyorlar. Yazık oluyor. Bir şehre yazık oluyor. Burası bir camia, burası bir şehir takımı. Onun için federasyonu da buradan uyarmak istiyorum. Yani ilk oynadığımız Eyüp maçında ofsayttan gol yiyoruz. Adam 1,5 metre ofsayt. Orada çizgi nasıl oluyorsa farklı çekiliyor. Burada bizim oyuncumuz geriden geliyor ve siz ‘ofsayt’ diyorsunuz. Faul deseniz anlarız. Yani ‘faul’ deseniz deriz ki ‘arkasından temas etti’ diyebiliriz. Bence faul değil ama hani onu deseniz anlarız ama bu çizgiler nasıl çiziliyor, anlamak mümkün değil. Bu VAR odasındaki arkadaşlar neye göre karar veriyor, anlamak mümkün değil. Bir kornerden gelen top var. Adam eliyle düşerken eliyle vuruyor. Parmaklarının ucuna değiyor. Net penaltımızı vermiyorsunuz. Biz hakemlerin bu problemli yönetimlerinin arkasına sığınacak değiliz elbette ama futbolda da bunlar birkaç defa oluyor ve hiç bizim lehimize bu sene bir tane düdük çalınmadı. Bu da çok enteresan. Yani Alanya, Antalya maçında Alanya’nın nizami golü verilmedi diyorlar. Bizim nizami golümüz verilmiyor. O zaman birileri eğer bu ligi bu şekilde dizayn edecekse oynamamızın da bir anlamı yok. Şerefimizle düşeriz. Ben bunları söylemek istiyorum arkadaşlar" ifadelerini kullandı. Ersoy, Kayserispor’un ligde kalma adına son dakikaya kadar mücadelesini vereceğini sözlerine ekledi.
Kayseri Nurettin Açıkalın: "Ligde kalacağımıza inanıyoruz" Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, Eyüpspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Ligde kalacağımıza inanıyoruz" dedi. Kayserispor, Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında evinde oynadığı maçta Eyüpspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, "Ligin son haftalarında mücadeleler inanılmaz oluyor. Düşmeme mücadelesi verdiğimiz haftalarda Eyüpspor da bizimle aynı kaderi paylaşıyor. İster istemez tabii bu gerginlik üzerimizde oluşuyor. Oyuncularımız yine de mücadelelerini verdiler. Bugün farklı skorla da buradan ayrılabilirdik. Ama kaybettiğimiz bir şey yok. Sadece diğer haftalara taşıdığımızı düşünüyorum. 3 puanla bizi burada özellikle rakiplerimizin puan kaybettiği bu haftada inanılmaz bir yere taşırdı. Gerçekten güzel olurdu. Ama dediğim gibi önümüzde Alanya maçı var. Sonra içeride Konyaspor maçımız var. Biz bu maçlarda da layıkıyla oynayıp ligde kalacağımıza inanıyoruz" diye konuştu. Oyuncuları ve teknik heyeti verdikleri mücadeleden dolayı tebrik eden Açıkalın, "Kayserispor’un bir düşme endişesi taşımadan önümüzdeki 2 maçı kazanarak, ligde yoluna devam etmesini umut ediyor ve bunun da böyle olacağını biliyoruz. Zaman zaman oyunun düştüğü ya da yükseldiği anlar oldu. Mücadeleyi verdiğimizde kazanabileceğimizi biliyoruz. O yüzden oyuncularımızı ve teknik heyeti tebrik ediyorum. Önümüzdeki maçı kanacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.