ÇEVRE - 20 Mart 2025 Perşembe 15:31

Bitlis’te yasadışı avlanan şahsa 64 bin 855 TL ceza kesildi

A
A
A
Bitlis’te yasadışı avlanan şahsa 64 bin 855 TL ceza kesildi

Bitlis Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü (DKMP) Ahlat Şefliği, Tatvan ilçesinde gerçekleştirilen yol kontrolü sırasında yasadışı avlandığı belirlenen şahsa 64 bin 855 TL ceza uyguladı.


Yelkenli Jandarma Karakol Komutanlığı personeli tarafından yapılan yol kontrolü sırasında, bir araç içerisinde 4 adet kınalı keklik (canlı mühre) tespit edildi. Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine DKMP Ahlat Şefliği ekipleri olay yerine intikal etti. Yasadışı av yaptığı belirlenen şahıs hakkında 24 bin 855 TL idari para cezası uygulanırken, 4 adet kınalı keklik için de toplam 40.000 TL tazminat cezası kesildi. Böylece şahsa toplamda 64 bin 855 TL para cezası verilerek av kabahat tutanağı düzenlendi.


Muhafaza altına alınan 4 kınalı kekliğin rehabilitasyon sürecinin tamamlanmasının ardından doğaya salınacağı öğrenildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.