EĞİTİM - 28 Mayıs 2025 Çarşamba 16:01

Bolu’da 850 minik öğrenci hem eğlendi hem de öğrendi

A
A
A
Bolu’da 850 minik öğrenci hem eğlendi hem de öğrendi

Bolu’da ‘Muhteşem Çocuk Şenliği’ etkinliğine katılan 11 ilkokuldan 850 minik öğrenci, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde çeşitli fiziksel ve zihinsel aktivitelerle hem eğlenip hem öğrendiler.


Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Bolu Valiliği, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) iş birliğiyle bu yıl 6’ncısı düzenlenen Çocuk Şenliği, yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Şenlik, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Atletizm Sahası’nda yapıldı. Etkinlikte, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 11 ilkokuldan, toplam 26 şubede öğrenim gören yaklaşık 850 üçüncü sınıf öğrencisi yer aldı. Şenlikte çocuklara yönelik olarak dört ana başlıkta etkinlikler düzenlendi. Hareket eğitimi oyunları, çeşitli etkinlikler, zeka oyunları ve iş birliği/takım oyunları etkinlikler arasında yer aldı. Öğrenciler, çeşitli fiziksel ve zihinsel aktivitelerle hem eğlenip hem öğrendiler. Çocuk Şenliği, öğrencilere sosyal etkileşim, fiziksel gelişim ve eğlenerek öğrenme imkanı sundu.


"Çocuk mutlu etmek çok ayrı bir şey"


Projenin akademik yürütücülüğünü yapan BAİBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Devrim Bulut, "Biz üniversite olarak muhteşem çocuk şenliği diyoruz buna. İlkokul 3.sınıfların katılımıyla her sene düzenlenen bu yıl 6’ncısını yaptığımız çocuk şenliği. Bu sene 11 tane okulumuz, 30 şubemiz katıldı. Keyifli bir organizasyon. Çocuk mutlu etmek çok ayrı bir şey" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli DSO Başkanı Kasapoğlu; "Denizli’nin güçlü sanayisinde kadınların büyük payı bulunuyor" Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, "Denizli sanayisi dünya pazarlarında güçlü bir konuma sahipse ve şehrimiz kadın istihdamında Türkiye’de ilk sırada yer alıyorsa, bunda kadınların üretime kattığı vizyonun, disiplinin ve yetkinliğin büyük payı bulunmaktadır" dedi. DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, 8 Mart Dünya Emekli Kadınlar Günü dolaysıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Kasapoğlu, mesajında; "Binlerce yıldır dokuma tezgahlarının tıkırtısıyla büyüyen, toprağı ve üretim kültürüyle yoğrulan kadim sanayi şehri Denizli’nin ekonomik ilerleyişinde kadınlarımızın azmi ve emeği her zaman en belirleyici unsurlardan biri olmuştur. Bugün Denizli sanayisi dünya pazarlarında güçlü bir konuma sahipse ve şehrimiz kadın istihdamında Türkiye’de ilk sırada yer alıyorsa, bunda kadınların üretime kattığı vizyonun, disiplinin ve yetkinliğin büyük payı bulunmaktadır. Özellikle lokomotif sektörlerimizden biri olan tekstilde kadın çalışan oranının yüzde 54 seviyesinde olması, kadın emeğinin üretimimizdeki ağırlığını açıkça ortaya koymaktadır. Tekstilimizin her ilmeğinde, mermerimizin her dokusunda ve gelişen teknolojimizin her satırında kadınlarımızın emeği ve izi vardır. Denizli sanayisinin gerçek gücü de tam olarak bu ortak üretim kültüründen doğmaktadır. Kadınların karar alma süreçlerinde daha etkin olduğu bir sanayi yapısının çok daha dayanıklı, yenilikçi ve rekabetçi olacağını biliyoruz. Bu nedenle sanayide kadın temsilini artırmaya ve eşitliği güçlendirmeye yönelik atılan her adımı, aynı zamanda şehrimizin ve ülkemizin geleceğine yapılan stratejik bir yatırım olarak görüyoruz. Denizli Sanayi Odası olarak, kadınların iş gücüne katılımını destekleyen, fırsat eşitliğini savunan ve kadın temsilinin güçlendiği bir şehir ekosistemi oluşturmayı temel vizyonumuz olarak görüyoruz. Odamızdaki yüzde 60 kadın istihdam oranımızla tüm sektörlere örnek bir kurum olmaya gayret ediyoruz. Mart 2024’te yayımladığımız Eşitlik Politikamız ile ayrımcılığa karşı duruşumuzu net bir şekilde ifade ederek kadınların her alanda eşit bir şekilde temsil edilmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Sürdürülebilirlik Birimimiz ve UN Global Compact Türkiye iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Toplumsal Cinsiyet Deneyim Paylaşım Grubu ile şirketlerimizin birbirine ilham verdiği ve en iyi uygulamaların paylaşıldığı güçlü bir öğrenme zemini inşa ediyoruz. Bu anlamlı günde; alın teriyle üretime değer katan emekçi kadınlarımızdan, cesareti ve vizyonuyla yeni yollar açan girişimci kadınlarımıza kadar üreten, büyüten ve dönüştüren tüm kadınlarımıza teşekkür ediyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerini kullandı.