GÜNDEM - 05 Aralık 2025 Cuma 08:47

TATSO Akademi ve Proje Danışmanlık Merkezi hizmete açıldı

A
A
A
TATSO Akademi ve Proje Danışmanlık Merkezi hizmete açıldı

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) işbirliği ile kurum bünyesinde hayata geçirdiği TATSO Akademi ve Proje Danışmanlık Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Bölgenin ekonomik, sosyal ve girişimcilik ekosistemine katkı sunmak; girişimcilere eğitim, danışmanlık ve işbirliği platformu sağlamak ve bölgesel kalkınmayı desteklemek amacıyla kurulan merkezin açılışına Bitlis Vali Yardımcısı Onur Aykaç, Tatvan Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, TATSO Başkanı Bilal Adabağ, il ve ilçe protokol üyeleri, oda başkanları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, TATSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile çok sayıda oda üyesi katıldı.


Programın açılış konuşmasını yapan TATSO Akademi ve Proje Danışmanlık Merkezi Akademi Danışmanı Prof. Dr. Zeki Uçar, merkezin akademik vizyon ve misyonuna ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.


TATSO Başkanı Bilal Adabağ ise merkezin kuruluş sürecinde emek veren tüm paydaşlara teşekkür ederek, "TATSO Akademi ve Proje Danışmanlık Merkezi, bölgemiz için sadece bir eğitim alanı değil; aynı zamanda yeni fikirlerin filizleneceği, girişimcilerimizin nitelikli destek alacağı, işletmelerimizin ise dönüşüm ve gelişim fırsatlarına ulaşacağı bir merkez olacaktır. Bitlis Eren Üniversitemiz ile kurduğumuz bu güçlü işbirliği, bilgi ile tecrübeyi bir araya getirerek bölgemizin kalkınma hedeflerine önemli katkılar sunacaktır. Oda olarak, üyelerimizin ihtiyaç duyduğu her alanda yanlarında olmayı sürdürürken, gençlerimizin ve girişimcilerimizin yenilikçi projelerine de rehberlik etmeye devam edeceğiz. Bu merkezin, Tatvan’ın ve Bitlis’in geleceğine değer katacağına yürekten inanıyorum" dedi.


Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise iki kurum arasındaki işbirliğinin sağlayacağı katkılara dikkat çekerek, merkezin önemini vurguladı.


Tatvan Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer ve Bitlis Vali Yardımcısı Onur Aykaç da, konuşmalarında merkezin bölgesel kalkınma açısından taşıdığı değere dikkat çekerek emeği geçenlere teşekkür ettiler.


Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve katılımcılar TATSO Akademi ve Proje Danışmanlık Merkezini gezerek yürütülecek faaliyetler hakkında bilgi aldı. Program, verilen kokteyl ile sona erdi.



TATSO Akademi ve Proje Danışmanlık Merkezi hizmete açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, (Balıkesir dışında) Marmara, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara ve kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerde kar şeklinde görülecek yağışların Artvin, Rize, Sinop ve İnebolu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır. Hava sıcaklığı: Hava sıcaklığının, batı ve güney kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde, kuzey ve doğu kesimlerde normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar: Rüzgarın, kuzey ve batı kesimlerde kuzeyli, güney ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’da kuzeydoğu, Sinop ve İnebolu çevrelerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı 6 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 11 İzmir: Parçalı ve az bulutlu 16 Adana: Parçalı ve az bulutlu 14 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 17 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu 8 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 9 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 6
Bitlis Aydınlar Belediyesi köylülerin imdadına yetişti Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yolları ulaşıma kapanan komşu köylerin imdadına Aydınlar Belde Belediyesi ekipleri yetişti. Günlerdir aralıklarla devam eden kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının yer yer artmasıyla birlikte bazı köy yolları tamamen kapanırken, vatandaşlar da zor anlar yaşadı. Durumun bildirilmesi üzerine harekete geçen Aydınlar Belde Belediyesi, iş makineleri ve ekipleriyle kapanan yolların açılması için yoğun bir çalışma başlattı. Belediye ekipleri, kar küreme ve yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürerek köy yollarını yeniden ulaşıma açtı. Çalışmalar sayesinde köylerde yaşayan vatandaşların ilçe merkeziyle bağlantısı yeniden sağlandı. Özellikle hasta ve acil durumu olan vatandaşlar için yol açma çalışmalarına öncelik verildiği belirtildi. Aydınlar Belde Belediye Başkanı İbrahim Ergün, komşu köylerde yaşayan vatandaşların mağduriyet yaşamaması için tüm imkânları seferber ettiklerini belirterek, "Zor hava şartlarına rağmen ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalıştı. Vatandaşlarımızın her zaman yanındayız" dedi. Köy sakinlerinden Orhan Dilman ise yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, belde belediyesi ekiplerine ve yetkililere teşekkür etti.