ASAYİŞ - 15 Mart 2018 Perşembe 11:26

Abdest alırken paralarını çaldılar

A
A
A
Abdest alırken paralarını çaldılar

Burdur’un Konak Mahallesi’nde bulunan Kazancıoğlu Camii’nde öğle namazını kılmak için abdest alan vatandaşın cebindeki parası çalındı.

Burdur’un Konak Mahallesi’nde bulunan Kazancıoğlu Camii’nde öğle namazını kılmak için abdest alan vatandaşın cebindeki parası çalındı. Hırsızlık görüntüleri, cami imamının taktırdığı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.


Olay, Konak Mahallesi’ndeki Kazancıoğlu Camii’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, M.Y. ismindeki bir vatandaş sabah saatlerinde bankadan çektiği yüklü miktardaki parasını ceketinin cebine koyup, öğle namazını kılmak için Kazancıoğlu Camii’ne gitti. Abdesthane bölümündeki askılara ceketini asıp abdestini alan M.Y.’nin cebindeki parayı gören yaşlı bir adam, ceketini M.Y.’nin ceketinin yanına asıp paraları aldı.


Öğle namazını kılan M.Y., camiden çıktıktan sonra parasının çalındığını fark ederek polise şikayette bulundu. Polis olayla ilgili çalışma başlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İhlas Vakfı 2026 kurban organizasyonunda 6 ülkede kesim yaptı İhlas Vakfı, 2026 yılı kurban organizasyonu kapsamında Afrika ve Asya’daki ihtiyaç sahiplerine kurban eti ve bayramlık ulaştırdı. Vakıf yetkilileri, kurban kesimlerinin yanı sıra yıl boyunca da adak, akika ve yardım faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti. Dünya’daki mazlum coğrafyalar üzerinde yaptığı faaliyetlerle takdirleri toplayan İhlas Vakfı 2026 Kurban Organizasyonunda 6 ülkede yüzlerce hayvan keserek binlerce ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırdı. Merkezi İstanbul’da bulunan ve eğitim, sosyal yardım ile insani yardım faaliyetleri yürüten İhlas Vakfı, bu yılki kurban organizasyonunu Afrika’da Çad, Uganda, Somali ve Tanzanya’da; Asya’da ise Afganistan ve Hindistan’da gerçekleştirdi. Yüzlerce kurbanlık hayvan kesilerek binlerce ihtiyaç sahibine dağıtımı gerçekleştirildi. Öte yandan çocuklara bayramlık kıyafet dağıtıldı. Vakıf, bölgede yapmış olduğu maddi yardımların yanı sıra çocuklarla bayram sevincini yaşayarak onlarca etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinliklerle çocuklar doyasıya eğlendi. İhlas Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Kemal Aydın, kurban kesimlerinin başladığını belirterek, "Hazırlıklarımızı tamamladık, kurban kesimlerimize başladık. Kurban kestiğimiz bölgeler ihtiyaç sahibi insanların yaşadığı ülkeler. Buralarda hem kurban eti dağıtımı hem de bayramlık dağıtımları yapıyoruz" dedi. "Çocukların gözleri ışıl ışıl oluyor" Bu yıl Afrika’da Çad, Uganda, Somali ve Tanzanya’da, Asya’da ise Afganistan ve Hindistan’da kurban organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın, "Oradaki çocuklara bir bayramlık kıyafet, bir ayakkabı ya da bir parça et verdiğinizde ne kadar mutlu olduklarını ancak bunu yaşayanlar anlayabilir. Çocukların gözleri ışıl ışıl oluyor" diye konuştu. Yardımların sadece Kurban Bayramı ile sınırlı olmadığını belirten Aydın, "Biz yıl boyunca adak, akika ve şükür kurbanlarını da bu ülkelerde keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Yetimleri doyuruyoruz. Ramazan ayında da faaliyetlerimizi güçlü şekilde sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı. "34 öğrenci yurdumuzda öğrencilerimize ulaştırıyoruz" İhlas Vakfı’nın yalnızca yurtdışında değil Türkiye’de de faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Aydın, "Vakfımızın Türkiye genelinde 34 öğrenci yurdu bulunuyor. Bağışçılarımızın verdiği kurbanları burada keserek etlerini yıl boyunca öğrencilerimize ulaştırıyoruz" dedi. Türk halkına teşekkür eden Aydın, "Bağış yapan vatandaşlarımızın bayramlarını tebrik ediyoruz. Bu bayramın ülkemize ve tüm İslam alemine huzur ve mutluluk getirmesini diliyoruz" şeklinde konuştu.