KÜLTÜR SANAT - 07 Kasım 2025 Cuma 11:21

Tiyatro günlerinde salon doldu taştı

A
A
A
Tiyatro günlerinde salon doldu taştı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde ikincisi düzenlenen Abant Tiyatro Günleri yoğun ilgi gördü. Birbirinden güzel oyunların sahnelendiği etkinlikte salonu tıklım tıklım dolduran öğrenciler keyifli zaman geçirdi.


BAİBÜ Drama Topluluğu tarafından Abant Tiyatro Günleri düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte "Cimri Harpagonun Suçu Ne?", "Kahve Soğumadan Önce", "Quasimodo", "Öksüzler", ve "Üç Kuruşluk Opera" adlı oyunlar sahne aldı. Etkinliğin dördüncü gününde sahne alan Kahve Soğumadan Önce oyununda izleyiciler salonu tıklım tıklım doldurdu. Abant Tiyatro Günleri hakkında konuşan Türk Dili ve Edebiyat Bölümü ve Drama Topluluğu’nun akademik danışmanı olan Doç. Dr. Metin Akyüz, bu sene ikincisi düzenlenen etkinli kalıcı hale getirmek istediklerini söyledi.



"Yoğun bir ilgi oldu"


Tiyatro günlerine yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Metin Akyüz, "Bu sene Drama Topluluğu olarak ikinci Abant Tiyatro Günleri etkinliklerini düzenledik. Bu etkinliğimizin 4’üncü gününde toplam 5 oyun sergilenecekti. Konuklarımız Asmalı Sahne, Bolu Belediye Tiyatrosu, İstanbul Medipol Üniversitesi, kendi topluluğumuzun bir oyunu ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Tiyatro Topluluğu olmak üzere, biz her gün bir oyun sahnelemeyi planladık ve buna göre çalışmalarımızı sürdürdük. Yoğun bir ilgi oldu. Hemen hemen bütün oyunlarımız tam doldu. Biz bu etkinlikleri kalıcı hale getirmeyi planlıyoruz. Asıl amacımız da şu, bu etkinliğin üniversite tiyatro topluluklarının geleneksel bir etkinliği haline gelmesini istiyoruz. Özellikle yakın bölgemizde birçok üniversite bulunmakta. Bu üniversite topluluklarının her birini Bolu’ya getirtip üniversite öğrencileriyle ve halkla buluşmalarını amaçlıyoruz. Bu, ikincisi oldu. Daha nicelerine diyelim" ifadelerini kullandı.



Tiyatro günlerinde salon doldu taştı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Kar yağışı Erzurum’u felç etti, okullar tatil, kar kalınlığı 50 santimetreyi geçti, bin 167 köy yolu ulaşıma kapalı Erzurum’da dün geceden bu yana etkili olan kuvvetli kar yağışı şehri felç etti. Kar kalınlığı 50 santimetreyi geçerken yüzlerce köye ulaşım sağlanamıyor, okullar tatil edildi. Kentte vatandaşlar güne 50 santimetreyi geçen karla uyandı. Valiliğin okulları tatil etmesi trafiği rahatlatırken, vatandaşlar araçlarını park ettikleri yerlerden çıkarmakta zorluk yaşadı. Bin 167 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu ve ekiplerin karla mücadelelerinin sürdüğü açıklandı. Çığ, buzlanma ve don uyarısı Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği, yağışların sabah saatlerinde yer kuvvetli olacağı, buzlanma ve don olayı görüleceğinin tahmin edildiğini açıkladı. Uzmanlar çığ, buzlanma ve don olayı uyarısında bulunarak, "Bölgemiz genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerini kullandı. "Dikkatli ve tedbirli olun" Bölge genelinde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği açıklandı. Kuvvetli yağış uyarısı da yapan uzmanlar, bölge genelinde kar yağışının sabah saatlerinde yer yer yoğun kar şeklinde yağması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don ile tipi şeklinde kar yağışı gibi) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.
Manisa Ramazan ayında manevi eğitime yoğun ilgi Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan Kur’an-ı Kerim Kursu büyük ilgi gördü. 21 kursiyer kadın hem Kur’an alfabesini hem de tecvitli okuma eğitimi alıyor. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Ramazan ayının manevi atmosferi eğitimle buluştu. Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi tarafından mahalle sakinlerinin talebi üzerine açılan Kur’an-ı Kerim kursuna 21 kursiyer katıldı. Ramazan boyunca devam edecek kursta hem Kur’an alfabesi hem de tecvitli okuma eğitimi veriliyor. Mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği kurs, Ramazan ayı süresince düzenli olarak devam edecek. Kursiyerler, Kur’an alfabesini öğrenmenin yanı sıra tecvit kurallarına uygun şekilde Kur’an-ı Kerim okumayı öğreniyor. Eğitimler, Kur’an-ı Kerim Tecvit Dersi Usta Öğreticisi Ayşe Bafalı tarafından veriliyor. Kurs süresince mukabele yapılarak hatim indirilmesi hedefleniyor. Kursiyerler, böyle bir imkanın sunulmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Kur’an alfabesini öğrendik, şimdi Kur’an-ı Kerim okumaya başladık. Ramazan ayı boyunca okuyarak hatim yapacağız. Kursa gelmekten çok mutluyuz" ifadelerini kullandı. Usta Öğretici Ayşe Bafalı, Ramazan ayının manevi iklimini birlikte değerlendirdiklerini belirterek, "Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde Kur’an-ı Kerim dersi veriyoruz. Ramazan ayı boyunca öğrencilerimizle birlikte mukabele yaparak hatm-i şerif gerçekleştireceğiz. Bu imkânı sağlayan başta müdürümüz olmak üzere tüm personele teşekkür ediyoruz" dedi. Mahalle sakinlerinin talebi doğrultusunda kursu açtıklarını belirten Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Orhan Aktaş ise Ramazan ayı boyunca mukabele derslerinin devam edeceğini, 21 kursiyerin eğitim aldığını ifade etti. Kursiyerlerin hem alfabeyi öğrenmesinin hem de Kur’an-ı Kerim okumaya başlamasının sevindirici olduğunu belirten Aktaş, ilerleyen süreçte de benzer kursların sürdürüleceğini kaydetti. (SC-