GENEL - 25 Temmuz 2018 Çarşamba 15:44

Vali Şıldak, Gazetecilerle buluştu

A
A
A
Vali Şıldak, Gazetecilerle buluştu

Burdur Valisi Hasan Şıldak, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle kentte görev yapan gazetecilerle biraraya geldi.

Burdur Valisi Hasan Şıldak, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle kentte görev yapan gazetecilerle biraraya geldi.


24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Burdur Valiliği tarafından kentte görev yapan gazetecilere yönelik yemek düzenlendi. Yemeğe Vali Hasan Şıldak, Vali Yardımcıları Ali Nazım Balcıoğlu, Mehmet Yıldız ve çok sayıda gazeteci katıldı. Gecede Vali Hasan Şıldak, “Sizler aslında kamusal bir hizmeti ifa ediyorsunuz. Özel sektör adına bu hizmeti görüyorsunuz ama yaptığınız iş nitelik olarak bir kamu hizmeti. Hem toplumu bilgilendirme, aydınlatma görevine yerine getiriyorsunuz, hem de kamu kurumlarının yürüttüğü hizmetleri duyurma vasıtasısınız. Bu nedenle sizleri önemsiyoruz ve her zaman yanımızda görmek istiyoruz. Bu itibarla biz de çalışmalarımız da açıklık, şeffaflık, hesap verilebilirlik açısından bir yaklaşım içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizlere de çalışmalarımızda her zaman yer vererek ve yanımızda görerek birlikte çalışmayı, birlikte kamuoyunu aydınlatmayı ve doğru haberi ulaştırmayı prensip olarak kabul ediyoruz” dedi.


Karşılıklı iş birliği ve istişare içerisinde kararı almak ve uygulamak durumunda olduklarını ifade eden Vali Şıldak, “Burdur hakikaten potansiyeli olan, kapasiteye sahip gelişmeye aday bir il. Daha da gelişmesi lazım. Bu gelişme çizgisinin rotasını belirlerken, tercihleri yaparken çok iyi düşünüp karar almak, objektif bir değerlendirmeyle tespitleri yapıp, ihtiyaçları belirleyip yol haritasını çizmek ve zaman kaybetmeden bütün gücü birleştirip tek kanaldan yürümek gerektiğini düşünüyorum. Kimsenin farklı bir noktaya aslında gitmeye ne zamanı, ne vakti var. Bu anlamda Burdur’un güç birliğine ihtiyacı var. Tek bir yoldan ilerlemeye ihtiyacı var. Bunu yaparken de herkesin görüşüne başvurmak ve Valilik olarak önderlik etmek bizim görevimiz olacaktır. Ben katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Basın Bayramınızı kutluyorum. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Minik gelenginin havuç keyfi bayram neşesine dönüştü Erzincan’da Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan minik gelenginin havuç yerken görüntülendiği anlar ile nesli tükenme tehlikesi altındaki Anadolu Benekli Semenderi’nin Kemah ilçesinde görüntülenmesi, doğanın canlılığını gözler önüne serdi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Erzincan’da kaydedilen minik gelenginin havuç yerken çekilen görüntülerini sosyal medya hesabından "Minik gelenginin havuç keyfi bayram neşesine dönüştü" notuyla paylaştı. Paylaşımda, doğanın sevimli anlarının bayram coşkusuna renk kattığı belirtildi. Doğal yaşam alanında görüntülenen gelenginin havucu yerken sergilediği sevimli tavırlar, kısa sürede çok sayıda beğeni aldı. Genel Müdürlük paylaşımında ayrıca "Bayram coşkusunu doğanın sevimli anlarıyla paylaşmaya devam ediyoruz." ifadelerine yer verildi. Öte yandan nesli tükenme tehlikesi altında bulunduğu için koruma altında olan Anadolu Benekli Semenderi, Erzincan’ın Kemah ilçesinde vatandaşlar tarafından görüntülendi. Karada hareket eden sarı benekli canlıyı fark eden bir vatandaş, semenderi cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Görüntülerde semenderin doğal yaşam alanında ilerlediği görüldü. Uzmanlar, özellikle bahar mevsimiyle birlikte etkili olan nisan yağmurlarının ardından Anadolu Benekli Semenderi’nin Erzincan ve çevre illerde daha sık görülmeye başlandığını belirtiyor. Bölgedeki biyolojik çeşitliliğin önemli türleri arasında yer alan gelengi ve Anadolu Benekli Semenderi’nin korunması için vatandaşların doğal yaşam alanlarına zarar vermemesi ve yaban hayatını rahatsız etmemesi gerektiği ifade edildi.
Denizli Yunus Pınarı Mezarlığında geleneksel bayram buluşması Denizli’nin Çameli ilçesinde bulunan Yunus Pınarı Mezarlığında mahalle halkının katkılarıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen bayram hayrı, birlik ve beraberlik görüntülerine sahne oldu. Kadınların imece usulü hazırladığı gözlemeler vatandaşlara ikram edilirken, etkinlik manevi atmosferiyle dikkat çekti. Denizli’nin Çameli ilçesinde Yunus Pınarı Mezarlığı, bu yılda Kurban Bayramında anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Mahalle sakinlerinin katkılarıyla bu yıl dördüncü kez düzenlenen mezarlık hayrında vatandaşlar hem kabir ziyaretinde bulundu hem de komşuluk dayanışmasının güzel örneklerinden birini yaşadı. Sabahın erken saatlerinde mezarlık alanında bir araya gelen mahalleli kadınlar, imece usulüyle sacların başına geçerek gözleme hazırladı. Özenle pişirilen gözlemeler ayran eşliğinde mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlara ikram edildi. Etkinlik boyunca hem dualar edildi hem de geçmiş büyükler rahmetle anıldı. Mahalle sakinlerinden Ayşe Nur Akkan, bayram sürecinde gerçekleştirilen hayrın mahalle kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, etkinliğin her geçen yıl daha fazla sahiplenildiğini söyledi. Bu buluşmanın yalnızca ikramdan ibaret olmadığını ifade eden Akkan, "Burada insanlar hem geçmişlerini anıyor hem de bir araya gelerek dayanışmayı güçlendiriyor. Özellikle gençlerin bu gelenekleri görmesi ve yaşatması bizim için çok kıymetli" dedi. Yıllardır süregelen komşuluk kültürünün bu tür etkinliklerle canlı tutulduğunu dile getiren Akkan, mezarlık hayrının mahallede manevi birlik oluşturduğunu vurguladı. Bayramların taşıdığı manevi değerin etkinliğe ayrı bir anlam kattığını söyleyen Akkan, "Büyüklerimizden gördüğümüz bu geleneği sürdürmeye çalışıyoruz. İnsanlar burada sadece mezar ziyareti yapmıyor; paylaşmayı, yardımlaşmayı ve birlikte olmayı yeniden hatırlıyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu hayrı daha geniş katılımla sürdürmek istiyoruz" dedi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte çocuklardan yaşlılara kadar birçok kişi aynı sofrada buluştu.
Adıyaman Adıyaman’da hastanede bıçaklı saldırı: 2’si güvenlik görevlisi 3 yaralı Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bıçaklı saldırıya uğrayan 2 güvenlik görevlisi ve 1 vatandaş olmak üzere 3 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen 19 yaşındaki S.T. isimli erkek şahsın hastanedeki vatandaşları rahatsız ettiği iddiası üzerine güvenlik görevlileri kendisini uyarmak istedi. Bu esnada taraflar arasında kısa sürede tartışma çıktı. S.T., yanında bulunan bıçak ile hastanenin güvenlik görevlilerinden B.S. ile N.Ş.’yi yaraladı. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan güvenlik görevlilerine, hastanedeki sağlık personeli tarafından anında müdahale edildi. Güvenlik görevlilerini yaralayan saldırgan, daha sonra hastanenin acil servis kapısının önüne çıktı. Elindeki bıçakla tehditler savuran gence müdahale etmek isteyen akrabası S.G. de bıçak darbesiyle kolundan yaralandı. Saldırgan tavırlarını sürdüren ve alkollü olduğu belirlenen şüpheliye polis ekiplerince müdahale edildi. Bıçağı elinden bırakmayan genç, polis ekiplerinin biber gazı kullanmasıyla etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan şüpheli, daha sonra hastanede sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlının aynı zamanda hastane içindeki bazı elektronik malzemelere de zarar verdiği öğrenildi. Öte yandan denetimli serbestlik kapsamında yakın zamanda cezaevinden çıktığı belirlenen şüpheli, tamamlanan işlemlerinin ardından polis merkezine götürüldü. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.