ASAYİŞ - 09 Aralık 2025 Salı 11:26

Tatvan’da otomobil köprülü kavşaktan uçtu: 2 yaralı

A
A
A

Bitlis’in Tatvan ilçesinde direksiyon hakimiyeti kaybedilen otomobilin köprülü kavşaktan uçması sonucu 2 kişi yaralandı.

Alınan bilgilere göre kaza, Tatvan-Bitlis-Ahlat kara yolu üzerindeki Sanayi Kavşağı’nda meydana geldi. Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen otomobil, direksiyon hâkimiyetini kaybedilmesi sonucu metrelerce yükseklikteki köprüden düştü. Kaza anı, sanayi bölgesindeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Kazada yaralanan sürücü ve yanındaki bir kişi, olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Daha önce yaşanan çok sayıda kazayla gündeme gelen ve bu nedenle halk arasında "ölüm kavşağı" olarak anılan Tatvan ilçe girişindeki kavşak, yapılan düzenlemenin ardından yeniden trafiğe açılmıştı. Ancak sanayi girişinin ve Tatvan istikametinin keskin virajlarla birleşmesi, yetersiz genişlik ve görüş problemleri kazalara davetiye çıkarmaya devam ediyor. Son yaşanan kaza da bu tehlikeyi bir kez daha gözler önüne serdi. Bölge esnafı ve vatandaşlar, düzenlemelere rağmen kavşağın hâlâ büyük risk taşıdığını belirterek, yeni bir planlama yapılması gerektiğini ifade etti. Kazanın görüntülerinin ortaya çıkmasıyla birlikte kavşak konusunda yeniden adım atılması çağrıları da güç kazandı.

Hakan Okay - Recep Gökhan Kılıç

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın BARÜ’ye Millî Teknoloji Atölyesi kurulacak Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanan gençleri desteklemek hedefiyle Millî Teknoloji Atölyesi kurulacak. Bartın Üniversitesinde (BARÜ) TÜBİTAK 4003-T Millî Teknoloji Atölyeleri Çağrısı kapsamında öğrencilerin fikir ve projelerini hayata geçirebilecekleri Millî Teknoloji Atölyesi projesi desteklenmeye hak kazandı. BARÜ Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran yürütücülüğündeki "Bartın Üniversitesi Millî Teknoloji Atölyesi" projesiyle öğrencilerin bilim ve teknoloji odaklı çalışmalarına güçlü bir altyapı oluşturulacak. Hazırlanacak atölyede ekipman desteği, danışmanlık, eğitim programları, sanayi iş birlikleri, tanıtım çalışmaları ile yarışmalara hazırlık desteği sağlanacak. Atölyede robotik sistemler, yapay zekâ, otonom teknolojiler, yazılım geliştirme ve üretim teknolojileri gibi farklı alanlarda uygulamalı eğitimler verilecek. Yerli ve millî sanayi için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine destek olacak atölye ile gençlerin araştırma, geliştirme ve üretim süreçlerine daha etkin katılımı sağlanacak. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya Millî Teknoloji Atölyesi ile öğrencilerin hayallerini, fikirlerini ve projelerini hayata geçirebilecekleri güçlü bir altyapının oluşturulacağını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.