GENEL - 12 Mart 2018 Pazartesi 15:51

Burdur’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yılı programı

A
A
A
Burdur’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yılı programı

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un kaleminde yoğurulup tüm yurdu dizeleriyle saran İstiklal Marşı’nın 97.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un kaleminde yoğurulup tüm yurdu dizeleriyle saran İstiklal Marşı’nın 97. Kabul yıldönümü, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programla kutlandı.



Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921’de TBMM’de kabul edilmesinin 97. yıldönümü, MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda düzenlenen programla kutlandı. Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programda, Akif’in hayatı anlatılıp milli mücadelenin zor şartlar altında geçen yılları ve bağımsızlık inancıyla cepheden cepheye koşan milletin azmi paylaşıldı. Şiirlerin, türkülerin okunup, zeybeklerin oynandığı programda öğrencilerin sunduğu müzik dinletisi ve oratoryo büyük beğeni topladı.


Ahmet Polat Karadağ’ın şefliğinde sahne alan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, eşsiz bir dinleti sundu. Programın ardından Akif’in resimlerinin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.


12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü için düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, programın ardından düzenlenen törende Vali Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Hakan Tutucu ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından ödülleri verildi. Ödülleri sahiplerine verip programda görev alan öğrencilere teşekkür eden Vali Yılmaz’ın isteğiyle şiir yarışmasında birinci olan Gökmen Alp Avluklu’dan yazdığı “Milli Marş” isimli şiirini salonda okudu. Vali Yılmaz, programda Mehmet Akif’in “Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın” sözünü hatırlattı.


Programa Vali Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Adem Korkmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, Emniyet Müdürü Arif Çankal, Burdur Barosu Başkanı Ramazan Gedik, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.