YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 17:44

OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARI KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ

A
A
A
OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARI KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ

2012 Sosyal Bilimler Olimpiyatı (SOBİO) Türkiye birincisi ve dereceye giren Bucak Özel Yıldız İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenleri Bucak Kaymakamını ziyaret etti.
2012 SOBİO Türkiye birincisi ve dereceye giren Bucak Özel Yıldız İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenleri Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu`nu ziyaret etti. Ziyarete İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdi Aktürk`te katıldı. 2012 Sosyal Bilimler Olimpiyatında 111 proje arasında Türkiye Birincisi olan Muhammet Esat Atasoy, İngilizce takdim dalında Ece Güzel, Antalya`nın Alanya ilçesinde yapılan Umatya matematik olimpiyatlarında bronz madalya kazanan Duygu Ecmel Yılmazcan ve İnci Hilal İnce, gümüş madalya kazanan Alperen Çetiner ve beraberinde okul müdürü Yaşar Solmaz, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ali Kuş Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlunu ziyaret etiler.
Öğrencileri kabul eden ve tek tek kutlayan kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu öğrenciler giyecek hediye ederken ``Sizlerin başarısı bizleri mutlu ediyor. Onlarca okul arasında dereceye girmek kolay değil. Sizleri ileriki günlerde de daha başarılı projelerde görmek istiyorum`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yalova Yalova’da bayram öncesi trafik tedbirleri Yalova İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri Kurban Bayramı öncesi trafik 293 personel, 25 ekiple sahada görev yapıyor. Ekipler, özellikle başta İstanbul-İzmir otoyolu başta olmak üzere İzmit ve Bursa kara yolları üzerinde denetimlerini sıklaştırdı. İl Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesinde özellikle otoyol, karayolları ve caddelerde trafik denetimlerini artırarak olumsuzlukların önüne geçmeye çalışıyor. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Deniz Engin, yapılan çalışmalarla ilgili şunları kaydetti: “İlk 5 ay zarfında 156 bin araç denetlenmiş olup 52 bin araca çeşitli işlemlerden ceza tatbik edilmiş olup 361 ehliyete el konuldu. Bunun yanında yaklaşık 750 aracımız da trafikten men ettik. Bayram tedbiri olarak da bu zamana kadar 11 bin motosikletin denetimi yapılmış olup 4 bin 900 çeşitli işlemlerden cezalar kesilip 230 motosiklet otoparklara çekilmiştir. Bayram tedbirleri olarak vatandaşlarımıza uykusuz ve yorgun yola çıkmamalarını, alkolü söylemeye gerek yok zaten kesinlikle kullanmamalarını, kavşak içlerinde genelde kazaların olduğunu bilmelerini ve kavşak içlerine geldiklerinde hızlarını kesmelerini, trafik ve jandarma görevlilerimizin işaretlerine ve kurallara kesinlikle uymalarını tavsiye ediyoruz. Gazipaşa Caddesi’ne araç ve motosikletlerin kesinlikle girmemesini tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımıza hayırlı bayramlar diliyoruz. Yolun sonu bayram olsun.” Emniyet kemeri konusunda da uyarılarda bulunan Engin, merkez Gazipaşa Caddesi’nde denetimlerin 24 saat yapıldığını kaydetti.
Ağrı Jandarmanın 185. kuruluş yıldönümü Ağrı’da kutlandı Jandarma Teşkilatı’nın 185. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Ağrı’da bir dizi etkinlik düzenlendi. Ağrı’da, Jandarma Teşkilatı’nın 185. kuruluş yıldönümü nedeniyle Kültür ve Kongre Merkezinde program düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, jandarma personellerinin şiir dinletisi ve müzik korosu gösterisi, komandoların zeybek oyunu sergilemesi ile devam etti. Büyük coşkuyla sergilenen etkinlikler katılımcılardan büyük ilgi gördü. Programda konuşan Ağrı Valisi Mustafa Koç, “Her koşulda milletimizin yanında olan, kahramanlığın, vatan sevgisinin, fedakârlığın simgesi Jandarma Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor; vatanımız uğruna şehadet şerbetini içen Aziz Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Terörle mücadeleden düzensiz göçle mücadeleye, asayişten trafik güvenliğine kadar birçok alanda, vatan topraklarımızın her bir karışında gece gündüz demeden fedakârca vazife yürüten, üstlendiği önemli görevleri yüksek vazife şuuru ile yerine getiren, devletimizin en köklü kurumlarından biri olan Jandarma Teşkilatımız, vatandaşlarımızın huzur ve refahının sağlanmasında önemli rol oynamaktadır. Jandarma Teşkilatımız; eğitimli personeliyle, çağın gereklerine uygun teknolojik donanımıyla, disipliniyle, vatan sevgisi ve üstün vazife bilinciyle görev ve sorumluluklarını yerine getirirken, insan odaklı bir anlayışla halkımız ile devletimiz arasında önemli bir köprü, gösterdiği başarılar ile de her daim aziz milletimize güven kaynağı olmuştur. Teşkilatımızın her türlü şartta yürüttüğü bu onurlu görevi, şanlı geçmişinde olduğu gibi bugün de, yarın da aynı kararlılıkla layıkıyla yerine getirmeye devam edeceğine, her alanda ulaşmış olduğu başarı çizgisini ve azmini, üstün vazife bilinci ve hizmet anlayışı ile daha da yükseklere çıkaracağına inancım tamdır” ifadelerime yer verdi. Milletin güven ve sevgi bağını daha da güçlendirme gayretinde olduğunu söyleyen Tuğgeneral Hüsamettin Erol ise, “Başarılarla dolu 185 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bu güne kadar, milletimizin engin sevgi ve güvenine mahzar olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız” dedi.
Samsun 155 bin kişi ilmek atarak bu portreyi ördü Samsun’da 155 bin kişinin ilmek atarak oluşturduğu Atatürk portresi, yoğun talep nedeniyle planlanan süreden 2 gün önce tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla 16 şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bu yılki dördüncü ayağı, Samsun’da devam ediyor. 30 ayrı mekânda 1000’e yakın sanatçının katıldığı, sona yaklaşıldığı festivalin açılışında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ilk ilmeğini attığı ve 155 bin farklı kişinin ilmek atarak oluşturduğu Atatürk portresi, bugün atılan son ilmek ile tamamlandı. Portrenin son ilmeğini dokuma tezgahının başına geçen temsili Atatürk attı. 16 Haziran’da bitirilmesi planlanan portre, Panorama Müzesi önünden geçen vatandaşların yoğun talebi nedeniyle planlanan süreden 2 gün önce tamamlandı. 155 bin farklı kişi ilmek atarak oluşturdu Festival kapsamında Samsun Panorama Müzesi önüne kurulan kilim dokuma tezgahında Atatürk portresi ilmek ilmek örüldü. 155 bin kişinin tek bir ilmek atarak oluşturduğu portrenin son ilmeğinin atılmasının ardından İhlas Haber Ajansı’na(İHA) bilgi veren Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, "Atatürk’ün şehrindeyiz, Milli Mücadele’nin başladığı şehirdeyiz ve Kültür Yolu projesindeyiz. Projede 600’ü aşkın etkinlikler yaptık. O etkinliklerden en sembolik olanı da Atatürk posterini taş mozaikle işledik ve arkadaşlarımızın yardımıyla son mozaiği de bugün koyduk. Bundan 9 gün önce Kültür Yolu Festivali başladığı zaman bakanımıza ilk taşı koydurmuş ve ilk ilmeği attırmıştık. Bugün son ilmeği attık ve kilimden bir Atatürk posteri dokuduk yine son ilmeği temsili Atatürk’e attırdık. Son mozaiği de yine temsili Atatürk’e koydurduk. Atatürk’ün şehrinde böyle çok sembolik ve çok anlamlı bir etkinliği de gerçekleştirmiş ve bitirmiş olduk. Samsun’u da böylece Türkiye’ye bir Atatürk şehri olarak yeniden göstermiş olduk. Projemiz tamamlandı. 155 bin ilmek atacağız demiştik. İlk ilmeği Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a attırmıştık. Son ilmeği az önce temsili Atatürk’e attırdık ve son ilmekle beraber 155 bin ilmekle beraber Atatürk posterini ve kilimini bitirdik. Öte yandan 55 bin taşla mozaiği tamamladık. Neden 55 bin? Tabii ki Samsun’un plaka numarası. 55 bin kişi hep beraber mozaik koyduk. İlk mozaiği yine festivalimizin başlangıcında bakanımıza koydurmuştuk. Şimdi de son 55’inci mozaiği az önce huzurlarınızda koyduk ve bitirdik. Böylece bu projeyi de tamamlamış olduk” dedi. Planlanan süreden önce bitirilen 55 bin kişinin işlediği mozaik ve 155 bin kişinin dokuduğu kilim, festival sonunda hediye edilecek.
Ağrı Jandarmanın 185. kuruluş yıldönümü Ağrı’da kutlandı Jandarma Teşkilatı’nın 185. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Ağrı’da bir dizi etkinlik düzenlendi. Ağrı’da, Jandarma Teşkilatı’nın 185. kuruluş yıldönümü nedeniyle Kültür ve Kongre Merkezinde program düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, jandarma personellerinin şiir dinletisi ve müzik korosu gösterisi, komandoların zeybek oyunu sergilemesi ile devam etti. Büyük coşkuyla sergilenen etkinlikler katılımcılardan büyük ilgi gördü. Programda konuşan Ağrı Valisi Mustafa Koç, “her koşulda milletimizin yanında olan, kahramanlığın, vatan sevgisinin, fedakârlığın simgesi Jandarma Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor; vatanımız uğruna şehadet şerbetini içen Aziz Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Terörle mücadeleden düzensiz göçle mücadeleye, asayişten trafik güvenliğine kadar birçok alanda, vatan topraklarımızın her bir karışında gece gündüz demeden fedakârca vazife yürüten, üstlendiği önemli görevleriyüksek vazife şuuru ile yerine getiren, devletimizin en köklü kurumlarından biri olan Jandarma Teşkilatımız, vatandaşlarımızın huzur ve refahının sağlanmasında önemli rol oynamaktadır. Jandarma Teşkilatımız; eğitimli personeliyle, çağın gereklerine uygun teknolojik donanımıyla, disipliniyle, vatan sevgisi ve üstün vazife bilinciyle görev ve sorumluluklarını yerine getirirken, insan odaklı bir anlayışla halkımız ile devletimiz arasında önemli bir köprü, gösterdiği başarılar ile de her daim aziz milletimize güven kaynağı olmuştur. Teşkilatımızın her türlü şartta yürüttüğü bu onurlu görevi, şanlı geçmişinde olduğu gibi bugün de, yarın da aynı kararlılıkla layıkıyla yerine getirmeye devam edeceğine, her alanda ulaşmış olduğu başarı çizgisini ve azmini, üstün vazife bilinci ve hizmet anlayışı ile daha da yükseklere çıkaracağına inancım tamdır” ifadelerime yer verdi. Milletin güven ve sevgi bağını daha da güçlendirme gayretinde olduğunu söyleyen Tuğgeneral Hüsamettin Erol ise, “Başarılarla dolu 185 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bu güne kadar, milletimizin engin sevgi ve güvenine mahzar olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız” dedi.